Skole-pakkekalender

5 sep

Så er vi ved at få overstået samtlige skolestarter.

I Frankrig er det sådan at man skal købe skolemateriel selv.

Gårdmand Bjørn får hæfter af skolen, men ellers skal man købe forskelligt – som alt sammen står på en liste der bliver udleveret i starten af ferien.

Hvis man ignorerer dette, og regner med at det sagtens kan nås efter ferien, får man blødende mavesår og åndenød den sidste uge af ferien – det har jeg nemlig prøvet, sidste år.

Af den simple årsag at jeg ikke fik disse lister før der var 1 uge tilbage af ferien.

Det var omtrent som at lave pakkekalendere.

NU siger I nok – hvad er der galt med pakkekalendere? Men så vil jeg bede jer om at tænke en ekstra gang: jeg har 4 børn. Pakkekalender er noget med 24 små pakker. Absolut til at overkomme. Altså til ét barn.

Så gang dette stunt med 4.. Ja – det bliver så lige 96 små NYTTIGE pakker, som pakkes ind natten til den 1. dec. – og ifølge diætister og andre onde mennesker, må det helst ikke være allerede indpakket chokolade, idet der i forvejen indtages alt for meget slik i december.

Nå, tilbage til skolestart – det minder som sagt en hel del om at lave 4 pakkekalendere – at finde, udvælge og indkøbe skole udstyr til 4 børn – der naturligvis ikke skal have det samme – det ville have været for nemt.

Et lille eksempel:

Matematik 7 klassetrin – stort hæfte 24×32, 192 sider, med små tern. Lineal-sæt i plastik, Passer til rigtig blyant.

Matematik 9 klassetrin – 2 store hæfter 24×32, 96 sider, med store tern. Passer fra sidste år. (Her skal man naturligvis selv vide hvilken passer de havde sidste år)

Formning 3 klassetrin – pensel rund str. 8 + 14, pensel flad str. 10 + 12.

Osv.

Derudover er det også en stor fordel at kende de forskellige ord der benyttes på disse lister.

Jeg løb fuldstændigt forvildet rundt sidste år, og gik i panik grænsende til det hysteriske, da der på listen stod ”Lutin 40”. Ordet Lutin – hvis man gør sig den ulejlighed at slå det op – betyder nisse..

Og jeg kunne for min død ikke gennemskue hvad mine to ældste børn skulle have en nisse nr. 40 med i skole for.

Fejl 40 kunne jeg forstå – men nisse 40?

Og jeg måtte hive fat i en dame der også rendte febrilsk rundt med lange lister – det gjorde alle faktisk – for det er det rene gedemarked i det lokale Bilka-agtige supermarked i de sidste 10 dage før skolestart – for alle skal have fyldt taskerne med udstyr.

I hvert fald fik denne dame fortalt mig, at en nisse 40 – var en plastikmappe med 40 indbyggede plastiklommer. Noget misvisende, synes jeg nok..

Mine børn fik deres nisse, og jeg fik mit blodtryk ned på et nogenlunde normalt leje igen. Og jeg endte med at blive færdig med udstyr til fire – og kom derfra med den længste kassebon jeg nogensinde har afstedkommet.

(Den ligger ude til venstre – og ja køkkenrulle og kleenex var også på en liste)

Sommer i Frankrig 033

I år – ahh – i år var jeg fuldstændig på forkant med hele skoleudstyrssituationen.

Jeg købte nemlig alt udstyret i den første uge af sommerferien. Det havde den åbenlyse fordel at jeg var fuldstændigt alene imellem hylderne, at de hotte farver ikke var udsolgt og at jeg havde tid til at tage 1 barn ad gangen.

Så jeg har vandret glad – måske en anelse skadefro, men sig det ikke til nogen – forbi skoleudstyrshylderne med næsen i sky og på provokerende vis signaleret at JEG altså var helt færdig og at det var de ikke. HA.

De 4 skoletasker med deres respektive indhold har derfor stået klar siden d. 13. juli. Og det havde også været det første jeg ville redde i tilfælde af at huset skulle brænde!

Og i dag forlader de tre sidste skoletasker deres plads under hylden, for at ledsage et barn på dets færd udi kundskabens verden.

Det var så den sommerferie!

30 kommentarer til “Skole-pakkekalender”

 1. overleveren 5. september 2011 hos 07:04 #

  Uha… Lyder som semesterstart på Universitetet, hvor et gigantisk antal studerende stormede studenter boghandelen for at få fat i alt det ønskede litteratur. Det var det totale kaos.. Især for mit fag da alt vores materiale var ustrategisk placeret lige ved kassen…

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:06 #

   Det kan jeg levende forestille mig!
   Det må være ret ens!

 2. Jørgen 5. september 2011 hos 07:48 #

  Fornøjelig læsning og en god illustration af hvad udsættelse kontra at handle straks kan afstedkomme.

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:19 #

   Det er jo det!! Og jeg som ofte bliver drillet, fordi jeg planlægger meget…
   😉

 3. Lene 5. september 2011 hos 08:09 #

  Jeg har altid elsket skolestart, selv om man jo i Danmark ikke skal købe så meget, men nu har jeg også kun 2 børn 😉 Den samme følelse får jeg, når jeg får listen over materiale til næste diplommodul, så lige nu venter jeg i spænding på listen 🙂
  God første skoledag som mor alene hjemme.

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:20 #

   Det er dejligt med skolestart – nye penalhuse, friske hæfter og blanke lynlåse.
   😉

 4. Ellen 5. september 2011 hos 08:24 #

  Haha – du er bare god 😀
  Hvor er det godt at kunne være lidt på forkant – det modsatte er absolut ikke sjovt; heller ikke, selv om det er uforskyldt. Nisse 40 – det er da esoterisk, så det forslår 🙂
  Må man anbefale adventskalendere? Så skal du kun finde på 16 ting, og de kan formentlig blive af en lidt bedre kvalitet, end hvis du skulle ud og investere i 96 små gaver…

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:23 #

   😀 ja ikk? 😉
   Ja hvad gir’ du – en nisse. De KUNNE godt have valgt et andet ord.

   Jeg lavede adventskalender til 3 for første gang sidste år.
   Håber på at få lov til at lave 4 i år!!

 5. Anne 5. september 2011 hos 08:43 #

  Jeg kan huske første gang jeg i det franske supermarked mødte fænomenet febrilsk mor i flertal med mor(d) i øjnene 😉

  Jeg nåede heldigvis (?!!) aldrig at få fornøjelsen selv …

  Jeg har dog i år været ude og købe nogle ekstra mapper/folder med elastik om hjørnerne til Gwi, fordi den/hans danske folkeskole synes det er spild af penge at købe bøger til børnene, istedet får de i stor stil udleveret de meget mere økonomiske (!!!!!?) (igen drysser jeg lige lidt udråbstegn udover dette) kopierede ark. Disse forventer de naturligvis at drenge på 10-12 år sagtens kan holde styr på …

  Heldige børn at de fik de hotte farver i år 😉 og må de alle tre få en god første skoledag!!

  Nyd at kunne drikke en hel kop te uden at blive forstyrret 😉

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:25 #

   Nej dette er så andet år.. Og jeg har naturligvis helt styr på det!

   Løse kopiark??
   Jamen drenge å¨10-12 år er også helt vildt organiserede…

   Jeg vil NYDE min te i morgen!!!!

 6. Inge 5. september 2011 hos 09:33 #

  Jeg bøjer mig i den dybeste respekt, at være så meget på forkant er dybt imponerende.. og så har man altså lov til at være irriterende overskudsagtig. 🙂

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:25 #

   Ja det mener jeg altså også! Det føles SÅ godt!

 7. Madame 5. september 2011 hos 09:51 #

  Jeg får helt sved på panden, så hvordan har det ikke været for dig … Bruger man skoleuniform I Frankrig, Stine? I går havde Politiken en rystende artikel om, hvordan engelske familier flås, fordi ungerne skal have vanvittigt dyre uniformer.

  • Anne 5. september 2011 hos 09:54 #

   …vil lige indskyde efter 4 år i det engelske, at det heldigvis kommer an på, hvor man bor henne i ‘dronninge-riget’, og hvor meget prestige der er i at gå på netop den skole, man har valgt…

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:27 #

   Jeg havde sved på panden sidste år – i år gik det jo stille og roligt!

   Nej vi har ikke skoleuniform! Et eller andet sted ville jeg ønske det – for der er så meget med mærketøj og den slags – det er man fri for hvis man har uniform – det er heller ikke så tydeligt hvem der er rig og fattig.

   Men det kommer an på hvor i England man bor – som Anne siger!!

 8. Laila 5. september 2011 hos 10:20 #

  Mon ikke den pakke kleenex og køkkenrullen var beregnet til at tørre sveden af panden på alle de shoppende mødre? Det tror jeg … 🙂 Meget betænksomt af dem at skrive det på listen.
  God start til dem alle. Den første er jo godt i gang 😉

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:28 #

   Hææ – gid det var så vel – men nej – det er såmænd til snottede næser, triste tårer og væltet maling i løbet af året.

   De næste kom også godt igang!!

 9. Kirsten 5. september 2011 hos 10:34 #

  Du kan tro jeg kender den omgang fra Israel. Bøger, hæfter, blyanter osv. er alt sammen forældrenens ansvar. Sikke et helvede og en udgift hvert år. Der er dog en mulighed hvis man i ordentlig tid indgiver sin liste – for der er naturligvis forskellige lister fra skole til skole (og skolerne er inddelt i under, mellem og gymnasie og listen er forskellig fra nabolag til nabolag….) – at få bogbutikken til at lave arbejdet og samle lortet sammen. Så kan man bare komme og få hold i ryggen ved at slæbe poserne med udstyr til 3 børn hjem….snamt lommesmerter!
  Så jeg er lykkelig for at have nogen års pause fra det cirkus 🙂

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:30 #

   Lige præcis! Det er nemlig smadder dyrt.
   Men det er altså meget dyrt her at indlevere sin liste.. Så jeg klarer det selv 😉

   Ja nyd du din pause fra det – det kan tidsnok komme igen!!

 10. helleq 5. september 2011 hos 10:45 #

  Ja, jeg laver jo pakkekalendere til mine børn hvert år (plus svigerdatteren), så jeg har også 96 pakker der skal købes, fordeles og pakkes ind.

  Da børnene var små, var pakkerne også mindre- blyanter delt i tre- en lille pakke sjove viskelædere, ganske få bløde ting ( sokker, huer, vanter), men nu er det på et andet niveau og andre gaver. Tikronerstingene fra Toys ´r us og BR er yt, og bløde pakker, bøger, musik og film er in.

  Så pakkerkalendernes pris er øget, men til gengæld starter jeg op allerede under januarudsalget med næste års pakker- og på den måde er jeg på forkant på samme måde som dig. Og det er rart 🙂 Og den deo, biograf- eller teatertur de nok alligevel havde fået, indgår også i kalenderen…. Men givet af nissen 🙂

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:32 #

   Ihh hvor har jeg siddet mange gange og pakket ind – et år sammen med en aupair – til kl. meget sent!
   Jeg har fået lov til at gå over til adventspakker.. For nogle af dem. Men det er oppe til afstemning hvert år 🙂

 11. Susanne 5. september 2011 hos 19:30 #

  Jeg fik næsten åndenød af at se dine indkøb og den efterfølgende kilometerlange bon. Her er handlet lidt i det små. Lidt supplerende til penalhusene og lidt papir og mapper til husets 1.g’er. Han har valgt matematik på lidt højere niveau. Derfor må der en speciel lommeregner med et dertil pc-program. Det kan købes gennem skolen til favorabel pris. Kun kr. 1100.00. Mor smiler og betaler. Det er jo ungernes fremtid ikk?

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:33 #

   HOLDDAKAJE.. det var dyrt… Hmm men når han nu bliver en kendt matematiker med forskerstatus – så køber han nok en gave til sin mor.. Eller hva?

   Men jeg kender det – jeg giver også alt for tit efter.. Desværre.

 12. millemum 5. september 2011 hos 21:28 #

  Ha ha – Lækkert billede. Pakkekalendere er sgu da også totalt overvurderet:)

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 21:35 #

   Ja – de er i stil med de der jeg laver liiiige en flyverdragt til bamsen af en pakke vatrundeller..

   Man KAN godt få nogle helt færdige nogen fra LEGO.. dem har jeg med stor fryd brugt!

 13. Lise 5. september 2011 hos 21:40 #

  Kan dette ikke bare være pakkekalenderen fremover ?- altså så får de for næste år i lidt god tid – og så er det med ¨nissen¨ også klaret ;O)

  Knus fra Lise

  • Kong Mor 5. september 2011 hos 22:53 #

   Tvivler STÆRKT på at den bliver godkendt til afstemningen!!!
   Men det var ellers en strålende idé!

 14. Onkel Eva 10. september 2011 hos 00:14 #

  Det er ikke så pænt af mig…., men guijjjjj, hvor jeg grinede!!! 😀

  • Kong Mor 10. september 2011 hos 13:22 #

   DET er så i orden 😉 Det er også derfor jeg har fortalt om det 😉 Man skal jo kunne grine af de mærkelige ting i livet 😉

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: