Indrømmelse #1

14 nov

Jeg.. tager min telefon med på wc. Det må være en alternativ form for telefonfis..

Nå men nu er det sagt – sandheden er ude – og jeg er stigmatiseret for tid og evighed. Gad vide om jeg overhovedet skulle udgive dette indlæg?

Det er nemlig sådan at hjemme på øen, der har jeg et ganske udmærket lille toilet med en praktisk anbragt hylde – i perfekt række-armen-ud-distance, når man befinder sig på tønden.

Der står digtsamlinger, novellesamlinger, hjernevridderopgavebøger, det er kort – og godt. Det eneste selektionskriterium for at kunne få en plads på hylden, var nemlig: fat dig i korthed.

Forestil jer at have ”Krig og Fred” eller ”Jordens Søjler” stående sådan et sted?

Der ville for det første være optaget altid – og for det andet, så tænk engang alle de hæmorroider det ville give, at sidde der et par timer hver dag?

Men altså, denne hylde er nu langt væk fra Æblebakken, og på Eventyrhusets lille das, altså det nedenunder som jeg ikke vil besøge om natten, er der ingen mulighed for at hænge sligt op. En hylde altså.

Den eneste væg, som er flad, er så tynd og uholdbar at ikke engang en plakat ville blive hængende, og den anden væg.. tja – døm selv.

IMG_5647

Nogle mennesker har avisholdere stående – men.. Vi er enige om at den slags ofte står på gulvet ikk’? Og på et forholdsvis lille areal som sådan et toiletgulv nu engang er, er der stor risiko for, at den del af befolkningen som står op og lader vandet, sprøjter og pjasker ned på samme avisholder og indhold – det er simpelthen for ulækkert.

Altså er der ingen læsemulighed for de trængende på dette toilet. Lidt synd.

Så er det nemlig frygteligt kedeligt at gå på wc.

Så var det jeg begyndte at tage min telefon med. Jeg var dog panisk angst for at tabe den ned i kummen. Det gjorde Line nemlig engang, fortalte Nanna mig. Men min frygt for kedsomhed vandt.

Det er ganske vist lidt upraktisk i, skal vi kalde det ”tørresituationen”. Der ligger den og balancerer på min sko.. Ja. Men hvor skulle jeg ellers lægge den?

Og så må den – telefonen – vente, stadig vippende på min ene fod, mens jeg får sprittet fingre af – idet der ikke forefindes håndvask på et fransk toilet. Håndvask efter toiletbesøg er nemlig endnu ikke slået helt igennem i Frankrig.

Så, alt i alt meget besværligt – men det hele værd for så kan jeg også både læse blogs og lægge syvkabale mens jeg bliver færdig!

21 kommentarer til “Indrømmelse #1”

 1. pernille 14. november 2011 hos 06:33 #

  Hæng en lille aviskurv/smal hylde (som bøgerne kan stå på langs på) op på indersiden af døren. Så kan du også lægge telefonen fra der når du nu alligevel tager den med.

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:24 #

   Jeg er svært bange for at man så slår knæene hver gang døren bliver lukket.
   Alternativt kunne der besørges for åben dør – men det er nu heller ikke så lækkert 😉

   • pernille 14. november 2011 hos 22:19 #

    Det WC lyder som om det har klaustrofobi potentiale.
    Manglen på håndvask minder mig om min søsters franske “landsted” hvor toilettet var i et rum og vask, bad og BIDET var i det tilstødende lokale. For at komme fra den ene kumme til den anden gik vejen igennem køkkenet.

    • Kong Mor 14. november 2011 hos 22:31 #

     Eiiiirk.. Jamen jeg ved det – sådan ER det bare her!!
     Men den med bidet’et er da lidt sær..

 2. Susanne 14. november 2011 hos 07:11 #

  Fnis… Eller skulle jeg skrive fiiiiis…..

  Jeg har lige postet et indlæg om at lade den der telefon ligge, fordi den æder min tid. Men faktisk er toilettet her eneste rum, den ikke kommer i. Hvorfor ved jeg ikke. Og vi har hverken kulørte blade eller sodukoer liggende på bordet derude.

  Din overskrift lægger op til flere indrømmelser. Jeg glæder mig….

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:25 #

   Fis med dig 😉

   Jeg har bare foregrebet begivenhedernes gang – man ved jo aldrig når det er tid til en ny indrømmelse. 😉

 3. Ellen 14. november 2011 hos 08:17 #

  For en gangs skyld er vi to meget, meget langt fra hinanden … jeg har aldrig fattet, hvorfor man overhovedet skal beskæftige sig med noget på et toilet – andet end det egentlige formål, selvfølgelig. Det er ikke et sted, jeg har lyst til at opholde mig et sekund længere end strengt nødvendigt, og heldigvis har min mand den samme holdning – og ingen af os lider af hård mave 🙂 (Når nu vi er i gang med de mere intime indrømmelser).
  Jeg kender en, der tager hele søndagsavisen med derud – har dog på fornemmelsen, at det mest er fordi, det er det eneste sted, han kan få lov til at læse den i fred 😉

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:28 #

   Hahahhha – en søndagsavis ville blive forment adgang.
   Alt for omfattende!

   😉

   Jeg tror det har at gøre med at da jeg var 6-7år havde vi WC i gården – møguhyggeligt – en laaaaang gang og en nøgen pære i loftet- for sådan en lille én så hvis jeg tog en bog med var det knapt så overvældende at gå derud fordi jeg så glemte alt andet!
   .

 4. rejen 14. november 2011 hos 09:11 #

  Indrømmelse, jeg skal også have noget at læse i, så går det lidt lettere med en ellers kedelig beskæftigelse, men det er ikke fordi jeg sidder der længe, det fungerer bare bedst med lidt læsning..;D

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:28 #

   Det gør det nemlig! 😉

 5. lavendels 14. november 2011 hos 09:25 #

  Siger som Ellen…uagtet at jeg har både gulvvarme og masser af fralægningsplads samt hylder – fatter ikke, hvorfor man vælger at bruge så lang tid derude….ind – sætte sig- bimmelim eller bommelom – tørre – vaske – tørre – exit.
  Når det er sagt, så bruger min søsters mand og børn (drenge) oceaner af tid…der spilles både gameboy og læses tegneserier….hehe – det var et sjovt emne

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:29 #

   😉
   meget morsom remse 😉

 6. Lene 14. november 2011 hos 11:57 #

  Her står den også på både læsning, spil, musik mm. når familien er på toiletbesøg. Derfor er det praktisk med tre af slagsen, ellers kunne der jo gå hen og blive kø 😉

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:30 #

   Ja det kan jeg godt se – vi har også tre hjemme på øen – men kun to her på Æblebakken!! Så det er faktisk nok godt at der ikke er så mange muligheder for at trække i langdrag!

 7. Birgitte Agger Mote 14. november 2011 hos 13:00 #

  Du ER pragtfuld … og som Susanne siger lyder det som om, at du har flere indrømmelser på vej … jeg er kendt for (og bliver grinet meget af!) at være super sippet – så vi får se, hvor langt jeg følger dig – jeg blusser allerede lidt i kinderne af denne indrømmelse – ti hi hi 🙂

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:31 #

   Du kan være ganske rolig – jeg tror ikke det bliver værre end dette 😉
   Er selv en anelse sart..

 8. Bettina Holst 14. november 2011 hos 19:19 #

  Har hverken bøger, blade, burgeren eller telefonen med på toilettet. Gider simpelthen ikke sidde derude længere end højst nødvendigt. Det er ligesom at holde for rødt lys – spild af tid 🙂 – iøvrigt har jeg malet den indvendige side af vores toiletdør med tavlelak og skrevet al muligt ubrugelig viden derpå, som jævnligt skiftes, for selvom det ikke skal tage så lang tid, så kan det sgu da i det mindste lige så godt være sjovt, at være derude 🙂

  Og så adrrrr til at de ikke går så meget op i håndvaske. Hvad sker der lige for det ???

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:32 #

   Ej så læser I da også – en slags grafitti er vel også læsestof!!

   Og JA adrr – de er bare ikke ret gode til at vaske hænder efter noget som helst.

 9. The Blogless Sister 14. november 2011 hos 19:43 #

  Hvis der mangler lokums-lekture har jeg i en snæver vending læst etiketterne på rengøringsmidler. Og den dag jeg omsider får en smartphone vil jeg nok gøre som dig (min nuværende mobil når sjældent med ud på det lille hus, da jeg som regel har forlagt den….)

  • Kong Mor 14. november 2011 hos 21:34 #

   Af gammel vane står de ikke derude – de er under vasken bag lås og slå. Men det var ellers en idé.

   Du må få dig en smartphone til dine wcbesøg 😀

 10. Marie 14. november 2011 hos 22:42 #

  Jeg ville nyde synet af “den franske væg”, hvis jeg skulle sidde der på dit lille sted.

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: