Fondant au chocolat

19 feb

I kan takke Prinsesse Lyserød for at der kom en slags søndagskage idag! Endda en hjemmelavet én. Med opskrift! Kan det overhovedet blive bedre?

For at kreere Prinsessens lækre dessert, Fondant au chocolat, skal der bruges:

4 æg

65 gr mel

135 gr sukker

200 gr smør

200 gr mørk chokolade (min.70 % kakao)

Bland æg, sukker og mel. Smelt smør og chokolade sammen. Bland det hele sammen i en røremaskine.

Puttes i solide muffinsforme. Papirforme kan ikke helt holde sammen på dejen De bages i 8 minutter ved 210 gr. i en forvarmet ovn. Ikke mere end 8 minutter – for så er kagerne ikke flydende indvendig, hvilket er idéen med det hele!

De skal spises lune!

IMG_0664

I får lige billedet igen – det tager I nok ikke skade af!

Jeg fik opskriften af min søde veninde Armelle, for mange år siden da vi begge boede i Versailles – og jeg ved ærligt talt ikke hvor den kommer fra, men det forhindrer mig ikke i at dele med jer – de smager fantastisk!

God søndag!

15 kommentarer til “Fondant au chocolat”

  1. Susanne 19. februar 2012 hos 16:32 #

    Aj hvor ærgeligt. Jeg er lige holdt op med at spise den slags – igen ;o) De ser skønne ud, og opskrifter kan jo gemmes.

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:15 #

      Ja godt opskrifter kan gemmes! 🙂

  2. Fru Z 19. februar 2012 hos 18:19 #

    Jeg har en variant af samme opskrift – de er mumslings!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:16 #

      Præcis!! Når man ellers må!! 😉 tror dog ikke der er så mange proteiner i at det gør noget!!

  3. Ellen 19. februar 2012 hos 19:00 #

    Næsten for sent at kommentere på den yderst eksklusive middag i det forrige indlæg, men jeg vil nu alligevel tage mig lov til at udtrykke min store imponerethed med den menu, P. Lyserød havde kreeret. Hvis det havde været min datter, ville jeg også have pralet højt og lavt. Og meget og længe.
    Du kan fortælle hende, at noget tilsvarende kunne min egen datter først da hun var omkring 20 år ældre. Middage, ja, men tre retter, nej. Det var superflot og så meget lækkert ud. Og så til seks personer. Helt alene. Godt gået, du 😀

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:17 #

      Aldrig for sent – hun smilede fra øre til øre!!
      Og jeg vil fortsat prale med min dejlige kokke-datter!

  4. Tove 19. februar 2012 hos 21:37 #

    Mundvandet løber og øjnene kan ikke blive mætte 😉

    Godt gået – Master Grand Chef Junior 🙂

    Og helt sikkert en opskrift som skal afprøves

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:19 #

      Jeg forstår det glimrende! Det er nemmere end man tror! Og mummmms! De er mindre gode (anderledes) når de er kolde så man skal spise op når de er lune 😉

  5. Kit 20. februar 2012 hos 18:50 #

    Hvor ser det lækkert ud! Den opskrift må jeg hellere få gemt – der er heldigvis ikke så længe til fredag (:

  6. Ditte Fiberfryd 20. februar 2012 hos 19:42 #

    Kan man låne mad-prinsessen en uge eller to? Hun må hjertens gerne eksperimentere i mit køkken, hvis jeg får lov at smage! Jeg kan godt forstå du er pavestolt af hende :o)

  7. Sequence 27. februar 2012 hos 21:24 #

    Kan jeg sende to drengebørn på madlavningskursus hos prinsessen?

    For jeg er misundelig

  8. esconditeren 29. februar 2012 hos 17:04 #

    Jeg er totalt bagud med bloglæsningen. Læser først dette indlæg nu, 10 dage senere, men jeg kan love dig for at jeg skal ud i køkkenet og lave fondant au chocolat lige så snart min tå tillader det. Indtil da må jeg bare sidde her og savle over billedet.

  9. Elana 1. marts 2012 hos 12:57 #

    Hvor mange kager bliver der af denne opskrift? 🙂

    • Kong Mor 1. marts 2012 hos 15:00 #

      Den giver mig 12 alm. muffinsforme. 🙂

  10. Elana 1. marts 2012 hos 18:38 #

    Lige et sidst spørgsmål, hvor højt fylder du muffin formen?

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: