Hold på hat og bryster

24 sep

Noget af det, som altid har fået mig helt op i det røde felt, og til at tage ditto sokker på over det hele, er den forskel på hvordan mænd og kvinder ”må” behandle deres attributter på.

Det startede en dag for mange år siden, dengang en buksedragt i skrigende pink var højeste mode, engang lige i starten af firserne.

Jeg skulle til købmanden for at hente et eller andet for min mor, og det skulle vist gå lidt tjept. Da jeg på tilbagevejen fik øje på kammeraterne, løb jeg hurtigt over for lige at sludre to minutter, før jeg skyndte mig videre hjem.

Byttepengene havde jeg i brystlommen, og for ikke at de skulle hoppe ovenud når jeg løb, og jeg så ville tabe dem – holdt jeg på lommen. Og Michael, legekammerat og nabo, sagde straks, da jeg nærmede mig: ”Adddr, hvorfor holder du dig på patterne”.

Bestyrtet stirrede jeg først på ham, dernæst ned på mit usandsynligt flade bryst, og så igen på ham. Lidt usikkert meddelte jeg, at jeg altså bare holdt fast på min lomme så jeg ikke tabte pengene. Den ene lomme kun – skal det lige siges.

Nå men så var det jo en helt anden sag. Men jeg var dog stadig en anelse perpleks og forstod det ikke helt.

Ikke desto mindre er følelsen af at min dobbelte airbag helst skal gemmes lidt væk med mindre den skal bruges til noget fornuftigt, blevet hængende.

Hvor ofte ser man lige en kvinde ugenert klø sig på brystet, subsidiært læsse dem ordentligt på plads i bh’en, hvis de af vanvare er hoppet lidt udenfor. Nej vel?

Eller hvis man gør – så skorter det ikke på saftige adjektiver fra mandlige tilstedeværende, som henleder tankerne på letbenede damer, af den slags som får penge for at gøre noget rart ved mænd. Lumre bemærkninger, alt imens de klør sig i skridtet.

Man må nærmest ikke engang amme mens andre kan se det.

Eller forestil jer kvinder som konsekvent glor på mænds skridt, mens de taler sammen? Nej vel – igen?

Nå, luk nu øjnene.. og tænk på en eller anden mand – og jeg mener virkeligt HVILKEN som helst mand.

Så vil jeg godt – nej, ikke æde en stråhat, for det kom Mr. Q galt af sted med her forleden – men jeg er sikker på at alle de mænd, der så bliver tænkt på, har rystet deres ædlere dele på plads – indtil flere gange i fuld offentlighed, uden blusel.

De bliver varmet foran tv’et om aftenen, de bliver løftet, eller skubbet på plads, hvis de sidder i klemme, eller bare lige nulret lidt for det tilfælde at de føler sig ensomme.

Og ingen tænker at det er en specielt mærkelig handling, for det gør alle mænd jo.

Men sæt nu billedet af en kvinde ind i stedet. Kvinde som sidder og holder sig på brysterne foran tv’et, kvinde der skubber eller løfter – i hvert fald lægger dem bedre på plads. Eller bare jævnligt skal mærke efter om de er der endnu.

Et utænkeligt syn – medmindre det bliver udført af en mand, PÅ en kvinde!

Jeg vil derfor opfordre alle til at gribe i egen barm – lidt brystbefamling af egne attributter må være på sin plads – så vi kan få udlignet denne fysiske uretfærdighed!

24 kommentarer til “Hold på hat og bryster”

 1. pernille 24. september 2011 hos 07:22 #

  Jay!
  Brysternes befrielses front!
  Jeg tror bare ikke mine angelsaksiske pt medborgere er helt klar til det endnu.

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:06 #

   Nej mine franske medborgere vil garantrisse heller ikke være med..
   De er så sarte.

 2. rejen 24. september 2011 hos 07:27 #

  hihi, ja slip brysterne fri, eller sådan noget…Ligestilling er på sin plads her..;D

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:08 #

   Nemlig! 😉 Gerne med humor intakt!

 3. overleveren 24. september 2011 hos 07:45 #

  Kan pludselig se endnu flere fordele ved at dele sit liv med en kvinde i stedet for en mand – vi har sluppet dem fri og gør som det passer os. Vi skal bare huske at der er andre regler ude i samfundet end hjemme. Her er det tilladt at redde vildfarne og løse bryster tilbage på plads..

  Men tror i øvrigt at kvinder befamling (uanset årsag) af egne vedhæng bliver værdiladet sexuelt – hvorimod mænds tilsvarende er værdiladet som praktiske handlinger.

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:10 #

   Ja det var smart!

   Og ER det ikke sært at det bliver til noget seksuelt ligeså snart det er kvinder som rører?

 4. Gurli 24. september 2011 hos 09:08 #

  Hvor har du altså ret – og hvor jeg dog elsker dine ordvalg: Gode, gamle, beskrivende ord som “blusel” burde bruges meget oftere 🙂
  Min dobbelte airbag er tilsyneladende konstrueret til dobbelt sikkerhed – med det resultat, at en af mine meget airbag-fikserede kollegaer ofte kun ser på dem, når jeg taler med ham. Jeg har ofte tænkt på, hvordan jeg kunne tage fusen på ham på den sjovest mulige måde, men med dit indlæg i tankerne tror jeg egentlig bare, jeg vil begynde at glo ham i skridtet, når han gør det. Lige for lige 🙂

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:12 #

   Velbekomme! 😉

   Desværre tror jeg det ville være ganske omsonst at glo på ham – han ville nok ikke mærke det – næ noget som ville ryste ham – ville da være at tage airbags i egne hænder og ligesom veje dem lidt! 😉
   Han ville nok falde om!

 5. Bente 24. september 2011 hos 09:33 #

  Yes! Lige mine ord!

  Eller forestil jer kvinder som konsekvent glor på mænds skridt, mens de taler sammen? Næ, men hvor har jeg mange gange haft lyst til at gøre det, når jeg er blevet brystbegloet. Bare for at provokere. Jeg må se at komme i gang med det ;-).

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:13 #

   Ja men som sagt tror jeg slet ikke de virker – for de har jo ikke øjenkontakt med os. 😉
   Man skal bringe slaget hen hvor slaget står – og begynde at befamle sig selv – er sikker på at det vil have den helt rette virkning!

 6. Mille 24. september 2011 hos 10:54 #

  Problemet er vel sådan helt generelt, at en kvinde ikke kan befamle sine egen bryster, uden at den tilstedeværende mand ser det som en invitation til at være med.

  Mænd kan have deres skridtpilleri i fred, så det ville da kun være rimeligt, hvis vi også kunne dyrke brystbefamling uden hverken at støde eller tænde nogen.

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:14 #

   Det ville nemlig være rimeligt. Det andet er bunduretfærdigt!
   😉

 7. Lise 24. september 2011 hos 11:28 #

  Hahaha jamen ja især gælder det her syd for Alperne – der var forresten et foto fra Google street view af den kvinde, der retter på sin bh i et butiksvindue – uha det var forsidenyt!

  • Kong Mor 24. september 2011 hos 23:15 #

   Jamen ja! Måske er det også kulturelt.. Selvom der er da også brystfikserede mænd oppe nord på.
   Kan godt huske bryst-rette damen! 😉

 8. jensdrejer 25. september 2011 hos 14:21 #

  Jeg har en afsløring; når mænd rager sig i skridtet, så skyldes det to ting; enten har de et hygiejneproblem og trænger simpelthen til at blive vasket! Den anden grund er undertøj som sidder dårligt – fx boksershorts.

  Fornuftigt undertøj, vand og sæbe…. så er det problem løst. Og jeg må lige tilføje, at de steder hvor jeg færdes, er der altså ingen mænd som går og rager sig selv i skridtet!

  • Kong Mor 25. september 2011 hos 14:50 #

   Hahahahah og aaaadddrrr..
   Puuha altså.

   Nå. Men kan man så bare konkludere at bøsser generelt har bedre stil i underbukser eller bare vasker sig mere??
   😀

   • jensdrejer 25. september 2011 hos 16:16 #

    Hov hov…… det var ikke lige bøssemiljøet jeg tænkte på. Det er jo ikke lige der jeg bruger mest tid. Men måske rammer du alligevel plet; jeg har aldrig tænkt på det før, men jeg tror da aldrig jeg har set en bøsse med boksershorts. 😉

    • Kong Mor 25. september 2011 hos 16:24 #

     🙂 At bøsser generelt har bedre stil er vel ikke så sært!

     • Lise 25. september 2011 hos 18:13 #

      Jamen så betyder det jo længere sydpå du kommer, jo dårligere hygiejne eller? Jeg tror nu også, der er noget macho i lige at tjekke at pakken er der ind i mellem

      • Kong Mor 25. september 2011 hos 19:04 #

       Det er meget muligt! Måske er mænd ikke så sarte længere sydpå. De vasker jo heller ikke hænder efter toiletbesøg.. brr.

 9. Inge 25. september 2011 hos 19:21 #

  Hahahahaaaaa.. jeg morer mig herligt.. og kan ikke lade være også at tænke på alle de mænd, der mener at det er deres ret og pligt, at stille sig op og tisse, stort set hvor det passer dem..

  • Kong Mor 25. september 2011 hos 21:32 #

   Ooooooo DONT get me started – det er jo et helt andet indlæg!
   Glad for at du morede dig 😉

 10. millemum 14. oktober 2011 hos 09:29 #

  Elsker billedet. Min mand er storforbruger af at sætte “dem” på plads alle steder.
  Men Kong Mor det er altså svært at holde sig på babedutterne, imens man skriver. Tror jeg skriver det på min laaaaaaaaaaaaaaaaange to do liste.

  • Kong Mor 14. oktober 2011 hos 11:13 #

   Kan godt se dilemmaet..
   .. Jeg kunne forestille mig en slags ting med gummihandsker..? Spændt fast på ryggen som en slags forbedret BH..

   🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: