At være i god tid..

12 jan

I grunden kan jeg godt huske hvordan det var da Divaen skulle konfirmeres.. Der foregik en del planlægning mange måneder før det overhovedet var nødvendigt.

Men da jeg er så frygtelig kedelig i kraft af min magt som den der betaler, at jeg ikke føler trang til at tage større banklån blot for at mine børn kan få bekræftet deres dåb, var der ofte kontroverser når noget flyvske idéer blev luftet.

I stil med designer-mini-brudekjoler til 25.000kr, sko fra Prada, osv.

Ej heller bliver de hentet i limousiner – der må i min verden gerne være lidt tilbage til brylluppet. Og min alderdom.. i form af penge.

Fra starten har firkløveret fået valget – om de vil eller ikke vil konfirmeres. Gaverne skal nok falde – men de skal ikke stå og lyve, bare for at få gaflet sig nogle fede gaver.

Hvis de vælger at blive konfirmeret, er det så det man vælger at gå til i de 8 måneder. Jeg mener, kirken kommer først, og sportskampe og alt det andet bagefter.

Nu har vi ikke haft en præst som forlangte et bestemt antal gange i kirke, men et RIMELIGT antal – det er jo så op til en selv. Frihed under ansvar.

De skal vide hvad det er de siger ja til. Jeg har ydermere været så ond at jeg har forlangt at de deltog i konfirmationsforberedelse også selvom de ikke ville konfirmeres. De skulle nemlig også vide hvad de sagde nej til.

Ja jeg ved det jeg ER ond og jeg nyder det!!

Nå.. For omtrent 7 måneder siden kom Prinsesse Lyserød og viftede med en tegning, og meddelte at sådan skulle hendes kjole se ud. Jeg må have set en anelse forvirret ud, for hun tilføjede lettere irriteret: ”Ja min konfirmationskjole.”

Der gik to-tre uger hvor hun ikke snakkede om andet, og så gik det i sig selv igen. Derpå lod hun familien være i fred i flere måneder.

I går var hendes planlægningsgen så åbenbart vækket til live igen. Jeg burde ikke brokke mig fordi hun har sikkert arvet det fra mig. Hun kom i hvert fald myldrende og invaderede mig og mit skrivebord med gæstelister og orkester og diverse betragtninger vedrørende hårpynt. Navnlig hårpynt var en meget stor issue, kunne jeg godt fornemme på hende.

Et diadem. Intet mindre. Og da jeg fik associationer til diverse kronprinsesser, fyrstinder og den slags, måtte jeg gøre vold på mig selv for ikke at vrænge. Desværre skinnede det en anelse igennem og så blev hun jo sur, den kære Prinsesse.

Under opydelse af al min diplomatiske sans fik jeg afledt hende så meget at hun hold op med at opføre sig som den pre-teen hun er. I hvert fald fik vi – længe leve google – fundet nogle hjemmesider med diademer.

Vil I godt vide hvem der går med diadem til daglig? For det ved jeg nu.

Der var nemlig en hjemmeside med en masse kvinder – og en enkelt mand(??!!!) med yndige diademer på. Det er meget muligt at det var falsk reklame, for jeg har ved gud aldrig set en mand med diadem på.

Og undskyld mig.. De der mennesker, de lignede noget fra en Hobbit film eller noget. Det gik til sidst op for mig at det var den slags mennesker der lørdag formiddag tonser rundt og leger at de er alfer i en eller anden druideverden som ikke findes.

Men vi brugte en lille time på at planlægge hendes store dag – som jo ikke kommer til at være helt som de andres idet hun skal konfirmeres helt alene. Vi kan jo ikke tage hjem en søndag i april for at holde konfirmation med alle kammeraterne.

Vi har heldigvis vores private præst som gerne vil foretage konfirmationen engang i sommerferien når vi er hjemme igen. Og det har så igen den fordel at man kan få sine venner med til festen!

Det skulle ikke undre mig om hun snart kommer rendende med krav om invitations kreationer, men jeg lover jeg ikke sender dem ud før engang i april.

Når vi lige har fundet ud af hvornår det skal være.

05-12-2007 082

En noget – eller meget – yngre Diva som konfirmand.

24 kommentarer til “At være i god tid..”

 1. Madame 12. januar 2012 hos 07:32 #

  Hvor er det fint, at jeres præst gerne vil foretage konfirmationen i sommerferien, når I er hjemme igen. Og så synes jeg, det er en rigtig god idé, at dine børn skal gå til præst, også selv om de ikke vil konfirmeres 🙂

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 09:09 #

   Præsten er min mor.. så det vil hun gerne 🙂 Men vi havde ellers en aftale med en anden præst som også var med på forberedelse via skype!!
   Det er fint for mig at de ikke vil konfirmeres – men de skal vide hvorfor – og tage stilling!!

 2. Ellen 12. januar 2012 hos 07:44 #

  Igen: Jeg synes ikke, du er streng. Bare lige så rimelig i dine krav, som jeg ville ønske, at mange mange flere var 🙂
  Altså, det dér med diademer osv – hvem har døbt hende Prinsessen? Hun prøver vel bare at leve op til sit kælenavn?

  Spøg til side … jeg synes også konfirmationer efterhånden er stærkt overdrevne med limousiner og sindssygt dyre kjoler.

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 09:12 #

   Alting skal komme så hurtigt nu på en gang.. Der er iPhones i børnehaven.. Og min stakkels Gårdmand Bjørn har ikke engang mobil 🙂

   Jeg har ikke døbt hende noget – hun ER en prinsesse og har altid været det.. Det kan jeg jo ikke gøre for. Men hun skal nok få et diadem.. som IKKE får hende til at ligne en Miss World..

 3. Anne 12. januar 2012 hos 08:29 #

  Smuk diva – og ligeså smuk bliver prinsessen til sommer MED diadem, hvordan havde du da ellers lige forestillet dig, at hun skulle fremtræde?! 😉

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 09:14 #

   Nej nej – jeg ved det godt!!! Og hun skal også nok få det.. Du er for øvrigt med på gæstelisten.. 😉

 4. Rejen 12. januar 2012 hos 08:43 #

  Lidt kongelig har hun vel lov at være!!!..Godt at sætte grænser, jeg synes også at det er blevet vildt overdrevet med alt det der skal til for at en konfirmation er “in” i dag. Ligesom fællesfødselsdage der startede på et rimeligt plan, men lige pludselig eskalerede til afsindigt dyre og vanvittige arrangementer. Der meldte jeg så fra og inviterede ungernes kammerater hjem til en frikadelle og videoaften, det var nede på et mere budgetvenligt plan når man nu var enlig mor…;-D Smuk ung Diva…

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 09:17 #

   Jajaja… Jeg skal nok 😉

   Det er synd at det fjerner fokus fra det det handler om.. Hvis de bare vil have en fest er det fint for mig..

   Fødselsdage ligeså..

   Divaen var yndig – i hjemmelavet kjole!!!

 5. pernille 12. januar 2012 hos 10:43 #

  Min Datter blev også konfirmeret som den eneste i kirken sidste år. Vi inviterede menigheden på lagkage og kaffe bagefter. Det blev en rigtig fin dag som handlede om det der må være det væsenlige i den handling. Vi tager så en ordentlig familiefest til sommer når vi lander i DK igen (tror nu ikke vi vil gentage seancen i kirken).

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 14:33 #

   Hvor er det rart at det kan lade sig gøre. Det som dagen handler om forsvinder i bling og udenomslir og det er synd..

   Vi kunne godt holde det inde i Paris men vi venter til sommer når vi kommer hjem.

   Nu er din datter jo konfirmeret – så behøver I jo ikke gøre det igen!! 🙂

 6. fruenimidten 12. januar 2012 hos 11:04 #

  Åh, nævn ikke konfirmation! Pigebarnet vidste ikke hvad hun ville. Lige ind til brevet fra kirken kom, og klassen gik amok. Panik. hvis der ikke er styr på, hvor en evt ude-fest skal holdes, kan vi godt glemme det, for alt er allerede optaget. Det er i april 2013. Diskussionerne om limousiner og diademer kommer først senere. Jeg er træt allerede.

  Sød Diva 🙂

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 14:35 #

   Jeg forstår godt du er træt allerede..
   Det er så overdrevet og opkørt – og 80% tror ikke på det alligevel (jeg er diplomatisk her) og gør det bare fordi kammeraterne gør det.

   Håber I finder en løsning som passer jer alle!

   Ja – hun var så kær den dag – den lille trut!

 7. Jens 12. januar 2012 hos 13:07 #

  Hahaha…. det lyder jo meget morsomt når du fortæller om den slags oplevelser. Alligevel er jeg glad for, at det ikke er mig der skal arrangere konfirmation. Det ville jeg nok ikke have tålmodighed til. Jeg tror heller ikke jeg har megen forståelse for diademer og deslige, hehehe……

  Og jeg synes helt sikkert, at man skal have lov til at slippe for konfirmationsforberedelse, hvis man ikke skal konfirmeres. 😀

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 14:39 #

   Det er ikke så meget anderledes end at organisere en fest. Man skal have sine idéer og et budget og få de to til at gå op i en højere enhed.

   Jeg vidste bare du ikke gik med diadem!! 🙂

   Hvis man ikke er døbt og ikke aner noget om noget – så for min skyld ingen alarm – men nu er mine 4 døbt og opdraget med tro, kirkegang og fadervor og den slags – derfor skulle de være sikre på de vidste hvorfor de sagde ja eller nej til konfirmationen – men om de vælger en konfirmation eller ej – er mig ligemeget!!!

 8. Marianne 12. januar 2012 hos 16:56 #

  Jeg synes, konfirmation er sådan en dejlig dag, alle er indstillet på, at det skal være en god dag for de unge, og det ender det nok også oftest med at blive – diadem eller ej. Alt det der med brudekjoler og limoer, det synes jeg er noget overdrevet, og nok egentlig lidt synd for konfirmanden, for sikke meget man skal leve op til, når mor og far har arrangeret det helt store cirkushalløj – det er lige til at få ondt i maven over.
  Dejligt at I kan arrangere det sådan, at det kan holdes “uden for sæsonen”.

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 21:49 #

   Det er hyggeligt og skønt at se hvordan de unge vokser og er glade – det er deres første fest!!
   Ingen cirkus hos os – men en dejlig dag som de kan huske i mange år.
   Det er nemlig en stor lettelse at vi kan få lov til at gøre det uden for nummer.

 9. Inge 12. januar 2012 hos 19:16 #

  Jeg kan godt lide dit krav om, at de skal vide også hvad de siger nej til.. Hvis Prinsesser ikke skal have diadem, hvem skal så.. 🙂

  • Kong Mor 12. januar 2012 hos 21:51 #

   Det får dem i hvert fald til at tænke!!
   Både på det ene og det andet.

   Og jajajajjaja – jeg har forstået det – hun skal nok få det diadem!! 🙂

 10. Lene 12. januar 2012 hos 22:54 #

  Har du overvejet diadem til resten af den kvindelige del i den royale familie? Det må helt klart høre sig til.

  Jeg er helt klart tilhænger af at konfirmationsforberedelsen hører med, så man ved, hvad man siger nej til. God forberedelsesperiode til jer. Min yngste niece vil ikke i hvidt, så hendes mor sidder netop nu og syr kjole i turkis (tror jeg det bliver) 😉

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 09:29 #

   Mej – det har jeg sjovt nok ikke overvejet det med generel diadembæring…. 😉

   Prinsessen skal skam i hvid! Eller råhvid.. Og lang.. En traditionel konfirmationskjole!

 11. Marie 13. januar 2012 hos 15:56 #

  Et godt billede af en yndig Diva som konfirmand.

  Sidste år blev det ældste barnebarn Sille Marie konfirmeret, en fest helt nede på jorden lige i hendes stil. Blomsterne, der skulle pynte hjemmet, blev plukket af hende og mig i deres lille skov, det havde hun selv ønsket. Sikke en dejlig snak vi fik alt imens..på gåturen og da de blev sat i små glasvaser. På selve dagen strålede hun af glæde, det var så dejligt at se, den dejligste dag, sagde hun!

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 22:37 #

   Sikke en dejlig oplevelse I to har haft med at gå og plukke blomster! Hun har haft en god dag!! Sådan skal en konfirmation være.

 12. Sequence 23. januar 2012 hos 21:19 #

  Pyh, godt at jeg kun har en drenge-konfirmand til maj – ingen diadem eller kjoler her. Bordpynt og blomster dekorationer er han også temmelig ligeglad med.

  Tilgengæld snakkes der vældig meget om den computer, han håber på at få i gave.

  Foruden gaveerne har vi nu også haft en del snakke om kristemdommen – især set i forhold til de danske værdier, som vi lever efter (du må ikke stjæle, lyve, slå ihjel mv.). Skønt og også lidt forunderligt at have så fornuftigt et barn (indimellem humørskifte og teenage-tværhed).

  • Kong Mor 24. januar 2012 hos 07:26 #

   Jeg kan huske da Zorronaldo skulle konfirmeres – han fik også krydsblik når talen faldt på bordpynt og den slags 🙂
   Kristendommen er jo ligesom det det handler om – og det er så hyggeligt at få dem til at tænke på den slags vigtige spørgsmål!! Og ja – de er så forunderligt kloge. Man fatter det ikke 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: