Nytårshalløj

2 jan

Jeg havde for længe siden besluttet mig for at jeg ville have fyrværkeri nytårsaften. Jeg havde jo set at nogle af de der tingbutikker, de sælger også fyrværkeri. Inde midt i butikken – jo jo!

Jeg gned mig i mine små fedtede fingre og glædede mig til noget fyrværkeri!

Lige indtil min elskede mand kunne meddele, at dette var pludseligt blevet forbudt indtil d. 2. januar. Og så kan det jo ligesom være lige meget, altså.

Og ingen, hverken First Man, brandmajoren eller politibetjenten havde lyst til at modsætte sig dette dekret.

Der sker nemlig ganske ofte det her i Frankrig, at utilpassede unge – det som almindelige mennesker kalder for møgunger – brænder biler af nytårsaften, plus minus 2-3 dage.

Der bliver sjældent nævnt hvor mange biler der bliver brændt, eller hvor henne, for de der tåbelige individer, laver en egen intern konkurrence om hvilken by der kan brænde flest biler af.

Og så stod man der. Foran rækkerne med fyrværkeri.. Som ikke måtte fyres af. Det var ganske uretfærdigt. Og jeg var noget harm.

Vi måtte derfor tage til takke med et par bordbomber tænkte jeg. Som jeg, ved en hurtig undersøgelse af markedet, fandt ud af slet ikke fandtes i Frankrig. Her må jeg nok erkende at Frankrigs position som yndlingsland #1 vaklede noget. En hel del faktisk.

Og alle mine bordbomber blev sprunget sidste nytårsaften. Ikke en eneste sølle bombe kunne jeg finde i gemmerne. Så rent ildmæssigt måtte vi nøjes med følgende:

IMG_0444

Noget af et antiklimaks vil jeg nok mene..

Altså når man har sat næsen op efter noget. Men dog et kort oplyst øjeblik trods alt.

Der mangler også 90års fødselsdag. Og ja, jeg ved godt at det er fuldstændigt kikset at kunne lide den. Endsige se den. På højde med duge af nervøst velour, som – nu vi er i gang med de mere pinlige indrømmelser – også lå på bordet lørdag aften.

Jeg kan nu godt lide min hvide dug med gyldne franske liljer på, som udover at være ganske overordentlig nervøs, også er den eneste dug som er lang nok til at nå begge ender på bordet, når der er forlængerplade i den ene ende.

Men for at komme tilbage til den 90års.. så var der jo en læser som var så galant at sende et link til den bedre halvdel af ”Dinner for one” som den hedder. Med det resultat at hele familien stod mast sammen foran min skærm og fniste af genkendelsens glæde ved hvert skvat den kære James tog over tigerhovedet.

Hvorimod de franske gæster ikke helt fattede morskaben.

Denne situation har jeg dog været udsat for før, og kan måske konkludere at man skal være dansk – og plat – for at finde den slags morsomt. Og så igen, jeg har aldrig nogen sinde grint over ”Den eneste ene”.. Men det er måske ikke alle mine gener, der opfører sig danskt.

Da vi havde grinet af, var klokken næsten 24.00 og også her manglede der noget. Ingen rådhusklokker, ingen nedtælling eller noget..

First Man modsatte sig på det bestemteste, og til vores store ærgrelse, al hoppen i sofaerne. Folk indtog derfor kedelige og ganske ufarlige højder som trappetrin, pejsekant og dørtrin for at hoppe ind i 2012 – for hoppes skulle der.

Og de velopdragne franskmænd fulgte trop! Jeg tror faktisk slet ikke de tør andet, i mit selskab – men nu har de også kendt mig i mange, mange år!

Men det var alligevel en noget tam affære da klokken blev over midnat og nu var nu. Firkløveret blev rørende enige om, at nytårsfejring kunne franskmænd heller ikke finde ud af.

Men så skulle vi lære dem at lege pakkeleg. Og for en gangs skyld var alle med på den, og de endte med at gå op i legen med megen ildhu og entusiasme som indebar råben og voldsom kamp – og politiet trak endda kniv!

IMG_0465

Vi, som vidste at den firkantede pakke med Dannebrog, indeholdt en pakke pejsetændstikker, grinte så tårerne trillede!

Det var en super hyggelig aften, bevares, men meget ”Nyborgaften” – som Gårdmanden sagde da han var lille – var der altså ikke over den.

Så meget desto mere grund til at glæde sig til næste gang.

18 kommentarer til “Nytårshalløj”

 1. Kristina 2. januar 2012 hos 07:01 #

  Jeg er nok plat, men jeg synes slet ikke, at “Dinner for one” er morsom, det har altid været røvsygt at se 😛

  Manner, hvor jeg tror, at du ville være skøn at kende!

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 10:51 #

   Jeg er ikke helt sikker på at det er en kompliment 🙂 men tak!!

   Nu er det bare afgjort: jeg er både plat og røvsyg 😉

   • Kristina 2. januar 2012 hos 13:52 #

    Det er et kompliment, ingen tvivl om det 🙂

 2. Madame 2. januar 2012 hos 07:23 #

  Haha, vidunderligt skrevet 🙂 Det er egentlig mærkeligt med humor, og at det kun er danskere og englændere, der synes, at 90-års fødselsdagen er noget af det mest komiske …

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 10:52 #

   Ja det er sært altså!!
   Jeg har siddet og hulket af grin sammen med en ven som er gift med en marokkansk pige og hans kone og min mand stod “stonefaced” ved siden af og syntes ABSOLUT ikke 90års var morsom!

 3. Ellen 2. januar 2012 hos 08:10 #

  Jeg synes nu heller ikke det lød som om I kedede jer nytårsaften på trods af alle manglerne 🙂
  90-årsfødselsdagen kan jeg efterhånden godt undvære, men nu har jeg også grinet af den i en menneskealder – og jeg ville garanteret savne den, hvis ikke den var der…
  Jeg holder meget af din ærlige bramfrihed, når du kalder visse unge mennesker noget helt andet end alle andre gør/tør 😉
  Synd med krudtet – men hvis det er det, der skal til for ikke at få brændt sin bil af, er det vel i orden … jeg synes bare, det virker lidt fjollet, at det gerne må sælges, men ikke bruges.

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 10:55 #

   Vi kedede os skam ikke. Men det var bare ikke nytårsaften-agtigt..

   Møgunger ER møgunger.. 🙂 ingen tvivl om det.
   Joo.. jeg ville også gerne undgå at få brændt min bil, men man kunne måske have en gylden middelvej..
   Alle butikkerne (de der ting-butikker) har masser af fyrværkeri.. Man må vist både købe og sælge – men bruges må det vist først idag.. i hvert fald ikke den aften det interesserede mig!

 4. Rejen 2. januar 2012 hos 09:01 #

  Trods diverse mangler lyder det da til at I har haft en festlig nytårsaften, men kan godt se det lidt åndsvage i at man gerne må sælge, men det må ikke fyres af….Så kan du jo glæde dig til næste nytårsaften, der må du jo gerne fyre af…;-D

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 10:56 #

   Afgjort en festlig aften! Og jeg vil glæde mig 😉

 5. Benedikte 2. januar 2012 hos 16:22 #

  Nogle ting skal bare være som de altid har været! Nytårsaften inklusive! Jeg glæder mig til at kunne ønske jer godt nytår på dansk i år 😉
  (uden smil naturligvis!)

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 21:39 #

   Ja – rør ikke ved mine traditioner, tak!!
   Og øhm – okay så.. Uden smil.. 😉

 6. Anette 2. januar 2012 hos 19:38 #

  Det var da godt du fandt lidt ild-sprutteri til erstatning for raketter og bordbomber. Og fik lært franskmændene at lege pakkeleg.
  Der er sjældent nogen traditioner der helt upåvirket kan videreføres til andre lande. Jeg håber den bliver mere traditionsrig i år.
  KH Anette

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 21:43 #

   Ja det der med traditioner er svært – hvad skal der til for at man synes det er jul eller nytårsaften, osv. Det er faktisk lidt sjovt at sætte ord på!
   🙂

 7. Inge 2. januar 2012 hos 20:33 #

  Hahahahaaa på trods af manglende hoppebare sofaer og fyrværkeri, lyder det som en munter aften.. 🙂

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 21:43 #

   Vi havde det SÅ sjovt 😉 trods de manglende traditioner!

 8. esconditeren 2. januar 2012 hos 21:31 #

  90-årsfødselsdag er så rar!! Jeg begriber ikke hvorfor vi ikke fik set den herhjemme. Vi havde da muligheden. Jeg tror bare vi glemte det.

  Til gengæld kan jeg ikke udstå fyrværkeri, så jeg ville egentlig gerne have holdt nytårsaften i Frankrig.

  • Kong Mor 2. januar 2012 hos 21:46 #

   Ja den er rar – godt ord!!

   Fyrværkeri er da pænt. Jeg vil ikke selv stå med det altså 😉 Men jeg synes bare at det skal med. 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: