“Hueekend”..

13 jan

Nu er det Hueekend for at sige det på godt journalistisk..

Om jeg i øvrigt fatter at man ikke får en bøde for at sige sådan.. Det er ligesom folk der siger Perniiiille…eller Oooonsdag..

Og ARbba i stedet for ABBA.. se lige godt på ordet, det to helt ens bogstaver – man siger vel heller ikke ArbbAr.

Min mormor sagde derimod kEks og ikke kiiiks. Og som 7årig, kunne det godt bringe mig fra koncepterne. Men okay hun sagde også både Ciikel og iiivonne.. Sådan franske ”Y”er altså. Og det lyder helt i orden på fransk – men ikke på dansk, vel?

Men jeg må indrømme at jeg får røde knopper så såre nogen siger espritte.. Eller stiiiks.. Jeg får det dog ikke fysisk dårligt som First Man gør, når danskere siger ”Sjæselång”.. Idet ”Chaiselongue” i hans ører, er et fint og elegant ord som bliver forfladet og tilsmudset ved sådan en respektløs dansk udtale. Så ved I det!

Nå, lad det være. Det var et sidespring af de større.

Det jeg ville sige var – at nu er det næsten weekend. Lige om lidt. Og at så skal vi lige have tiden til at gå indtil First Man viser sig på matriklen igen.

Jeg er vant til at han er en anelse forfløjen, og sådan har han altid været, men det er lidt sværere for andre medlemmer af familien. Især dem på 10 og 12 som ikke kan huske hvordan det var dengang.

Forleden spurgte én på 10 mig: ”Mor, tror du at Far er bange for at sejle forbi piraterne?”

Jeg svarede, i overensstemmelse med sandheden, at det troede jeg ikke. Og jeg sagde endvidere at grunden til at Far ikke er bange, er nemlig at der ikke sker ham noget – og at de jo er vagter, de er flere og videre i den dur.

Han nikkede.. Men sagde ikke mere.

Pludselig gik der en prås op for mig: ”Er du da bange?”

”Ja” kom det lige så stille..

..

I går aftes, da jeg sagde godnat til Prinsessen var der ikke tale om diadem – men derimod en lille bævende underlæbe som skulle beroliges: ”Er det så farligt at man dør af det – det som Far skal?”

”Nej, da! Man kan jo dø af at gå over gaden. Og det er meget farligere at køre frem og tilbage til Paris hver dag.” var mit svar.

..

Så jeg ved godt hvad jeg skal de næste par dage.

DSC03021

Jeg skal kramme, lave putte seancer, grine, hygge, og i det hele taget skal jeg smøre smittende zen ud over det hele, især udover dem på 12 og 10 hvor det vist skal gnides ind..

..

God weekend til jer. Og tag’ lige og nyd hinanden, ikk’?

22 kommentarer til ““Hueekend”..”

 1. overleveren 13. januar 2012 hos 06:46 #

  Jeg tror du er den helt rette til den opgave.. er nærmest ganske sikker.

  Og god weekend til dig og dine osse.

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 09:20 #

   Jeg takker meget for tilliden Overlever – jeg håber du har ret!!
   Og tak.. weekenden bliver pakket ind i vat..

 2. Ellen 13. januar 2012 hos 07:24 #

  Årrh altså – herreste gud da … uf, det gjorde helt ondt indeni. Somme tider er man lidt tungtopfattende, hvad de kære poders indirekte spørgsmål angår – det var godt du fangede den, og jeg giver Overleveren helt ret.

  Og så kan jeg i øvrigt tilføje Sviitsjørt og djumpsviit. For ikke at glemme dem, der kalder grønsagerne for poorer og de der små huller i huden for porrer.

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 09:21 #

   Ja det gør ondt – og jeg har haft ondt siden – kan ikke lide at de er kede af det..
   Vi har prøvet det før men nu er det så længe siden at man har glemt det i den yngre del af familien..

   Og ja. Fremmedord er svære! 😉 ..

 3. Lene 13. januar 2012 hos 08:56 #

  Godt du var lydhør, det er heller ikke nemt, når medier er med til at sætte fokus på det farlige hele tiden. God weekend til jer med tid til at knuse, kramme, snakke og hygge 🙂

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 09:23 #

   Nej det er lidt svært. Før – da vi boede på en kaserne – var det lidt nemmere: alle fædrene var jo ude fra tid til anden – så det var ikke så anderledes.

   Vi skal hygge alt hvad vi kan..

 4. Nadia D. 13. januar 2012 hos 08:56 #

  Det må også være hårdt for dem!

  Noget helt andet… Hadede du lige på sydsjællandsk der? Vi ER bare glade for vores vokaler – det er derfor de skal trækkes ud i det uendelige 😉

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 09:25 #

   Det er det. Og lidt svært at skulle berolige når man selv er lidt nervøs..

   mmm.. Jeg havde vist bare brug for at brokke mig – aner ikke om det er en dialekt at sige Pernille med i istedet for PernElle. 🙂
   .. siger du så også Onsdag og ikke ånsdag??

   • Nadia D. 13. januar 2012 hos 09:44 #

    Faktisk siger jeg ‘å-ånsdag’. På dårlige dage ‘å-ånsda-ag’…

    • Kong Mor 13. januar 2012 hos 10:15 #

     He he – tror ikke det er længden af vokalerne som gør det – det er nok mere udtalen i eller e + o eller å.. Og så lige ABBA naturligvis 😉

 5. Rejen 13. januar 2012 hos 09:05 #

  Det er ikke sjovt at være bange, hverken når man er 10 år eller 50 år og slet ikke når det er på andres vegne man er bange…Håber du får dem beroliget lidt og at I får en dejlig weekend…;-D

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 09:26 #

   Det er det ikke nej.. jeg håber også at weekenden tager det værste – resten skal bare overståes.
   🙂

 6. Kirsten 13. januar 2012 hos 09:59 #

  Puha, det er ikke nemt når de er store nok til at forstå og huske det. Mine var så små da vi var udstationerede i Ankara og Konsulen arbejde hele tiden, så de husker det ikke. Men jeg kan godt huske hvordan det er at være alene hjemme med tre små børn……
  Jeg håber at I ved fælles hjælp kan finde en måde at få livet sat i rutine og så går hverdagen jo nemmere. Selv om det er ubehageligt at han skal futte rundt i det farvand, tror jeg alligevel at det er bedre end så meget andet. En af vores meget gode venner fra USA som er familiefar omkring de 50 er ansat i militæret og skal til Afghanistan til sommer i et år. Alene. Så tror jeg pirater er at foretrække!

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 10:17 #

   Lige nemlig – er også mest for det der piratvagt – han takkede jo nej til både Bagdad og Kaboul..Heldigvis.

   Vi skal nok komme igennem ingen tvivl om det. Det værste er altid den første weekend..

 7. fruenimidten 13. januar 2012 hos 10:10 #

  Nuuuurhh, de små pus, altså. Det er bare så svært, når de er bange i den alder. Og det er svært at berolige, synes jeg, for er man selv bare den mindste smule nervøs, så ser de lige igennem én og fornemmer det, på trods af alt det man siger.

  Men mon ikke du er Kong Mor for at I alle får en rigtig dejlig weekend.

  Min mormor sagde også cikel. Det gjorde hende lidt fin. Syntes jeg, da jeg var barn. Nu bor vi et sted, hvor der er alvorlige problemer med de bløde d’er. Vi troede faktisk længe, at Pigebarnet havde en talefejl, fordi hun blev ved at sige søej, røej og bløej. Nu går det bedre, og jeg er kun ved at gå ud af mit gode skind, når jeg påpeger et eller andet, og hun siger ‘det gør jeg å’. Hmpf 😀

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 10:22 #

   Ja det er ikke rart. Og det er nemlig svært at virke optimistisk når man selv har lyst til at sidde i et hjørne med en dyne.. ikke på grund af skræk for hvad der kan ske – men på grund af savn..
   Det er noget værre noget.. 🙂

   Der er jo noget med dialekter – men det andet er sådan mode relateret talefejl – dem har jeg ikke ret meget tilovers for. Jeg skal lade være med at gå i gang – men du får lige min yndlingsaversion: bedeler.. (billeder) gys 🙂
   Og Annes drenge som siger: fjÅrten sÅrte skjÅrter 😉

 8. Marie 13. januar 2012 hos 15:14 #

  Jeg har altid et eller andet sted følt at sangen: De voksne kan også være bange……havde noget rigtigt at sige !
  Jeg har ofte haft den inden i mig, når noget var svært med mine børn….

  Jeg ønsker dig og dine børn en rigtig dejlig week end med megen kærlighed og nærvær…
  Se, se så går det, for jeg kan mærke, at du er en dejlig mor med hjertet på rette sted!!!!!1

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 22:29 #

   Det er nok meget rigtigt..
   De ved godt at jeg også er ked af det – men jeg kan jo ikke sætte mig og tude.. for så smitter det.

   Vi skal bare have travlt i denne weekend – så går det alt sammen!
   Tak Marie – jeg gør hvad jeg kan

 9. Mille 13. januar 2012 hos 16:22 #

  Dét ser hyggeligt ud. Her i huset er manden også væk på arbejde hele weekenden – men heldigvis ikke på nogen farlif mission. det ville jeg slet ikke have nerver til.

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 22:30 #

   Han har altid haft sådan et arbejde så jeg er skam vant til det.
   Han blev faktisk engang filmet til Station 2 af hende dersens Bellaiche.. Han var maskeret så man så ham ikke – men nogle af vores venner genkendte hans ur 😀

 10. Birgitte 13. januar 2012 hos 17:20 #

  Jamen kæreste allesammen – jeg fældede ganske simpelt en lillebitte sø af tårer da jeg læste i dag – for en ting er som hos os, at far arbejder laaaangt væk hver uge , men at skulle undvære sin far i længere perioder PLUS at han lever under utrygge forhold – også selvom han bliver passet på af sine kolleger – det er en hel anden snak!!!
  Jeg ved godt hvad du mener med at den første weekend er den værste – og jeg håber I sammen kommer igennem den på allerbedste måde!
  Kan I snakke med ham – evt Skype med ham eller er det for umuligt?
  Jeg er holdt op med at græde, men jeg har et lillebitte hjørne i min mave der stadigt knyer lidt for jer allesammen og jeg ville sådan ønske jeg kunne komme forbi med nogle af mine varme kanelsnegle for der skal vist varmes lidt om sjælen – også hos Kong Mor!!!
  Masser af knus og varme tanker til jer allesammen – også farmand som garenteret ikke kan lide at poderne er bange på hans vegne!

  • Kong Mor 13. januar 2012 hos 22:35 #

   Ja jeg sad også i bilen og pev, da vi havde sagt farvel og jeg havde sat firkløveret af med film og kongekager. Jeg skulle lige have 5 min alene.

   Før var hans kolleger nogle jeg også stolede på. Nu – jeg aner ikke hvem de er, nogle er alt for unge og uerfarne og tror at de kan det hele fordi de har taget ladegreb på et gevær.

   Vi har ikke kontakt med ham, denne gang – det er desværre ikke muligt. Vi skal nok klare os – men FØJ hvor er her stille, nu de fire sover. Jeg skal bare blive VILDT træt og så til køjs med mig..

   Kunne faktisk godt bruge kanelsneglesjælevarmere 😉 Tanken tæller også!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: