Obsessions..

10 jul

Da jeg er på kur, er jeg jo kronisk sulten.

Sidste år fik jeg noget helbredsfnidder – og for at afhjælpe dette – en lille lyserød pille. Og alle de gener jeg havde haft i 8-9 måneder forsvandt som dug for solen. Mere eller mindre over night. Det var jo fantastisk.

Ikke desto mindre, gjorde de lyserøde piller, at det er afsindigt svært, for ikke at sige umuligt, at tabe så meget som et eneste gram. Det sidder så fastgroet på min stakkels krop at jeg aldrig tror på de kommer af igen. Kur eller ej – power walking eller ej.

Og så – fordi jeg ikke kan spise alt det jeg gerne vil – så har jeg fået mad besættelse. Det udmønter sig på følgende måde: Jeg glor på mad blogs – opskrifter og billeder!! Jeg læser kogebøger, kigger på opskrifter og er ikke helt afslappet i forhold til det der med at spise..

Og af grunde jeg ikke selv er herre over, landede jeg blandt andet hos Noma.. Dem har alle jo hørt om – og jeg synes det er vildt flot at de er blevet så kendte og sådan..

Men så var der også et sindsforvirret kvindemenneske som gik i selvsving – jeg håber virkeligt at det er en slags spøg, et slags provokerende indlæg for at fremme noget debat meget i stil med noget andet vi lige har snakket om – men ihh hvor jeg ikke synes det er en særlig fiks måde at gøre det på. Men læs selv med her:

http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE1275730/noma-er-fascisme-i-avantgardistiske-klaer/#topreslist

Hun virker jo ikke rigtig rask..

Lad lad det nu være… MEN når det så er sagt.. så har jeg lige et spørgsmål. Hvordan kan nogen overhovedet overveje at gå derind og spise? På Noma, mener jeg.

HAR I lige set hvad det er man overhovedet kan få at spise derinde?

Når jeg ser billederne så får jeg lyst til at råbe: Dayy-Ohh MAD hvor er du?

Hvem i hele verden bliver mæt af 3 halve valnødder? HVA’?  Posh Spice??

Det er pænt præsenteret, ingen tvivl om det, fantastisk koncept og alt det der – men halloooo – til de priser vil jeg da godt blive mæt?

Gad vide hvor mange tallerkner af halmstrå med pletvis sauce til, man skal spise for at blive mæt?

Det er også bare fordi jeg aldrig i mit liv, ville bruge så mange penge på at spise noget så sært. Så skal jeg jo brokke mig over det. Lidt i stil med en fortælling om nogle sure bær.

Og så sulten som jeg er for tiden, ville jeg aldrig nogensinde kunne blive bare tilnærmelsesvis mæt derinde.. Så tillykke med udmærkelsen og alt det der – men det bliver uden mig..

Hvis jeg skal bruge en kvart million for en bedre middag, tror jeg hellere at jeg vil på Falsled kro – for nu at holde mig til Danmark.

Det kan jo ikke nytte noget at gøre jer alle sammen død misundelige med alle de vidunderlige og noget billigere løsninger vi lige har i Frankrig.

Såsom vores forhenværende “kantine” lige her: http://www.abbayedecernay.com/

Hvor man får den bedste brunch i kæmpestore gamle læder lænestole, og ægte varm chokolade til teatime i sommerferien! Og så tror jeg at jeg faldt i søvn og nogen vækkede mig fordi jeg var ved at spise tastaturet..

..

Vi ses til søndagskagen om lidt!

18 kommentarer to “Obsessions..”

  1. overleveren 10. juli 2011 hos 08:45 #

    Man går ikke på noma for at blive mæt – men for at smage. Og det er lige dét de er gode til derinde. Men mad synes jeg heller ikke det er – det er smagsprøver…

    • Kong Mor 10. juli 2011 hos 11:43 #

      Det skal nok opleves når man ikke er gammelsulten 😉

  2. Inge 10. juli 2011 hos 08:57 #

    Mærkværdig kobling Ulla Holm har gang i.. Noma er ikke et sted jeg vil bruge penge på, men hvis nogen ville invitere mig derind, ville jeg ikke sige nej.. 🙂 vi har Hr. Meyers folk i vores kantine, og det kan da spises.. som regel.. Og der plejer at være nok.. 🙂
    Jeg er nok mere til en af dine søndagskager 😀

    • Kong Mor 10. juli 2011 hos 11:45 #

      Jeg ville naturligvis heller ikke sige nej – hvis jeg ligefrem blev inviteret.

      Er også meget mere til søndagskager!

  3. Benedikte 10. juli 2011 hos 09:04 #

    Åhhh, hvorfor al den selvpineri?? Kan du så holde dig væk fra alle de lækre billeder og opskrifter! Jeg kan sende dig nogle DDV-kogebøger du kan lure i 😉

    • Kong Mor 10. juli 2011 hos 11:46 #

      Ihhhh tak.. eller.. hvad man nu siger..
      ..
      Man tager jo ikke på af billeder.. 😀

      • Benedikte 10. juli 2011 hos 16:42 #

        Neeeej…. Men man fristes 😉

        • Kong Mor 10. juli 2011 hos 20:43 #

          Det gør man af så meget!! 😉

  4. Lene 10. juli 2011 hos 11:20 #

    Stakkels dig, det må kunne lade sig gøre at spise sig nogenlunde mæt uden at gå på kompromis med kalorieindtaget. Men at gøre det i Normandiet med alt det lækre brød og de lækre oste og……. søndagskager, det er da vildt svært 🙂
    Hvis nogen bød mig på Noma, sagde jeg JA TAK lige som Inge, tænk hvilken smags og sanseoplevelse vi kunne få 🙂

    • Kong Mor 10. juli 2011 hos 11:48 #

      Det er de åndssvage hormoner.. Jeg spiser ikke slik, holder mig fra alkohol – putter ikke fløde og den slags i maden – spiser tonsvis af grøntsager og der sker intet.
      Jeg drikker vand og ikke juice, min te er uden sukker..
      Det ER snyd…

      Og selvom jeg gerne ville med på Noma – så ville jeg nok dø af sult derinde lige for tiden 😉

  5. Ellen 10. juli 2011 hos 11:51 #

    Jeg ville nu heller ikke sige nej til Noma, for det er med garanti en oplevelse – man skal bare have spist hjemmefra først.
    Jeg tør næsten ikke indrømme, at jeg langt hen ad vejen er enig med journalisten… og jeg synes, det var ret morsomt skrevet 🙂
    Prøv at læse dette ovre hos anarkisten – det er også meget morsomt: http://www.anarka.dk/blog/?p=6214
    Hun kan noget med ord, lige som visse andre 😉
    Jeg håber du finder et eller andet, du bliver mæt af på en bedre måde end via et tastatur 😀

    • Kong Mor 10. juli 2011 hos 14:57 #

      Det er bare min medfødte nærighed der forhindrer mig i at skulle betale så mange penge for ikke ret meget..

      .. Mon journalisten har en kusine eller et alter ego ved navn Bethany?
      Det var samme – jeg HÅBER dette er en spøg agtige måde at skrive på.

      Hende anarkisten kan jeg også godt lide. Tror faktisk det var den første blog jeg fandt.

      Og ja – jeg vil også gerne være mæt – men jeg vil endnu hellere kunne passe mit sommertøj..

  6. Laila 10. juli 2011 hos 23:50 #

    Åh… Det er det store dilemma! Meget ville være lettere, hvis man ikke var madglad. Eller var velsignet med et stofskifte, som kunne klare selv det største madindtag…

    Jeg kender det hele! Elsker også kogebøger. Elsker at lave lækker mag og kager. Elsker ikke mindst at spise det! Men… Her strammer bukserne som bekendt også. Så vi er flere om kampen!

    • Kong Mor 11. juli 2011 hos 10:30 #

      Godt at vide man ikke er alene!
      Ja hvis nu man var kræsen eller noget – men det er man ikke.

  7. Rikke 11. juli 2011 hos 04:38 #

    Jeg har ikke været på Noma (endnu) men har spist på andre ligende restauranter – og kan fortælle at man _bliver_ mæt.

    Det er mad spækket med sanseindtryk og reduceret smag – i former og konsistenser man ikke har fantasi til at forestille sig.

    Det er ikke noget vi gør hverken hver eller hveranden dag, men når vi gør det er det mere udfra oplevelsen af at nyde madkunst end bare at spise.

    …. og når det er sagt, kan jeg også lige oplyse at de fleste af de der steder har noget helt helt fantastisk brød, der bliver budt rundt, og passer man ikke rigtig meget på med det, så kan man hurtigt blive så mæt, at man slet ikke får smagt alle de fantastiske små hapsere.

    • Kong Mor 11. juli 2011 hos 10:32 #

      Det lyder spændende! Jeg kan forestille mig at smagen er fantastisk – men at det måske smager af mere.
      Og ja – brød er godt!
      Kunne være jeg skulle til at spare sammen så!

  8. helleq 11. juli 2011 hos 13:28 #

    Jeg har heller ikke prøvet Noma, men et par af de Fynske “bedre steder”.

    Og jo, man bliver da mæt, men også kun lige, og også fordi man spiser de 5-7 retter over laaaang tid, og dermed får maven lov til at føle sig lidt mættere fra gang til gang. Og når man aflever 1500 for maden og derudover får drikkevarer til, så skal det f… også være en oplevelse af de bedre. Og det er det jo som regel også. Man får historien om råvarerne, hvor de er opdrætter, dyrket eller fanget, og hvordan tilberedningen er foregået. Og det giver altså en ekstra dimension at vide, at rejerne er strøget i Lunkebugten, at kartoflerne er friskopgravede og lige sejlet til fra Bjørnø. Man kender råvarerne og ved, at de ikke er ankommet i tikilospakker på dybfrost.

    Men kommer du til Fyn, er det ikke mere Falsled, men Nyborg du skal til Lieffroy’erne er flyttet dertil, og menupriserne er ret rimelige 380,- for en menu
    http://www.lieffroy.dk/Webnodes/da/Web/CMS/Forside
    Der får du både oplevelse og mad 🙂

    • Kong Mor 11. juli 2011 hos 21:51 #

      Helt sikkert – og det smager med garanti fantastisk.

      Tusind tak for oplysningen! Kunne være jeg skulle bestille et bord 🙂
      De kan nemlig godt lave mad!

Skriv et svar til Kong Mor Annuller svar