No et moi

6 jul

Som I ved er jeg altid på jagt efter nye bøger. Danske bøger, altså. Jeg vil have fyldt op her til sommer, så jeg har noget dansk at læse i til vinter. Og resten af året for nu at være helt præcis.

Derfor læser jeg boganmeldelser overalt jeg kan komme af sted med det. Og her ovre fandt jeg en vidunderlig beskrivelse af en bog for unge. Men så var den fransk. Det havde jeg ikke lige set komme. Men så tænkte jeg det nok skulle være muligt at få den hernede.

Som sagt så gjort og.. Nej jeg bliver lige nødt til at fortælle at mine børn har en forfærdelig ond mor. En mor, som før sommerferien spurgte lærerne hvordan jeg kunne hjælpe mine børn, så de kom bedst muligt ind i det nye skoleår efter sommer.

Og det skal lige tilføjes at det franske marked er oversvømmet af ferielektier. Hver fransk forældre med respekt for sig selv, tvinger deres arme børn til at lave ferielektier så de kan få endnu bedre karakterer næste år.. At det ikke virker, lader ikke til at påvirke dem i højere grad.

Hvor om alting er – det ville jeg helst ikke udsætte mine børn for. Jeg ved at 9 ugers sommerferie er lang tid og de når at kede sig ihjel 14 gange før d. 5. september hvor vi starter på ny. Lærerne var enige – ferielektier hjælper ikke – men at man skal læse, læse og atter læse.

Så – og fordi bøger i Frankrig er vildt billige – har jeg købt 3-4 nye bøger til dem hver – så de kunne læse noget som rent faktisk var spændende!

Og altså fik Divaen udleveret No et Moi. Om morgenen.. Og så, så jeg hende ikke mere den dag – og da hun aldrig har været den hurtigste læser – var min forundring meget stor, da hun kom om aftenen med blanke øjne og sagde: ”uuuuhhh MOR, hvor er det en fantastisk bog” – og så snakkede hun ellers løs.

Det var uden sammenligning den bedste bog hun nogensinde havde læst. Også i går og i dag har hun snakket om den – den har virkelig sat sig fast.

Måske siger den Divaen mere, end den vil sige danske unge? Jeg ved det ikke, men hun kan nøjagtigt relatere til både stederne i Paris og skolesystemet, og hele stemningen.

Men har I et ungt menneske i jeres omgangskreds – der kan lide at læse – som lige mangler at blive forkælet lidt, er ”No og Mig” af Delphine de Vigan, en bog jeg i allerhøjeste grad vil anbefale!

10 kommentarer til “No et moi”

 1. Benedikte 6. juli 2011 hos 08:29 #

  Man får jo næsten lyst til selv at læse den 🙂
  De gode læseoplevelser fra da jeg var barn hænger stadig ved, så stort tillykke med at det er lykkedes dig at give hende sådan en! 🙂

  • Kong Mor 6. juli 2011 hos 14:54 #

   Du kan sagtens læse den – jeg læste den dem stor fryd – den er velskrevet og meget rørende.

   Læseoplevelser er GULD værd og man glemmer aldrig den første bog man læste ud i en køre.

 2. Inge 6. juli 2011 hos 08:41 #

  Hvis du finder så gode bøger til dem, er det fast arbejde at finde nye hele sommeren.. 🙂

  • Kong Mor 6. juli 2011 hos 14:55 #

   Jeg kom lige til at købe nogle flere af samme forfatter – på amazon så der er vist rigeligt med bøger til dem – tror jeg har 25-30 bøger de kan kaste sig over. Altså på fransk.

 3. kongemoderen 6. juli 2011 hos 09:19 #

  jamen den er bare god!! Jeg har lige læst den selv – på engelsk, fordi jeg fik den anbefalet fra den engelske familie!! Og tænkte netop på Divaen og ville skrive til hende og anbefale den! Jeg vil straks se om jeg kan finde andre… og det er jo dejligt, at de får glæden ved at læse. til almindelig opbyggelse vil jeg så lige sige, at jeg på det seneste har læst to bøget af Andrea Levy -engelsk forfatter født af Jamaikanske forældre – hun kan bare skrive!! jeg ved ikke om hun er oversat til dansk, men jeg håber det…varmt anbefalet!

  • Kong Mor 6. juli 2011 hos 14:56 #

   Hej Mor!!
   Hende skal jeg have kigget på!
   De skal jo have bøger på fransk – ikke dansk – det er mig som skal have danske bøger 😉
   knuuus

 4. AB 6. juli 2011 hos 09:35 #

  Hvor er det fedt, at hun havde en god læseoplevelse med den. Den er altså også bare rigtig god. Tak for lovelink 🙂

  • Kong Mor 6. juli 2011 hos 14:59 #

   Ja det var skønt at se / høre hende!
   Den ER god – fantastisk gribende.. Går lige under huden. Hun skal i samme klasse som Lou efter ferien, og hun har været på Gare Saint Lazare – så hun VAR virkelig midt i historien!!

   Og selv tak – det var jo skønt at blive inspireret! 🙂

 5. Birgitte Agger Mote 6. juli 2011 hos 14:10 #

  altså … det er jo godt at have noget at se frem til 🙂 Jeg slog den straks op på Amazon, hvor den også får flotte anmeldelser, men kan se, at min 10-årige datter liiiige kommer til at vente et par år eller 6 🙂

  Sig lige til, hvis du finder nogle gode danske bøger – jeg har ikke læst danske bøger i årevis!

  • Kong Mor 6. juli 2011 hos 15:01 #

   Ja – 10 år er for lille – og den er lidt barsk.. Divaen har ikke nemt til tårer – men denne trak et par stykker, så jeg ville vente til de var 13-14 alt efter deres modenhed. For eks. vil jeg ikke give den til Prinsessen endnu.

   Jeg skal nok fortælle om de gode danske bøger jeg finder!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: