Træning og sundhed

20 jan

Det ER ret opreklameret, ikk’?

De to ting har nemlig intet med hinanden at gøre.

Var ovre i det der center som er propfyldt med folk, som har nytårsforsæt.. Det har jeg som bekendt ikke – jeg bruger bare min sunde fornuft.

Men fornuften forlod mig midlertidigt, da jeg besteg min ellers så elskede crosstræner.

Det er sådan et par stepski man tramper rundt på og så et par pinde man står og flår i samtidigt. I kender dem sikkert godt.

Jeg må ikke løbe for min ryg, og lægen er enig med min ryg. Så da de to har rottet sig sammen mod mine ynkelige forsøg på at komme i bedre form, samt at mindske det knallertdæk der ucharmerende har sat sig godt fast om min mave, til i hvert fald en størrelse racercykeldæk, måtte jeg finde alternativer.

Jeg er ikke god til holdfitness, som i overhelehovedet ikke, og idéen om at ligge og skubbe rundt på møblerne derhjemme til en dvd med ophidsede og senede damer iført stramt pink og lange lyse krøller, tiltaler mig heller ikke.

Men crosstræneren kender jeg godt, da jeg har haft min egen længe inden de kom på mode i Andedammen. Den har før strammet op på dette og hint, og ligeså punkteret diverse dæk. Den har bare den ulempe at den lige nu befinder sig sådan ca. 1400km længere nordøst på.. Og så er den jo ikke meget bevendt.

Altså, frekventerer jeg indimellem, og bestemt ikke regelmæssigt, det der fitnesscenter for at få muligheden for at trampe på en anden crosstræner.

Ligeså i går.

Jeg plejer som sagt at være vældig fornuftig, går aldrig for hurtigt frem. Øger enten tid eller sværhedsgrad med 5 % ad gangen osv. Det kommer der af, at have giftet sig med en sportsfreak.

Men så i går.

Jeg kom op, og i gang. Næsten samtidig kom Yngre Mand Med Forsæt ind og fik startet monstrummet ved siden af mig, af en instruktør som nøje fik sat ham ind i sagerne. Med et overlegent blik på min skærm, satte Yngre Mand Med Forsæt i gang.

Jeg var egentlig startet som jeg plejer.

Da jeg hører musik på min telefon, mens jeg buldrer afsted – jeg har min egen afspilningsliste  som er kreeret til lejligheden – tramper/løber jeg ikke med samme frekvens hele tiden. Sommetider går det meget stærkt og andre gange går det lidt mindre stærkt. Alt efter musikken.

Og da jeg gav mig til at jolre derudaf til de forførende rytmer af Grease Lightnin’, tog fanden ved Yngre Mand Med Forsæt og han satte både hastighed og sværhedsgrad op, som for at følge med mig, bare lidt sværere. Han skulle lige vise mig.

I begyndelsen var jeg ligeglad, og fortsatte lidt langsommere med ”Gimme Gimme Gimme”. Så kunne jeg se at han også slappede lidt af. Hans ansigtskulør havde på dette tidspunkt stor lighed med farven på en kogt hummer. Ikke de der grå – og levende – eksemplarer, som Superbest prøvede at komme af med, men de flotte røde.

Min kondition var øjensynlig noget bedre end hans, for da jeg gav den en tak til, med ”Back to the 80s” satte han ikke farten op, men fortsatte i samme tempo.

Jeg tænkte på hvornår han mon fik nok, og selvom jeg nærmede mig slutningen af min træning, faldt det mig ikke et øjeblik ind at stoppe, som den fornuftige konge jeg nu engang er.

Næ nej, for én ting var at han – ved hjælp af større modstand – kom hurtigere ”frem” distancemæssigt – en anden ting var at han prøvede at følge med, og så skulle han i hvert fald ikke have den tilfredsstillelse at jeg stoppede før ham, så jeg kløede på med krum hals.

Tiden hvor jeg burde have sluttet, både kom og gik. Og andre tider efter den. Det skulle være løgn, tænkte jeg og prøvede at tørre sveden af mit pandehår, uden at falde af, idet det dryppede voldsomt distraherende ned på min næse.

Men forført af musikken, kom jeg på forunderlig vis videre, og vi nærmede os 40 minutter. Det lyder måske ikke af meget, men for ældre regenter som undertegnede, så er 40 minutters cardiotræning rimeligt krævende.

Jeg havde en puls på 3000, stønnede som en pornofilm og takkede i øvrigt mig selv for at jeg havde taget den maskine som IKKE stod under det skærende lys, der netop ikke afslørede min egen ansigtskulør.

Sundt var det bestemt ikke. Under nogen omstændigheder.

Yngre Mand Med Forsæt var godt nok rød i hovedet, men det er der jo så mange der er, han svedte ikke voldsomt, stønnede heller ikke, men da vi nåede 50 minutter nærmest kastede han sig af maskinen, som havde den holdt ham tilbage mod hans vilje.

Han stod et øjeblik, og formelig kravlede hen til en romaskine som han hev lidt i, en tre minutters tid. Så gik han ydmygt – jeg er helt sikker på han var ydmyg – hen til en anden instruktør og fik sat sig tungt på en anden maskine, som ikke var så grum.

Holdt jeg så op?

Nej da..

Jeg ville nemlig gerne vise Yngre Mand Med Forsæt at ældre damer over 40 er lidt seje.

Så jeg slugte mine lunger igen, som ellers truede med at falde ud af munden på mig, trak knallertdækket lidt længere ind mod rygraden, og fortsatte til jeg havde rundet 60 minutters intensiv cardiotræning.

Yngre Mand Med Forsæt kiggede heldigvis den anden vej da jeg, med stive ben vaklede til omklædningsrummet, og ud i min bil, hvorpå jeg sveddryppende, men voldsomt tilfreds med mig selv, tog hjem.

Og jeg har ikke engang ondt i dag – så jeg går lidt og regner på hvornår Yngre Mand Med Forsæt måske kommer tilbage igen – det var nu helt forfriskende med lidt konkurrence!!

Så skal han få kam til sit hår, skal han!!

28 kommentarer til “Træning og sundhed”

 1. Lene 20. januar 2012 hos 06:37 #

  Tak for et morgengrin og gid jeg kunnefå mig selv af sted til sådan et fitnissecenter, så jeg kunne få mig et grin og lidt konkurrence, for her er trænger dækkene også til at blive punkteret 🙂

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 12:55 #

   Selv tak! 🙂
   Det er sværest at komme derhen – bagefter går det helt af sig selv! 🙂

 2. Anita 20. januar 2012 hos 06:43 #

  Hold så kæ**, du er SEJ! Jeg ville altså være stoppet, hvis jeg var ham og jeg er bange for, at du ikke ser ham igen lige foreløbig ;-D

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 12:57 #

   Taaaak!! Er du lige klar over hvor stolt man bliver over sådan en kommentar?
   Jeg håber da han vender tilbage! 😉

 3. Inge 20. januar 2012 hos 07:12 #

  Sidder i toget og griner højt.. Hvis jeg kunne pifte og huje uden at blive indlagt, ville jeg gøre det. Godt kæmpet Fru konge.. 🙂

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 12:58 #

   Jamen dog – tusind tak! Hvor dejligt at tjekke kommentarer idag 😉

 4. Svenne 20. januar 2012 hos 07:57 #

  Jeg har jo selv ved tidligere lejligheder frekventeret “torturcentre” det er nogle sjove billeder jeg lige fik på nethinden der ;-). Sejt og godt gået. Som mand havde jeg nok spist mig selv og fortsat, det kunne jeg ikke have siddende på mig, go’ weekend.

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 12:59 #

   HAhahahahahaha – nej det havde du vel ikke. Det havde First Man heller ikke – men ham havde jeg nok heller aldrig prøvet at overvinde – med sport altså! 😉 he he

 5. Rejen 20. januar 2012 hos 08:09 #

  Haha, så kan han lære det: kvinder i deres bedste alder(ligemeget hvilken alder så er det altid den bedste!!!) skal man ikke bide skeer, eller crossmaskiner med..;-D ..Når jeg dyrker motion er det powerwalking, jeg kan heller ikke løbe pga knæ og ryg…Men man kan godt få fart på, og der er da mange der glor og småsmiler lidt når jeg kommer gående med fuld fart og armene pumpende frem og tilbage, men det er altså effektiv når man nu ikke kan løbe…;-D God fredag til dig..

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:00 #

   Ja powerwalking ser sjovt ud! Men det er sikkert effektivt! 🙂

   Og hvor har du ret – kvinder er bare bedst!! 🙂

 6. SourPuss 20. januar 2012 hos 08:36 #

  Sådan ! 😀

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:00 #

   🙂 tak!! Jeg gør det snart igen!! Bare for at fastslå mit argument!!

 7. Pia 20. januar 2012 hos 08:49 #

  Godt gået 🙂 Jeg har kun været i sådan et center en gang for bare at prøve, faldt for spinning og købte et ½ års kort. Jeg nåede ikke at bruge det en eneste gang, fordi jeg blev involveret i en trafikulykke. Jeg fik mine penge tilbage, og motionerer på anden vis, helt for mig selv eller sammen med Allan 🙂

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:01 #

   Tak Pia, nej hvor ærgerligt med en ulykke. Godt trods alt at du fik penge tilbage.
   Jeg har prøvet så meget andet men der er ikke rigtigt noget som tiltaler mig – eller som min ryg vil være med til!

 8. Ellen 20. januar 2012 hos 08:53 #

  Skønt at læse, hvordan du giver de unge fyre baghjul. Eller noget … 😉
  Hvem var det lige, der sagde, at jeg var sej? Du er da bare den sejeste! Hatten a’ for dig.

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:02 #

   jeg giver dem bagcross 😀
   Og taaaak! Fantastiske kommentarer! Næste gang jeg er lidt usikker på mig selv skriver jeg et blogindlæg 🙂

 9. fruenimidten 20. januar 2012 hos 09:43 #

  Ha ha, du har lige reddet min morgen 🙂

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:03 #

   Jamen altså – det er skønt at vide!! 🙂

 10. Madame 20. januar 2012 hos 09:48 #

  Hihi, helt vidunderlig historie – du er så sej 🙂

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:03 #

   Takker.. Tror snart ikke jeg kan klare mere ros 😉

 11. Kirsten 20. januar 2012 hos 09:57 #

  HA!!! Sådan skal det gøres!! Er stolt af dig!

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:04 #

   Og det siger DU med en marathon i skoene?
   Tak – rødmer dybt!

 12. Katrine 20. januar 2012 hos 12:06 #

  GRIN, jeg ville nok have reageret på samme måde som dig i det center, bliver totalt konkurrenceliderlig…af samme grund frekventerer jeg ikke den slags steder:-) Men nu har fyren jo en galoperende motionsdepression, hvad gør vi ved det? Knuz

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:05 #

   Hahahaha – jamen det er jo det der sker.
   Hans depression skal nok gå over – han er jo en mand og de kan vist altid overbevise sig sig selv om at de er bedre!! 😉

   Men han kan bare komme an igen! Det ville glæde mig at vise ham hvordan det skal gøres!!

 13. Birgitte Agger Mote 20. januar 2012 hos 13:32 #

  nå men altså … hvis du ikke har ondt – så var du jo ikke længe nok på maskinen 😉

  SUPER SEJE MAMA KONGE!!!!!!!

  smiler og takker for dagens første kluk 🙂

  • Kong Mor 21. januar 2012 hos 13:06 #

   DET troede jeg også – men det viser sig at man ikke behøver at have ondt 🙂
   og taaak og tak igen!!
   Knus

 14. helleq 23. januar 2012 hos 10:43 #

  1 time på crosstraineren?? !! Du er ikke bare konge, men nærmer dig Gud 🙂
  Jeg er også mere til crosstraineren end til løbebånd – jeg er simpelthen ikke født til at løbe.

  Men når jeg nærmer mig de tyve minutters træning, er jeg ved at være mør, og når den står på 30, så er jeg den, der er stået af.

  Så herfra er der fuld beundring 🙂

  • Kong Mor 24. januar 2012 hos 09:45 #

   Hahahahaha – sig det lige igen!!! 😉

   Jeg ved ikke lige hvad der er rykket – men jeg klarer 60 minutter helt fint! også uden konkurrence – okay det var kun 54 minutter for ellers var jeg kommet SÅ meget for sent til skolen 😉

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: