At pylre med værdighed – og et godt råd

7 jun

Zorronaldo skal på tur til England. Med skolen. Det ville for så vidt være okay – hvis jeg nu også måtte komme med. Men det må jeg ikke, og det selvom jeg oven i købet er præsident.

Jeg måtte ikke engang lave hans madpakke. Og han blev virkelig fornærmet, da jeg listede et par hullede Bjørn Borg underbukser og en 3 dage gammel nat T-shirt ud af hans kuffert. Men altså – mit ry og gode navn tilsølet af at sende min vrantne teenager til England med beskidt nattøj? Helt ærligt altså.

Bjørn Borg landede i skraldespanden – så må han – Zorronaldo altså, ikke Bjørn – råbe op over det, når han kommer hjem på lørdag.

På LØRDAG.. Er I klar over hvor langt væk det lige er? Og hvor mange busulykker der lige kan nå at ske, og jordskælv og kolera epidemier. Tænk nu hvis han glemmer mig? De har sådan en ustabil hukommelse i den alder.

Jeg kunne dog godt få lov til at give ham lommepenge med, og nogle nye seje sokker. Samt købe en lille gave til værtsfamilien, der skal have ham boende. Det var hvad jeg lige akkurat havde beføjelser til.

Jeg prøvede at sige ting som: ”tak fordi jeg måtte komme”, ”tørre sokker” og ”ikke for meget slik” men jeg kunne ligesom fornemme, at det ikke helt trængte ind. Måske talte jeg ikke højt nok til at overdøve musikken i hans ørebøffer.

Det kan godt være det havde virket bedre, hvis jeg havde sagt ”frispark”.. Eller ”off-side”.

Men jeg ved det godt, det der med at give slip. Det er der nogen, som siger man skal. Behøver det bare være lige nu? Allerede? Kunne vi ikke vente til han blev.. 36?

Så er det altså godt, at man har nogle andre, man så kan være noget for. Nu hvor man ikke må tage med som blind passager og være noget for nogen, mens de er i England. Og skal lade være med at pylre.

For Divaen er nervøs for en musikprøve med den ondeste musiklærer, som desværre overlevede et langvarigt ophold på en klinik. Jo – det er muligvis lige i overkanten at sige sådan offentligt – men hør lige hvad han sagde til hende: ”Alle de elever som ikke ved hvem William Sheller er – de er imbecile” – og så kiggede han direkte på hende. Tak, og kom igen..

Nu ved hun hvem William Sheller er – fik en CD i julegave.. Men HVOR skulle hun ellers vide det fra? Ved han måske hvem John Mogensen er? Det håber jeg trods alt ikke for ham, men alligevel.

Hende, af alle Divaer på 16. Som kan sende en sms og bede om at få klavertimer, så hun snarest kan lære at spille Mozarts klaversonate 310. Den ER altså også smuk. Men derfor bærer hun ikke ligefrem denne opblæste nar i sit hjerte.

Og i morgen skal hun synge ”Emmenez-Moi” foran klassen. De skal synge 3 og 3 og får en karakter der tæller til eksamen. Jeg opfordrer lige til at lytte til den tekst hun skal kunne.. Jo, jo den er god nok. Det ER da en fantastisk sang og alt det der. Men den er muligvis en anelse svær, at synge for en som ikke ligefrem lever af det, jeg ved ikke – hvad siger I?

Men altså, så var det at jeg, for ligesom at bløde lidt op på stemningen og hendes flossede nerver, bad hende forestille sig den selvoptagede musiklærer, i færd med at skide. Pardon – men jeg sagde det også på fransk..

For i slige situationer, er vi alle lige, hvad enten det foregår med bred mund eller om det er mere dybtfølt, med lettere ændring af ansigtskuløren og lyd på.

Hun kom heldigvis til at grine så meget, at hun helt glemte at være nervøs og mon ikke det holder til i morgen?

29 kommentarer til “At pylre med værdighed – og et godt råd”

 1. Inge 7. juni 2011 hos 07:06 #

  Her gik jeg log troede at det var konger og præsidenter der bestemte alt.. 🙂
  Mon Divaen overhovedet kan synge med det billede i hovedet…

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 14:52 #

   Det vil jeg da håbe ellers bliver hun så skuffet 🙂
   Vi grinede endnu mere af hvis han nu spurgte hvorfor hun grinte 😀
   Man må jo ikke lyve!

 2. Nadia 7. juni 2011 hos 07:51 #

  Så længe hun ikke griner under sangen 😉

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 14:52 #

   Ja – det ville være lidt usmart 😉

 3. Kirsten 7. juni 2011 hos 08:58 #

  Det er et supergodt trick. Jeg havde en kammerat der blev uddannet i ØK i de år hvor man bare var et nul mens man var trainee. Og han sagde at hans måde at klare de der stride chefer var at forestille sig hvordan de så ud når de sad på lokum. Så Divaen skal bare klø på med den slags fantasier!
  Har ikke haft tid til at besøge dig i nogen dage, men blev straks beroliget da jeg kunne studere Søndagskagen – selv om jeg er absolut ikke kage menneske, så er den blevet et vigtigt ritual. Altså jeres indtagelse af Søndagskage og er hver gang spændt på hvordan den ser ud. Nemt at have ritualer på andres bekostning….

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 14:55 #

   😉
   Det er vist universel viden! Vores fornemste opgave at introducere vores børn til de små tricks for at overleve mentalt.
   Jeg er SÅ glad for at du kan lide min søndagskagesaga! Og du er velkommen i vores ritual 😉

 4. Rejen 7. juni 2011 hos 09:25 #

  hihi den med at skide bruger jeg også hvis jeg møder nogle højrøvede mennesker…Det med at give slip på sine unger er svært, det prøvede jeg også at forklare dem, at det er lige så svært at give slip som det er at lære at være mor…De syntes også det var pinligt at jeg ville holde dem i hånden når vi skulle over vejen selvom de var langt over 12 år..hehe…;-D

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 14:56 #

   Åhhh ja – at holde i hånd 😀 Det byder man heller ikke Zorronaldo. Men du har så evig ret – det er ligeså svært at give slip som at lære det.
   Klogt sagt!

 5. Mille 7. juni 2011 hos 09:38 #

  Vildt at de skal have karakterer for at synge. Jeg ville godt nok være nervøs, hvis jeg var i Divaens sted. Held og lykke til hende.

  Og held og lykke til dig. Jeg håber (og tror), at du klarer dig til du igen har styr på firkløveret på lørdag.

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 14:57 #

   De får ikke dårlige karakterer for at synge falsk – man kan ikke gøre for at man er tonedøv – men de får karakterer for at TURDE synge højt og tydeligt samt at kunne sangen mere eller mindre udenad.

   Glæder mig til på lørdag 🙂 men han er vel ankommet derovre..

 6. Bettina Holst 7. juni 2011 hos 10:45 #

  Yes Yes Yes ………nikker ivrigt genkendende til det hele….

  ….og så virker det sgu at tænke på en selvfed direktør i bastskørt eller dronningen sidder på lokum fuldstændig gasblå i hovedet, eller….eller… det tar virkelig en kæmpe bid af enhver eventuel nervøsitet !!

  ….hvis du vidste, hvad jeg kan finde på at sige til mine unger 🙂

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 14:58 #

   Jamen er det ikke utroligt hvad der kan berolige én?

   Jeg vil gerne vide hvad du kan finde på at sige til dine unger 😉

 7. Ellen 7. juni 2011 hos 13:38 #

  Jeg sidder også bare og nikker 🙂
  Der er flere måder at tackle sådan en nervøsitet på – denne var en af de mere underholdende…
  Er det ikke en privatskole? Der har man vel mulighed for at gøre noget for at slippe af med sådan en klump af en lærer?
  C var på sprogskole på Isle of Wight i tre uger, da hun var 14 år. Spørg mig om at give slip… hun klarede det selvfølgelig suverænt, og hvem var blevet tre års god erfaring ældre på tre uger og ikke til at skyde igennem? Det viser sig heldigvis næsten altid, at de udmærket ved alt om, hvordan de skal opføre sig pænt, når forældrene ikke er i nærheden.

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 15:01 #

   Jo det er en privatskole.. MEN..(kan du høre mit vris?) privat skoler kan ikke selv ansætte eller fyre – det er en katolsk over-forening der styrer det pjat. Og det er noget som den organisation (APEL) jeg er lokal formand for – kæmper mod i dagens Frankrig.
   For det er SÅ uretfærdigt at man ikke selv kan sammensætte sin lærerstab så den svarer til skolen og eleverne.

   Noget af det sidste Zorronaldo sagde til mig igår var: men moAr – jeg er jo godt opdraget.. Den kunne jeg jo ikke slå så han slap for yderligere påtale! 🙂

 8. Benedikte 7. juni 2011 hos 14:03 #

  Hvem ER ham William Sheller? (eller hende?! 😉 )
  Held og lykke til hende! Hun klarer den helt sikkert med bravour, hvis ellers hun kan lade være med at fnise når hun ser hans sammenkrøllede ansigt og bukserne nede om anklerne for sig. På fransk… 🙂

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 15:05 #

   Jamen han er en udmærket poet – som synger dejligt – han er bare ikke ret kendt, og da slet ikke af en ½fransk pige som har tilbragt sine “musik-år 8år-15år” i DK..

   Men nu ved hun hvem han er – og det gør du også! 😉

 9. Pernille 7. juni 2011 hos 16:12 #

  Det er virkeligt helt nye sider af en selv man opdager når ungerne bliver mere og mere selvstændige.
  Jeg har ellers længe troet, at det ville jeg da bare klare i stiv arm og uden pyller.
  Men det var så kun indtil en fyr på 16 begyndte at tæppebombe min lille pige med SMS’er.
  Datteren klarede selvfølgelig situationen selv på bedste og mest reelle måde.
  Men jeg fik pludselig et indblik i hvorfor nogle forældre får lyst til at hegne ungerne ind og først lukke dem ud når de fylder 30.
  Selvfølgelig klarer ungerne det flot, og selvfølgelig skal vi lade dem gøre det. Så de kan blive voksne kompetente mennesker. Men gud hvor bliver det hårdt (og stolthedsfremkaldende bagefter) at skulle se på.

  • Pernille 7. juni 2011 hos 16:14 #

   Og tak for Link!

   • Pia 7. juni 2011 hos 18:46 #

    Jeg skal bestemt ikke have sunget noget på fransk 🙂

    Alle os mødre, har vist været i den situation flere gange, og det bliver nemmere med tiden 😉 Men en hel løsrivelse ønsker vist, heldigvis, hverken børn eller forældre. Det er hvad jeg har erfaret 😉

    • Kong Mor 7. juni 2011 hos 22:38 #

     Hæ Pia – jeg vil skynde mig at stole på hvad du siger! Men har man opdraget dem med kærlighed og respekt så kommer de nok tilbage igen!

   • Kong Mor 7. juni 2011 hos 22:41 #

    Selv tak!

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 22:36 #

   Pernille: Det er jo det – meningen med det hele er jo at gøre dem til mennesker som kan klare sig selv i den store verden. Noget af et job siger jeg bare!

   Jeg troede også jeg ville være ligeglad – eller i det mindste cool omkring det – men nej..

 10. Moster Tulle 7. juni 2011 hos 21:02 #

  Åh ja, at give slip…..det er ikke nemt, men jo desværre på et tidspunkt nødvendigt. Du har ham snart vel hjemme igen, en masse oplevelser rigere.
  Håber alt går skide-godt til Divaens eksamen i morgen (pardon my french, men den lå lige til højrebenet). Min yngste, der går i 5. klasse, fik “kun” 7 i en musikopgave – Årsag: Hun talte ikke højt nok, men indholdet var super (Dvs. læreren kunne høre det, men valgte alligevel lige at sætte hende “på plads”) Sådan noget undrer mig og jeg har virkelig svært ved at se den motiverende og pædagogiske faktor.

  • Kong Mor 7. juni 2011 hos 22:41 #

   Divaen fik superkarakter! Klassens højeste, faktisk – fordi hun var nervøs men ikke bange for ham – med lokums situationen på nethinden!!

   Nogle lærere er bare ikke så gode til at holde deres mund. Og skulle hellere have været blevet noget andet end lærere… Synd for din yngste.

   • Moster Tulle 9. juni 2011 hos 20:12 #

    Tillykke til Divaen – hvor var det flot 🙂

 11. Tina - omme i London 8. juni 2011 hos 00:08 #

  Aaah, det er bare saa skide svaert at give slip, men hvor er det bare en lettelse, naar endelig man goer det. Jeg haaber knaegten har en god tur og poej poej til den unge sangerinde!

  • Kong Mor 8. juni 2011 hos 08:25 #

   Ja – det er sikkert en stor lettelse at se de små forvirrede rodehoveder flyve fra reden og at det lykkes – og de kommer hele ud i verden.
   Så langt er jeg heldigvis ikke endnu – jeg kan bedst lide at det kommer i etaper..

 12. Susanne 8. juni 2011 hos 05:04 #

  Ja, de unger. Mon ikke drengen får en super tur i det store udland, til trods for manglende yndlings-Borg! Det er vidst godt for os gamle, at tiden med at give slip er trukket ud, så vi kommer til at lide i småbidder og vænne os til tanken.
  Og så kan jeg se, at Divaen sang igennem. Godt gået ;o)

  • Kong Mor 8. juni 2011 hos 08:27 #

   Mon dog ikke – og yndlings(eneste)borg er nu gået op i røg på forbrændingen..

   Og ja – etaper og små bidder går jeg også ind for!!

   Tak fra Diva’en! Hun delte rundhåndet ud af forskellige indre billeder til klassekammerater der var ligeså nervøse så det havde skabt en vis løssluppen stemning 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: