Det er så sundt at grine

22 mar

Normalt hader jeg kædemails – jeg sletter dem omgående – synes de er dybt åndssvage – og jeg ignorerer uden blusel diverse trusler mod min guldfisk som vil dø af blyforgiftning, hvis jeg ikke videresender til 15 personer inden 3 minutter.

Men der er en mail, som har floreret ad flere omgange, også over flere år, dybt tragiske historier om kvinder, som er døde af den ene eller den anden grund – men humlen i disse mails er:

LEV mens du gør det. Brug din smukke kjole, leg med dine børn, dæk op med krystalglas, drik din årgangsvin, tag fri og nyd det du har – mens du har det – og inden det er for sent.

Og med mine utætte tårekanaler, ender jeg altid med at sidde og snøfte over den slags mails – til min store ærgrelse. Ikke desto mindre var det med tankerne på disse mails, at jeg nedsænkede mit trætte legeme i et badekar – lørdag eftermiddag – efter at have plantet og taget billeder ovre på skolen hele formiddagen.

Jeg var træt og øm – frøs lidt og tænkte – der ER jo et badekar ovenpå.. det kunne jeg jo godt bruge.

Og så tog jeg hul på en pakke med amerikanske bade dufte ting som jeg for længe siden fik forærende. Jeg havde faktisk også taget dem med til Æblebakken, for netop IKKE at tage dem med hjem igen. De skulle bruges.

IMG_3715

Og mens jeg så lå i blød i alt for varmt vand – mere om det i morgen – kom jeg til at tænke på at det ikke bare er ting man skal sørge for at få brugt – ja og helst slide op – det er også sig selv. Vi skal så selvfølgelig ikke slides op – det er jo netop sagen:

Man skal huske at grine! Huske at lege. Selv om ens liv ikke altid er super morsomt – så måske prøve at se på det fra en positiv vinkel.

Jeg har sjældent grint så ofte som siden jeg er begyndt at læse andres blogs.. Se  denne her hos Superheltemor – det kunne have været mig!

Alle de fjollede ting der sker i ens liv – kan man da bare grine af. Man kan jo alligevel ikke gøre noget som helst ved det. Så kan man ligeså godt blogge om det og få andre til at grine også.

Også selvom man så bagefter – forståeligt nok – får præstationsangst over pludselig at have fået 16.000 besøgende.. (Det ER ret vildt og jeg var simpelthen faldet besvimet om.. – men den var også i absolut særklasse!) så er der os andre.. ja – mig.. som plejer at være kisteglad for 158 besøgende, men som går fuldstændigt i chok over at have haft 1000 på en enkelt dag.

Men at lave stand up komik på sit eget liv er sikkert vældigt sundt – man slipper for at blive selvhøjtidelig, undgår at forsumpe i selvmedlidenhed hvis man har været/skal til tandlægen, eller andre grumme ting som jo ikke kan undgås alligevel.Det er nok heller ikke uden grund at der på nogle hospitaler er klovne – smerte er lidt nemmere at håndtere når man griner.

I sidste uge døde en af mine bekendte, og jeg ved bare at hun har brugt sit liv på en fantastisk måde – det jeg nemlig husker hende bedst for – er hendes latter. Det er jo et dejligt eftermæle at have – at man bliver husket for sit gode humør.

Man kan – og skal – naturligvis ikke grine sig fra, at en ung kvinde dør og efterlader sin mand og 3 små børn, men man kan muligvis bedre acceptere det uundgåelige som nu er sket, når man ved, at hun brugte sit liv på glæde og latter!

Og så kan vi levende i øvrigt fortsætte med at grine – tænke positivt og forlænge vores liv med flere år – bruge vores amerikanske badedimser og nyde at vi er til.

Hurra for det!

8 kommentarer til “Det er så sundt at grine”

 1. Ellen 22. marts 2011 hos 08:50 #

  Jeg måtte selvfølgelig lige over og læse Marens indlæg, som hun senere fik præstationsangst over.
  Det er fantastisk, som et medie som dette bloggeri kan berige vores verden. Jeg har lært og læst SÅ meget, siden jeg bevægede mig ind i blogland – alle disse vidunderlige mennesker, der sidder rundt omkring og formidler deres liv til os andre på denne vidunderlige måde, som det er nogle få forundt at kunne; grænsende til genialitet.
  Du er jo selv en af dem, der velfortjent er højdespringere…
  Hvordan har vi dog kunnet leve i så mange år uden blogs? Okay, okay… det gav li’ som sig selv, men jeg har svært ved at forestille mig at leve uden nu og fremover 🙂

  • Kong Mor 22. marts 2011 hos 09:27 #

   Blir altså så glad når jeg får sådan nogle komplimenter 😉 Tak!
   Ved ikke hvordan vi har kunnet leve i så mange år. Jeg vidste jo godt hvad en blog var.. sådan nogenlunde – men nu? Jeg ville ikke leve uden!

 2. imangelafbedre 22. marts 2011 hos 09:12 #

  Blogs er seje! Jeg læser mange, men det er ikke altid, at jeg lige har tid til at sende en kommentar, desværre.

  Jeg synes det er lidt sjovt at se, hvilke blogs der er populære. Marens er fx virkelig sjov, men der er også andre, der altid har sindssygt mange læsere, men hvor jeg ikke rigtigt kan se, hvorfor det de skriver er så interessant. Gad vide, hvor nogle blogs bliver populære og andre ikke..?

  WOW – jeg ville få præstationsangst, hvis jeg fik 1000 klik. Ja, hvis jeg bare nåede op på 200 en dag, tror jeg, at jeg ville blive svimmel..Hehe..

  • Kong Mor 22. marts 2011 hos 09:29 #

   Nej det ved jeg godt – og jeg sætter stor pris på at du ofte gider her 😉

   Jeg tror måske de andre som ikke skriver om noget .. specielt – måske er det bare fordi de har været her længe? Men ja – sært hvordan nogen fænger og andre ikke gør.

   HAR fået præstationsangst med i fredags.. 😀

 3. Nadia 22. marts 2011 hos 09:21 #

  1000 hits! Jamen HAR det så fucked dine stats? 😉 En del af dem må jo være vendt tilbage, det er jo en god blog du har her.
  Altså, jeg har ikke børn, og jeg gider sjældent følge med i de alt for familie-relaterede blogs, men din og f.eks. superheltemors, de gør det alligevel med så meget humor, at det bliver sjovt og underholdende. Det bliver en styrke.

  I øvrigt: Jeg gjorde det engang, det med badedimserne. Jeg købte en kæmpe plastikbalje, lavede et karbad ud af det, og hældte de roser ud, jeg engang havde fået i gave. Jeg håber dine amerikanske var bedre. Mine blev til et fedtet olielag øverst i vandkanten, og jeg måtte vaske mig 3 gange med sæbe, før jeg holdt op med at stinke af syntetisk rose.

  • Kong Mor 22. marts 2011 hos 09:34 #

   JA.. det er jo det, det har. Nogen er kommet på besøg igen – men jeg havde virkeligt den der – NU kan det ikke komme højere op.. Og jeg blir aldrig “glad” mere nogensinde 😉
   Nu ligger jeg og roder rundt langt under 😉 og det ser mærkeligt ud..

   Tak for de søde ord – det er klart det handler mest om børn når man har 4 – men jeg holder jo ikke op med at være MIG, bare fordi jeg også er mor.
   Er glad for at du gider læse med alligevel!

   Jeg blev ikke fedtet og lugtede heldigvis ikke af amerikansk syntetisk noget.. Men der var så meget andet galt 😉 Det kan du læse om i morgen!!

 4. Inge 22. marts 2011 hos 09:22 #

  Så måtte jeg også lige en tur forbi Marens blog.. tak for linket til nok en fantastisk morsom pen..
  Dit indlæg her rammer lige ned i en af de ting jeg tror fuldt og fast på.. ET LIV FØR DØDEN.. og helst et godt et af slagsen. 🙂
  Jeg kipper med flaget for dit positive livssyn.

  • Kong Mor 22. marts 2011 hos 09:36 #

   Ja – ikke? Jeg var fuldstændig færdig af grin!

   Ja et liv før døden er fantastisk – som mange går glip af fordi de går og jamrer over alt det der KUNNE gå galt!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: