Søndagstest #1

22 jan

Vi skulle teste noget – fra starten var det jo alle de fantastiske franske kagekreationer som jeg ville have firkløveret til at smage, så de i det mindste vidste hvad man snakkede om når talen faldt på éclair au chocolat eller charlotte au fraises.

Men efter 18 måneder og mange mange forskellige kager har vi fundet vores yndlings og det sjoveste var egentlig at gå til ned til byen for at udvælge søndagens kage.

Så fra nu af og til vi rejser hjem igen bliver det mere generelt og hovedtemaet er Franske fristelser!

Det første vi skulle prøve var en foie gras.

Jeg må skynde mig at indskyde at det ikke er politisk korrekt og hvad har vi –  det må I lige finde jer i – komme tilbage i morgen eller boycotte mig permanent.

Vi skulle altså have foie gras.

Det var – set i bakspejlet – ikke ret smart, når de nu siden de blev født har fået den ægte vare fra Sydvestfrankrig. De faldt i gryden, ligesom Obelix. Det er en af fordelene ved at være halvt fransk.

Desværre har vi ikke flere på lager – det har jo lige været jul. Så vi vovede pelsen og købte denne her – First Man er jo ikke hjemme og kan derfor ikke falde besvimet om:

IMG_0524

Det var trods alt en hel foie, ikke én med armagnac eller trøfler og andet grumt som æltes ind i leverresterne for at kamouflere den ikke så fine smag.

Forskellen mellem en “bloc de foie gras” og “”Foie gras entier” er cirka som mellem tre-stjernet salami og spegepølsen fra Slagteren i Vig. Intet andet end formen tilfælles.

IMG_0528

Prinsessen rensede fedtet af den, og skar den i skiver. Allerede der, kunne det ses at der ikke var nok peber i. Men vi var trods alt positivt indstillede.

IMG_0529

Foie gras’en blev serveret på knastørre tvebakkekiks. Og vi havde fundet disse tre lækkerier frem fra gemmerne:

IMG_0533

Confit de Figues, Confit de vin blanc moelleux, Confit d’oignons.

(Syltet figen, syltet sød hvidvin, syltede løg)

Og.. ja det var altså lige før tilbehøret smagte bedre…

Det var da en udmærket foie gras – bevares. Det smagte bare ikke, som vi er vant til. Fedtet var slet ikke så gult og der manglede salt og peber.

Rent bortset fra at den ægte vare ikke har brug for tilbehør overhovedet! Vi havde ikke fornemmelsen af at have spist foie gras.

IMG_0535

Prinsessens endelige dom faldt således: Il n’a pas le goût. (Den har ikke smagen)

Men hvis alternativet er bloc de foie gras.. så går den bestemt an!

Reklamer

8 kommentarer to “Søndagstest #1”

  1. RAV OG KRAT 22. januar 2012 hos 17:26 #

    Jeg smagte det for nogle år siden ovenpå en bøf…retten hed noget helt særligt “husker ikke hvad…haha” Først undrede jeg mig over denne lille skive “leverpostej” der lå ovenpå bøffen ;-D En god aften til dig *knus*

    • Kong Mor 22. januar 2012 hos 18:26 #

      Ha ha – du har fået Tournedos Rossini. 🙂
      Rossini var meget glad for mad! Og har lagt navn til mange lækre retter.

      God aften til dig også!!

  2. Lene 22. januar 2012 hos 18:15 #

    Gad vide hvilken version jeg fik som forret en gang? Vi sad i en motorbåd, godt klemt sammen, værten er gourmetmand, samler på vine, elsker at lave god mad, og jeg fik det mest udsøgte måltid mad. Værten sad og skar små skiver foie gras og lagde dem på kiks, som vi så fik i hånden, i den anden hånd var det plastikvinglas med champagne 🙂

    • Kong Mor 22. januar 2012 hos 18:29 #

      Mon ikke du har fået det som jeg lige har fortalt om? Jeg tvivler meget på at en som er til gourmet vil servere bloc de foie gras hvis han ved hvad det drejer sig om.

      Og hvor er jeg glad for at du siger LAGDE – og ikke smurte – det er jo en stor synd at tvære det ud som stryns 😉
      Det skal spises bid for bid! 😉

      Det lyder i hvert fald som en lækker oplevelse der på motorbåden!

  3. Anita 22. januar 2012 hos 19:06 #

    Åhhhh jeg ELSKER fois gras! Har desværre bare ikke råd til at købe det oftere end Sjældent og at fragte det hjem fra udlandet er heller ikke helt billigt. Nøj, mine tænder løber i vand over de billeder :-p

    • Kong Mor 22. januar 2012 hos 21:17 #

      Ja det er så lækkert!!
      Den gode slags altså 🙂

      Ville godt sende et lille stykke til dig hvis der var mere tilbage – med det er der desværre ikke 😉

  4. Katrine 23. januar 2012 hos 14:13 #

    Har “desværre” også smagt toppen af poppen hvad angår foie gras. Min bedste franske vens forældre bor på en gård ved Toulouse helt nøjagtigt i Clermont Saves. Udover at dyrke marker med majs, opdrætter moren selv de stakkels dyr. Engang imellem slagter mutter et dyr ligeledes med egne næver, og så tryller hun den om til den mest udsøgte foie gras, man kan tænke sig! Totalt sluuuuurp;-))) Så blev man kræsen hvad det angår, og det er jo både godt og dårligt. Kram fra det kolde nord, Katrine

    • Kong Mor 24. januar 2012 hos 07:22 #

      Det er jo lige der de skal komme fra for at være le nec plus ultra.. Og ja – man bliver kræsen 😉
      Kram fra Normandiet!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: