Det der fedtnissehalløj..

8 nov

Nogle vil mene at dette hører til herovre, men det er ikke den slags nisser jeg mener.

Før vi flyttede til Æblebakken, og efter jeg var holdt op med at være gravid..

Ej.. faktisk har jeg været gravid i 8 år! Hvad siger I så? Det er ret syret at tænke på – men det er ganske vist. Jeg blev gravid første gang i 1994.. og det cirkus holdt så op da jeg fik Gårdmand Bjørn i slutningen af 2001, og jeg var gravid i alle de mellemliggende år – ja ikke nonstop forstås – men hvert kalenderår.

Nå, det var et sidespring, altså: før vi flyttede til Æblebakken var jeg sådan én som skulle ud og løbe flere gange om ugen, okay aldrig over 10 km. for nu ikke at lave falsk reklame for mig selv.

Men hvis jeg nu skal blære lidt meget: så lavede jeg 300 mavebøjninger dagligt!! Stod op 45 minutter før alle andre og i nattens mulm og mørke flåede jeg i armene på min crosstræner før jeg gik i bad og tog på arbejde.

Igen kan jeg takke forsynet – eller faktisk nok mest mig selv.. hvorom alting er – jeg takker en eller anden for at være gift med en sportsfanatiker. Ja også for så mange andre ting – men det kommer ikke lige dette indlæg ved.

Sagen er, at jeg derfor har et rum fyldt med alskens maskiner og andet djævelskab til min rådighed, som gør at jeg overhovedet ikke behøver at frekventere de der fedtnissecentre.

Som aldrig har været min kop te. Folk er tit så overgearede og kunstigt pep-pumpede sådanne steder at jeg går i baglås. Jeg er i forvejen ikke ret god til frenetiske overmennesker.

Derfor har jeg været glad for min private træningssal – også selvom den fylder en hel del – og for at jeg har kunnet slippe for at dele svedpartikler og andet snask med hvem som helst. For slet ikke at tale om de der fællesbade.. Men mere om dem en anden gang.

Men.. alt det der jern, blev hjemme på øen, så det hjælper mig ikke så meget lige nu, og da vores fjernsyn er på størrelse med et 10 kroners frimærke er der heller ingen mulighed der i form af noget Wii-fit eller Jane Fonda dvd’er, så der hjalp ingen kære mor, jeg måtte forlade matriklen for at komme i gang igen.

Jeg ved godt at Nordboen siger at vi skal ud og løbe – men jeg må faktisk ikke løbe endnu. Mine 2½ diskusprolapser ville ikke være enige med mig og begynde at lave ballade igen, så læger og andet godtfolk har forlangt at jeg træner rygmuskler, før jeg så meget som får lov til at kigge på mine løbesko igen.

Nu har jeg så været der 2 gange, i det der fitness center og jeg har stadig lyst til at tage tilbage igen. Jeg fik investeret i et par træningsbukser som jeg kan have dellen i. Den sidder dog stadig i vejen når jeg vil lave maveøvelser, men Rom og min flade mave blev ikke bygget på én dag.

Desuden, da jeg gik der og svedte på mit løbebånd, følte jeg mig pludselig fit og stærk, i stedet for småfed og over 40.

Så jeg er ret sikker på at noget vil ske med min livvidde inden jul, så jeg kan æde mig igennem julen med nogenlunde god samvittighed og starte forfra igen i januar ligesom alle andre mennesker!

18 kommentarer til “Det der fedtnissehalløj..”

 1. overleveren 8. november 2011 hos 06:57 #

  Uha, det er jo lige før man bliver inspireret til at prøve dét der, men vil nok føle mig lidt for meget som en flodhest blandt gazeller.

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:05 #

   Jamen jeg fandt jo ud af at der var nogle som var i værre form end jeg. Det er bare med at lede længe nok! 😉

 2. Ellen 8. november 2011 hos 07:56 #

  Du og andre må komme i nogle andre fedtnissecentre end mig. Ikke fordi det er min yndlingsbeskæftigelse, men jeg har dog frekventeret to af slagsen.
  Og har endnu ikke oplevet stank og/eller ulækkerheder.
  Vi skulle tørre af med en slags sæbevand der, hvor vi havde berørt torturmaskinen og ve den, der ‘glemte’ det – han (det var altid en ‘han’) fik onde blikke fra samtlige andre fedtnisser og huskede det derfor efter næste instrument…
  Det fjerner naturligvis ikke svedlugt fra luften, men det sætter lige som en standard, som af en eller anden grund bare overholdes.
  Jeg håber du får brændt tilstrækkeligt med kalorier af, men de er erfaringsmæssigt meget svære at få ild i 😉

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:07 #

   Ja.. jo .. men den slags hygiejne tiltag har ikke slået an i Frankrig!! 😉
   Der var også mindre klamt end jeg huskede det.
   Det var vist nok bare en dårlig undskyldning 😀

 3. Susanne 8. november 2011 hos 08:00 #

  Du er en sej kvinde. Jeg er stadig bare på “jeg skulle også” stadiet. Jeg har taget fat på kosten, men det gør vidst ikke noget mirakel alene. At jeg kan mærke, at jeg føler, at jeg gør noget godt for mig selv, det er en helt anden side af sagen. Og det er i grunden ikke så dårlig en følelse.

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:08 #

   Tak Susanne,
   Jeg tror det er begge dele – fitness strammer op – og man kan nogle gange tage på rent kilomæssigt – fordi muskler vejer mest.
   Det er som du siger – vigtigst at man gør noget for sig selv!

 4. Anette 8. november 2011 hos 08:40 #

  Godt gået! Jeg bryder mig heller ikke om de der fitness centre, og holder mig væk – også på grund af prisen! Så jeg holder mig i naturen, men det bliver ligesom ikke til helt så meget som planlagt – og jeg kan ikke give mørket skylden, for det gjorde det heller ikke da det var lyst ;O)
  Så sejt gået, at du er kommet igang igen.
  KH Anette

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:09 #

   Ja det er hammerdyrt mange steder i DK – men her er jeg så priviligeret at jeg – i kraft af at være min mands kone – får det ganske gratis!
   🙂

 5. Kirsten 8. november 2011 hos 09:48 #

  Det er ikke så nemt med de der centre. Men faktisk er det sådan at de efterhånden er fyldt med ældrende og smådellede mennesker – og det ikke for at sige noget grimt om nogen. Jeg skal være den første til at klappe når jeg ser en overvægtig person træne – for så gør vedkommende da noget for det. Så man skal ikke komme med nedladende bemærkninger om den slags når jeg er til stede. Og jeg syntes at man vænner sig til de der fællesbade for som sagt er man ikke den eneste……
  Vi kan nøjes med at gå en tur 😉

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:12 #

   Det var jo det jeg kunne konstatere. Og med glæde at der var langt værre cases end jeg!!
   Med hensyn til fællesbade.. vænner jeg mig ALDRIG til det.. Desværre.. Er blevet miljøskadet som barn.

   Vi går da bare en tur 🙂 for du får mig ikke med på en marathon! Eller rettere – min ryg.
   Der bliver du nødt til at være super-totalt-sej alene!

 6. pernille 8. november 2011 hos 11:57 #

  Hvis jeg havde den rigtige kombi af tid og råd (jeg har som regel kun det ene eller det andet af gangen), ville jeg gå til norsk sekvens træning og fysiobold. Ikke at jeg rigtigt tabte mig af det, men min ryg og bækken var virkeligt glade for det.
  Der er jo også det fantastiske ved bevægelse at det gør grundglad, så kan livet ellers bare komme an.
  Med hormonfnidder og sådan.

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:13 #

   Og HVAD er norsk sekvenstræning – jeg har aldrig hørt om det?

   Det var jo også lidt det jeg tænkte nu jeg slås med de møghormoner.. Sidste lede lille pille i aften!!! Hurra!

   • pernille 9. november 2011 hos 06:27 #

    Noget med nogle maskiner og en bestemt rækkefølge man går igennem dem på.
    Jeg faldt over det fordi Fysiosekvens ligger vældigt tæt på UNI i århus. Jeg kunne godt lide ideen om et fitnescenter styret af fysioterapeuter. Og da det virkede syntes jeg selvfølgelig at det er det eneste saliggørende.
    Du kan sikkert få lige så fine resultater med en masse andre midler.
    Her er hvad de selv siger
    http://www.fysiosekvens.dk/norsk_sekvenstraening.htm

    • Kong Mor 9. november 2011 hos 08:05 #

     Okay – det lyder spændende. Og som du siger – ideen med at det er fysser’ der tager sig af et træningscenter lyder sympatisk og fornuftigt!
     Tak for link!

 7. jensdrejer 8. november 2011 hos 12:14 #

  Jeg synes det er flot. Jeg er heller ikke så vild med at komme i fitnesscenter og så kræver det virkelig overvindelse…… jeg har haft medlemskort til fitness en kort periode, men det er efterhånden et par år siden.

  Ja, man burde dyrke noget motion. Jeg får helt dårlig samvittighed, når jeg læser om at du har overvundet din egen modvilje. Det burde jeg bestemt også…….

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:16 #

   Tak Jens!
   Man burde dyrke motion for at passe på sin krop – man har kun den – og jeg har hørt at man lever bedre som gammel hvis man har dyrket motion.
   Du skal ikke få dårlig samvittighed. Dette handler jo om mig! Du gør det nok når det kommer til dig.

 8. Mille 8. november 2011 hos 16:57 #

  Jeg elsker mit fitnesscenter. Jeg laver intet der, som jeg ikke kunne lave hjemme, men der ville jeg bare aldrig få det gjort.

  Det jeg elsker allermest er dog min træningsveninde. Vores program hedder 20 min kondition, 30 min styrke, 10 min stræk, 60-120 min kaffe. Det program kan kun anbefales.

  God fornøjelse med træningen!

  • Kong Mor 8. november 2011 hos 18:20 #

   Jeg ville heller ikke få lavet noget hvis det var holdtræning og den slags. Altså på stuegulvet – men i og med vi har et helt rum med maskiner – så er det som at gå ind i sit eget fitness center. (det er i et gammelt utæt udhus) Men med en gammel radio kørende så går det.
   Og så er det en fordel at et er ISkoldt – fordi man så ikke lokkes til at sløve den af!! 😉

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: