Ja, der er heller ikke test idag.
Jeg kom nemlig forbi nogle små pølsehapser som så ualmindeligt lækre ud – og jeg måtte straks hjem og prøve om det kunne lade sig gøre at efterligne dem.
Det kunne det.
Og mine blev meget bare bedre – HA!
Man tager – i dette tilfælde ikke man, men mig – noget færdigt butterdej.
Jeg har forresten aldrig prøvet at lave butterdej selv. Når jeg en sjælden gang imellem laver en slags tebirkes til morgenmad, tager det en krig at få rullet smørret ind i dejen, så det gider jeg ikke at stå og fedte med – det færdiglavede smager også fint!
Hvis nu du er typen der gider det – så værsgo!
Så skærer man nogle stykker ud af butterdejen som passer til størrelsen på en pølse. Og pakker pølserne ind i butterdejen. Anden gang trykkede jeg siderne sammen med en gaffel.
Jeg fraråder tilføjelse af sennep eller ketchup, det bliver alt for snasket.
Så blev de penslet med æg og drysset med en blanding af timian, piment d’espelette (som jeg ikke ved hvad hedder på dansk) og hvidløgspulver.
Derpå blev de skåret i stykker på 1 cm, og bagt i ovnen til de var gyldne.
De smagte vildt godt og forsvandt som dug for solen!
Det ser laekkert ud – og let. Ville heller ikke gaa igang med at lave dejen selv. Det goer jeg heller ikke med taerte dej, dén koeber jeg ogsaa lige klar til formen 😉
Fortsat godt soendag, her har vi faaet sne 2 gange i dag, dog ikke nok til en snemand, men det saa flot ud 😀
Pærenemt!! Og hurtigt!
Jeg køber også færdig tærtedej til de fleste tærter. Gider ikke helt det med at rulle ud 🙂
Vi har ikke fået mere sne – men der var minus 17 i nat.. Og 14 grader i køkkenet i morges. brr – nok derfor jeg er blevet forkølet eller hvad det er!
Ummm det ser lækkert ud – og til at overkomme at lave, de må prøves. Og helt sikkert med færdig butterdej, har heller aldrig lavet den slags selv.
KH Anette
Det var heller ikke noget jeg skulle ud og købe vildt ind til.. Har næsten altid både pølser og butterdej!
Det lyder superlækkert 🙂 Jeg springer også gerne over, hvor gærdet er væltet og bruger en færdig butterdej.
Ja! Og man kan jo krydre dem som man vil – og skifte pølserne ud med andre! 🙂
Mums – det ser lækkert ud. Jeg kunne da godt lide spise 10 eller 15! 😀
Det tror jeg gerne. Mon ikke man kunne lave dem uden kød og andre sager?
De er sprøde og lækre og gjorde stor lykke!
De kan sagtens laves med veganske tofupølser…… 😀
Ja det ved du sikkert mere om end jeg! Men det er da rigtigt at der findes sådan noget. 🙂
Smovs… hvor ser det lækkert ud….Det kan nok få øjene til at rulle på både mand og børnebørn her i ferien, så de vil komme på bordet her en af dagene. Jeg skal selvfølgelig også smage!
Dejligt at høre! Og de er virkelig så nemme at lave at det er grinagtigt! 🙂
Håber I vil nyde dem!
Det ser da bare herre godt ud 🙂 og meget nemt at lave …. er sikker på at det kunne blive et hit her ….. så den er lige napset 😉
ps. jeg googlede lige piment d’espelette og det chilipulver fra Espelette…
Skønt at høre!
Piment d’espelette er en fast ingrediens i mit køkken! Lokalt og godt!
Jeg har ikke set det i Danmark – jeg har altid med hjem fra ferier og sådn’ 🙂
Jeg er ikke så meget til pølser, men som sådan en lille haps ser det jo faktisk fristende ud. Skulle man ikke prøve 🙂
God søndag.
De smager altså godt – men jeg kan så også godt lide pølser. Men det skal helst være ordentlige – og allerhelst fra en god slagter.
Jeg er sikker på du ikke bliver skuffet! 🙂
Mums! Lækkert med en nem opskrift på gode hapser og jeg er sikker på at det kan betale sig at satse på kvalitetspølser :o)
Piment d’espelette er lidt svært at finde i Danmark, så jeg tror ikke det har fået et dansk navn, selvom det jo er en chilitype. Finder man det endelig et sted, så koster det en bondegård! Men jeg fandt nu denne beskrivelse på en side om chilifrø og her er et kælenavn til det delikate pulver:
PIMENT D’ESPELETTE (Capsicum annuum)
også kaldet “elskovspulver” (giver en varm, behagelig fornemmelse i kroppen)
skøn, krydret sødme – perfekt til fisk og skaldyr, også til lyst kød og til dessert (hvid chokolademousse f.eks.)
Piment d’espelette kr. 39,- pr. pose – middel-stærk – SHU: 2.000-6.000 – god at tørre
Det tænkte jeg nok – jeg har heller aldrig set det nogen steder! Det er derfor jeg altid har det med hjem.
Jeg bruger det hele tiden – og gerne i stedet for peber. I omelet smager det himmelsk – men der skal en del i, så man kan smage det!
Har nu aldrig brug det til chokolademousse – men jeg er heller ikke til hvid chokolade 🙂 Men jeg kunne forestille mig at i almindelig chokolademousse ville det være lækkert! Bliver da helt lækkersulten! 🙂
Hjemmelavet butterdej? Nix, det har jeg heller aldrig kastet mig ud i … et eller andet sted skal grænsen jo gå 😉
.. ER der så overhovedet nogen som laver den slags? 🙂
Snuppet !!
Bliver altid aldeles idé-forladt, når jeg en sjælden gang skal have gæster, eller også synes jeg det er for besværligt. Eller for dyrt. De fancy hapser er lige den slags folk kaster sig over i vild begejstring, og er så nemt at lave (efter fotos og forklaringer at dømme), at man ikke fatter det ikke er den dovne lækkermund, man selv er, der har fået idéen.
Dejligt – og du kan jo få det hele uden problemer!
Du skal bare ikke lave dem med chipo’er fordi de er alt for fede – det bliver så sjasket!
uhmm det ser lækker ud, gemmer opskriften med det samme…;-D
Ja ikk? 🙂
*Nom nom* dét skal SÅ meget testes det der !
🙂
Saa stod jeg der i mit lokale supermarked og spurgte mig selv om butterdej mon var pâte feuilleté eller pâte brisée ?
Pâte feuilleté! Ikke brisé!! 🙂