Nu vi snakker om store drenge

29 dec

Zorronaldo som har været ganske U T Å L E L I G on/off, i hvad der nærmest føles som rigtigt mange år, men som faktisk kun er lige lidt over et år. Han bliver snart 15 og selvom han stadig kan få mig – og First Man – helt op i det røde felt flere gange om ugen, så har han oftere lange perioder hvor han er helt menneskelig.

Som for eksempel når han kommer og lige skal have et knus, snakke lidt, eller holder fast i mig når jeg siger godnat – fordi han gerne vil kløes på ryggen, nusses på armen eller småsludre om alt muligt.

Så er han jo fantastisk – intet mindre.

Jeg er endda venner med ham på facebook.. (jeg holder vejret) men jeg skriver ikke noget, overhovedet, på hans væg, – for så ville han gå i gulvet af skam. Så jeg ser ikke ret meget af det han foretager sig derinde eller de kryptiske statusopdateringer han indimellem kommer med.

Men nogen gange popper de jo op, og i går aftes stod der “Jeg er en teenager. Jeg har et rodet værelse, jeg har fri sms, jeg er tit ” on line ” jeg går sent i seng, og jeg har ondt i hjertet.”

Og som mor må man jo reagere på sådan en udmelding. For mindst halvdelen var da løgn. Okay, han er teenager, ingen tvivl der. Han har fri sms og han er tit on-line.

Men han roder bare ikke på sit værelse, og har aldrig nogensinde gjort det. Han har alle dage hellere villet lege på Divaens værelse, for på den måde undgå at rydde op – den lille orm. Han går heller ikke sent i seng – for det må han ikke for sin onde mor – det er så mig!

Men så var der det med hjertet.

Han kom engang sammen med en pige hjemme på øen.. Og sendte et meget pænt kort til hende, med en rose på og så slog hun bare op med ham dagen efter. De gik vist i sjette klasse. Han blev så ked af det.

DSC00626

Han var overbevist om at fordi han havde briller, ville han aldrig få en kæreste og dermed aldrig blive gift. Dette afstedkom et sandt bombardement af mails fra mine veninder, som forsikrede ham at han nok skulle blive gift, briller eller ej.

Og idag er situationen en ganske anden. Han virker stærkt tiltrækkende på piger – alle piger.

Der har været indtil flere voldsomme diskussioner på skolen, om hvem der er mest ven med ham, og Prinsessen er godt træt af at alle ”Barbie’erne” som hun kalder dem, flokkes om hende, fordi de så tror der er en chance for at komme tættere på Zorronaldo.

Men skulle han have kærestesorger uden at jeg havde lagt mærke til det? Man er som regel ikke i tvivl når han er i dårligt humør. Og det var ikke mere end 11 minutter siden jeg havde klippet ham, efter hans anvisninger om sidste nye version af ”sejt hår”.

Jeg er ellers blevet ret skrap til det efterhånden – jeg kan endda klippe sådan nogle seje skaldede striber ind i håret, så Prinsessens klassekammerater kommer hen og spørger om jeg er frisør.. Det er jeg så ikke.. og har da heller ikke overhovedet nogen intentioner om at blive det. Men jeg klipper mine drenge. Ja jeg gør så.

Øvelsen er jo kommet med årene, for i starten var det nok ikke altid helt som han ville have det, ham Zorronaldo. Han har hadet mig intenst op til flere gange, når jeg ved en frygtelig fejltagelse, har fået klippet for meget af..

Men nu er jeg helt god til det, og han er da for det meste glad og kunne også godt lide sit hår denne gang.

Derfor undrede det mig såre, at læse at han havde hjertesorger, når jeg nu lige havde snakket med ham.

Jeg listede ind på badeværelset og spurgte forsigtigt, om han mente det der på facebook – og så kom der et vådt fjæs frem mellem væggen og badeforhænget med en lille våd krølle i panden.

Han sagde med et skævt, og meget charmerende grin: ”Njoo, altså ikke sådan rigtigt, men sådan ER det jo at være teenager, ikk? Og mor, uanset hvad jeg skriver, så er der en masse søde piger, som trykker synes godt om!”

12 kommentarer til “Nu vi snakker om store drenge”

 1. Rejen 29. december 2011 hos 06:35 #

  hehe sikke en filur og charmeur…;-D men klart man reagerer når ens barn skriver hjertesorg…

  • Kong Mor 29. december 2011 hos 11:48 #

   Ja ikke til at stå for!!
   Og ja – jeg måtte jo lige gøre noget 😉

 2. Inge 29. december 2011 hos 08:21 #

  Tihi.. sådan kan man også charme tøserne.. sådan er det også at være teenager.. 🙂

  • Kong Mor 29. december 2011 hos 11:48 #

   Ja han kender alle fiduserne!! 😀

 3. Anita 29. december 2011 hos 08:32 #

  HA HA HA, sådan. Han er vist en værre én ;-D

  • Kong Mor 29. december 2011 hos 11:49 #

   DET er han!! Men sød – indimellem!

 4. Ellen 29. december 2011 hos 11:01 #

  Ja, hvis han har det samme smil i dag, så kan han charmere fuglene ned fra træerne 🙂
  At være teenager er heldigvis kun en overgang – han lyder nu egentlig ikke så slem endda, og godt at hjertesorgen ikke var så dybtfølt.

  • Kong Mor 29. december 2011 hos 11:50 #

   Samme smil og samme glimt i øjet – selvom han har kontaktlinser og bøjle på 😉
   Han ER ikke så slem – men det kan nu være hårdt nok alligevel!

   Hjertesorgen var ikke eksisterende!! Den bølle..

 5. Anette 29. december 2011 hos 11:35 #

  De drenge de drenge. Jeg har selv to af dem og har efterhånden lært, hvordan de hver især skal tackles. Selv om det nogle gange gør ondt og jeg må handle mod min ellers bedste overbevisning, fordi jeg ved at sådan er det bedst med lige netop ham her.
  Og så letter det iøvrigt, det der med den sure teenager, min den lange er nu 18 og er helt menneskelig og for det meste og ret fornuftig – og vi har ellers også taget vores ture.
  KH Anette

  • Kong Mor 29. december 2011 hos 11:51 #

   Det er bare om at kende sine drenge! Og ikke sammenligne.
   Jeg ved godt det letter – men det er altså hårdt når man er midt i det!!
   🙂

 6. SourPuss 29. december 2011 hos 20:34 #

  Det der – er intet mindre end fantastisk 😀

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: