Lysestage-slukker

10 maj

Jeg var forbi min butik. Ja, ikke min butik – men en butik, som har ting jeg godt kan lide.

Sådan en slags butik som man, okay så, som jeg ikke kan gå forbi uden at gå ind i, og når jeg først er kommet derind, er det kun sket en enkelt gang eller 2 at jeg er kommet ud igen – uden at købe noget.

Altså, sådan en vanvittigt irriterende butik. Men, det positive er, at der er mange ting som ikke er særligt dyre, og man føler sig så godt tilpas, når man har sparet millioner ved at gå ind i lige netop den butik og ikke en anden. En sko butik for eks. Så er det nemlig ikke sikkert at jeg får sparet ligeså meget.

Når der så er tilbud – hellige banan – hvor jeg sparer penge.

Altså, i sidste uge, kom jeg til at gå derind. Og det var rigtigt godt.. For jeg kom ud igen, med en påskekanin nedsat til langt under ½pris – nok fordi påsken ligesom er et overstået kapitel for i år, men jeg kunne altså godt finde en lille plads til kaninen i mit skab, indtil den kan bruges engang til næste år. Naturligvis under forudsætning af at jeg husker hvor den er – og at den findes, ikke mindst.

Nå, men jeg fandt også noget andet. Hvilket kræver en forhistorie:

Engang for længe siden, hjemme på øen, havde jeg nogle meget pæne lysestager, sådan nogle Rosendahl nogen, som jeg også selv har foræret til mange mennesker, fordi de er så pæne. De stod på et konsolbord, under et spejl og så yderst dekorative ud.

En dag ville yngstedreng gå en tur med Blondinen. I sig selv ikke noget problem, eller rettere, det troede jeg ikke det var, eller ville blive.

Men da jeg lige havde sagt: Ja, du må gerne gå en tur i haven med Blondinen, og drengen forlod køkkenet, hørte jeg et gigantisk drøn, og lyden af en hel masse glas der splintres på stengulv. En meget karakteristisk lyd..

Endnu før braget døde helt hen, storkede jeg hen mod den skæbnesvangre stilhed, der nu herskede i entréen.

Der møder jeg min yngste søn, som for en sikkerheds skyld, giver sig til at vræle da han ser mig. Jeg ser min konsol ligge væltet på gulvet, og mine lysestager, eller det som jeg vidste, engang var, og aldrig mere ville blive til, glaslysestager fra Rosendahl. De var fuldstændigt pulveriserede.

Før jeg overhovedet når så langt, som til at tjekke barnefødder og hundepoter for glasskår, endsige åbne munden, begynder konsollen at bevæge sig i modsat retning, væk fra det pulveriserede inferno.

Jeg må have set usandsynligt dum ud, indtil det går op for mig, at konsollen ikke er levende, ej heller besat af ånder eller lignende, men at Blondinen derimod, er bundet fast til den. Og da hun er på vej væk, følger konsollen ganske naturligt efter hende.

Jeg mindes svagt at have råbt meget højt, alt imens jeg skræver over glasskår og konsol, for at befri Blondinen og tjekke hendes poter, inden jeg giver slip, hvorpå hun spurter ud i haven for at gå sin tur alene. Hun fornemmer måske at hendes herre og mester, vil være lettere optaget i den nærmeste fremtid, hvorfor turen nødvendigvis må foregå uden ham.

Da jeg har børstet ham af, og undersøgt ham for mulige snitsår uden at finde nogen, prøver jeg at tage mig sammen, og så roligt som det er mig muligt, får jeg spurgt, okay råbt, HVAD I ALVERDEN HAN FORETOG SIG?

Forklaringen var såre enkel, han ville som sagt gå en tur, men da han, for at foregribe begivenhedernes gang, allerede havde givet hende snor på, vidste han godt at der var en vis sandsynlighed for, at hun ville gå sin tur alene, før han fik spurgt.

Han fik først fat i Divaen som fejede ham af med et, ”så bind hende til et eller andet”.

Hvilket han så gjorde. Og løb ud for at spørge mig.

Det mest fantastiske er, at konsolbordpladen – som også er af glas – ikke fik så meget som en ridse. Heraf kan man så udlede at Rosendahl glas er en anelse mere skrøbeligt end gedigent konsolglas fra et eller andet byggemarked.

I mange år stod der derfor ingen Rosendahl på konsollen, men da vi nu skulle rejse udenlands, investerede jeg i 2 nye som jeg kunne dekorere Normandiet med.

Derfor var jeg nok en anelse vrissen, da yngstedrengen for et par måneder siden uforvarende fik den ene skubbet på gulvet, så den kunne følge sine forgængere til de evige jagtmarker.

Den stod ikke engang på konsollen.

Der stod derimod 2 meget nydelige lilla glasskåle, jeg fik af Linda før vi flyttede. Nu står der kun én, idet den anden også for kort tid siden, er blevet fejet ned af samme lysestagedestroyer..

Med det resultat at jeg satte de 2 overlevende stager, højt op på en hylde. Der står de så nu.. Og er kun meget lidt dekorative.

Men så var det jo, at min konsol så helt tom og trist ud. Jeg overvejede på et tidspunkt at investere i nogle nye lysestager af massivt jern, men jeg var trods alt lidt nervøs for, hvilke skader de kunne forvolde på tæer og poter.

Jeg blev derfor voldsomt glad, da jeg fandt disse 2 små fyrfadsstager, til den formidable pris af 1,35€ stykket.

IMG_4171

Så har jeg ikke så meget at ærgre mig over, næste gang yngstedreng bestemmer sig for at gøre mig lysestageløs.

31 kommentarer til “Lysestage-slukker”

 1. Ellen 10. maj 2011 hos 07:21 #

  Jeg forstår godt, at du ærgrer dig, men du er altså selv skyld i, at vi andre sidder her og griner af dine lysestagers sørgelige endeligt – du kan bare lade være med skrive så morsomt.
  Ved nærmere eftertanke: bliv bare ved med det…

  Jeg kan med glæde konstatere, at der er andre end mig, der har et sparegen, for jeg køber kalender- og andre julelys i januar til foræringspriser i f.eks. Jysk. Det er en ret fed fornemmelse at give 5 kroner for et pænt lys, der kostede 30 i november – og de kan sagtens holde sig nede i min skuffe 🙂

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:44 #

   Jamen jeg er da så glad for at kunne bringe morskab ind i de små hjem 😉
   SÅ meget på forhånd køber jeg nu ikke – men jo både kalenderlys og juleservietter er billigere i januar!!

 2. Inge 10. maj 2011 hos 07:54 #

  Jeg må simpelthen lige vide, hvor du får udbetalt alle de penge du sparer..?? Det bliver jeg tit spurgt om, og har ikke fundet stedet endnu.. 🙂 måske kan du hjælpe..

  Man kan få rigtig flotte jern lysestager på Christiania i kvindesmedjen.. de går ikke i stykker når de falder ned, men kvaser formentlig både tæer og poter og slår gulvet itu.. ved nærmere eftertanke.. dårlig ide – de to nye stager holder såmænd nok i al evighed, nu hvor det ikke betyder alverden. 🙂

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:45 #

   Jeg putter dem bare på kontoen 😀
   Er også ret sikker på at de stager holder til evig tid!!

 3. Diktesoph 10. maj 2011 hos 08:12 #

  Har du overvejet pynt som ikke er af glas? 😉 😛

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:44 #

   Nu er lysestager i plast ikke det mest smarte der findes. Risikoen for at de smelter er ret stor.. 😉

 4. Anne 10. maj 2011 hos 08:38 #

  Åh altså – jeg føler både med dig og med yngstedreng, men især med yngstedreng 😉 for er man udstyret med et klumse-gen, så er det ikke sjovt at bo i ‘glas-hus’ 😉

  Heeeeldigvis kan lysestager jo erstattes.

  Kram – fra mig, der også er stor tilhænger og dertil ret afhængig af butikker, hvor man faktisk næsten tjener penge 😉 når man køber noget

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:47 #

   Ja det er altså synd for MIG, Anne.. jeg skældte ikke engang ret meget ud..
   Men jo ting kan erstattes – jeg tror måske bare slet ikke det er meningen at jeg skal have de der lysestager.

 5. Annette 10. maj 2011 hos 08:50 #

  Jeg kan altså rigtig godt lide at læse om andre mennesker der også råber af sine børn.
  Hvis nu man tænker over hvad man bruger, istedet for hvad man sparer – så er ens økonomi betydelig bedre..
  Det er bare et godt råd, jeg har fået af min far, og gerne vil give videre til dig 🙂

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:48 #

   Takker for rådet – har nu heldigvis ikke problemer i den retning! Det er jo derfor jeg godt kan lide butikken fordi den er så billig 😉
   Og ja – vel råber jeg af mine børn. Indimellem!! Ikke hver dag.. 😉

 6. Rejen 10. maj 2011 hos 09:20 #

  hehe, kan godt forstå at blondinen skred…håber at stagerne holder til yngstedrengs lyseslukkeri..;-D Jeg har heller ikke fine ting stående dur simpelthen ikke med 2 katte der bare skubber til alt på deres vej når de opdager en fugl udenfor vinduerne…så sparer jeg også at tørre støv af på en masse nips….Smart ikke!!!..;-D

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:50 #

   Nej det kan jeg godt se.
   Så meget nips vil jeg nu ikke kalde 2 sølle uskyldige stager.. 😀
   Nu må de stager holde så længe de kan!

 7. Kim 10. maj 2011 hos 11:20 #

  De to som du gav mig i fødselsdagsgave for et par år siden står stadig hele og uden skår og pynter på mit bord 🙂 Er maarjet gla’ for dem :)De bliver pakket ind i hver sin Stiftstidende (så de kan forblive hele og uden skår) når jeg flytter lige om straks 😉

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:51 #

   JA.. men du har så heller ikke en Gårdmand Bjørn til at rasere dit hjem 😉
   Ja og nu skal du flytte!! SPÆNDENDE!!
   Gider ikke flytte hjem mer’ – der er alt for langt til te.
   🙂

 8. Nadia 10. maj 2011 hos 13:16 #

  Når jeg får børn, udstyrer jeg alt i huset (host… lejligheden) med velcro. Sådan!
  Det er hermed et tip givet videre 😉

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:52 #

   Ved ikke hvordan jeg skulle få det til at sidde fast på en glasplade.. Men det er da et forsøg værd.. 😀

 9. Lene 10. maj 2011 hos 16:04 #

  Billige lysestager er vejen frem 🙂

 10. Stegemüller 10. maj 2011 hos 16:44 #

  Det er en skøn historie, som jeg ligesom Ellen må le ad. Det ender med at de to små stager til 1,35 Euro kommer til at fælge dig resten ad livet…

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:53 #

   Det glæder mig at gøre nogen i godt humør på bekostning af mine stakkels lysestager – at I kan nænne det 😉

 11. Susanne 10. maj 2011 hos 16:47 #

  Den butik kender jeg godt. Altså – det er jo så nok ikke helt rigtig, men jeg er sikker på, at den har en afdeling her i nærheden. Jeg skal liiiige, og inden jeg ser mig om, har jeg noget i hænderne.

  Jeg synes altså, at dine nye stager er fine – og historien om vejen til dem er altså heller ikke helt tosset.

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:54 #

   Jeg er også glad for dem – men man tør jo næsten ikke være FOR glad.. det kunne jo være at de omkom..

   Den slags butikker.. jeg tror det er en butikskæde.. 😀

 12. Pia 10. maj 2011 hos 19:04 #

  Har først lige fået læst dine seneste indlæg. Tillykke med 23 års mødet forleden 🙂
  Historien om det uendelige var også en sød historie, som fremkaldte en del smil under læsningen. Det gør de iøvrigt de fleste af dine historier.

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:55 #

   Tak tak!! Ja men der er jo også så meget andet der skal passes 🙂
   Glæder mig at du kan lide historierne!!

 13. Marie 10. maj 2011 hos 20:26 #

  Trænger jeg til “en smiler”, ved jeg, hvor jeg skal søge.
  Du skriver da de dejligst indlæg om dagens gang på den der måde, så man tydelig ser det hele for sit indre blik.
  Ja, det kan du roligt fortsætte med.
  Jeg er også en af dem, der har et lager af alting købt for ingenting, men de sparede penge har jeg dog aldrig fundet! Til gengæld kan jeg altid lige i gemmerne finde en hyggelig gave der lige er det helt rigtige. Ikke alt bliver givet væk, for det er jo købt fordi, jeg selv kunne lide det.

  • Kong Mor 10. maj 2011 hos 21:57 #

   Smart med et lager! Det havde jeg også i DK – men har ikke plads mere. Bortset fra den der påskekanin!

   Jeg vil så håbe at der ikke er lyd på dine indre billeder – for jeg var nok lidt gal i skralden 😉

 14. Marie 11. maj 2011 hos 14:51 #

  Bare rolig—lyden var slået fra!!!!!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Havedrømme « Kong Mor - 12. marts 2012

  […] har ingen æggekoger – ej heller ambitioner om at anskaffe mig en – og mine Rosendahl lysestager holder bare ikke særligt længe med Gårdmand Bjørn i […]

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: