Middag til seks

19 feb

ADVARSEL – dette er REN PRAL!!

I Frankrig er der en del madprogrammer. Sådan nogle kokkekonkurrencer, eller lav mad hos hinanden, og “menu over en ingrediens” – og Prinsesse Lyserød er fast inventar i sofaen foran skærmen, når de bliver sendt.

Hun har troligt fulgt dem, så snart hun havde mulighed for det.

Og i går spurgte hun om hun måtte lave aftensmad til hele familien.  Jeg sagde naturligvis ja – og hun fik lavet en indkøbsliste.

Vi tog ned til slagteren og hun fik forklaret ham hvilket kød hun havde brug for. Vel hjemme igen, gik hun igang. Fik det hele gjort klar med en planlægning som var en konge værdig!

IMG_0653

Jeg holdt mig væk, tilbød selvfølgelig min assistence såfremt hun havde brug for hjælp. Men det blev slet ikke nødvendigt. Der blev stillet 2-3 spørgsmål undervejs men det var det hele! Så jeg lavede ikke noget som helst!

Jeg kunne derimod, sammen med de andre, sætte mig tilbords og indtage følgende fabelagtige menu:

IMG_0655

Agurker fyldt med flødeost rørt op med reven agurk og hvidløg, stenbiderrogn og rejer. Bemærk de små klatter på tallerkenen!

IMG_0662

Kogte kartofler, rød peber, soyamarineret rumsteak, sauce på kalvefond og mandeldrys. Kødet var til min forbavselse slet ikke saltet – hun havde kun brugt soyamarinade og peber! Og det smagte vildt godt.

IMG_0664

Og til dessert var der pistacheis, pistachedrys, jordbær og en fondant au chocolat som var intet mindre end perfekt! Hvis I er søde kommer der nok en opskrift på de der fondants aux chocolat i løbet af dagen!

Det er bare en enkel middag, men hun er altså kun 12 år – okay snart 13 – og hun fik overhovedet ingen hjælp.

Alt var portionsanrettet og vi skulle ikke vente ret længe mellem hver ret. Og altså – det smagte skønt!

Ej men altså, jeg er helt vildt stolt af hende!

46 kommentarer til “Middag til seks”

  1. overleveren 19. februar 2012 hos 07:03 #

    Må lige skovle underkæben op fra bordet.. ikke fordi det ser lækkert ud (og det gør det) men fordi jeg er imponeret… Kan godt forstå at du sådan ca ikke er til at skyde igennem af stolthed.

    Det er ret flot… !

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:00 #

      Jaaer – ikke sandt? 🙂
      Så dygtig!

  2. kongemoderen 19. februar 2012 hos 07:19 #

    i sandhed en kongelig middag! hvor er hun bare dygtig! det kunst stykke må hun gerne gentage når hun kommer hjem!!!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:01 #

      Det vil hun sikkert også gerne gøre for sin mormor!! 🙂

  3. Kisser 19. februar 2012 hos 07:56 #

    Det var dog imponerende. Jeg ville være lige så stolt som dig.

  4. Rikke // Camp Chaos 19. februar 2012 hos 08:37 #

    Kan virkelig godt forstå at du er en stolt mor, det er noget af en menu hun har fået stablet på benene. Kokkeprogrammer siger du… hvis jeg nu sætter mine piger til at se det nu, så er der måske en chance, når de bliver 12. Der er immervæk lidt tid at løbe på. Og nu må du undskylde mig, er nemlig pludselig meget, meget sulten 🙂

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:03 #

      He he – kan godt forstå du blev sulten! Du skal afgjort have sat dine pigebørn til at se madprogrammer og hjælpe til i køkkenet!

  5. Tove 19. februar 2012 hos 09:16 #

    Hold da helt op …. hvor ser det bare godt ud….. tror vist der gemmer sig en lille kok i prinsessen.

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:04 #

      Hun blev nu noget fornærmet her 😉 “lille kok?” Jeg bliver en STOR kok – bare vent 😀

      • Tove 19. februar 2012 hos 21:33 #

        Sig Undskyld mange gange 😉

        Hun er nu ifølge mig

        MASTER GRAND CHEF JUNIOR 🙂

        • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:15 #

          Det vil jeg fortælle hende 😉 Så bliver hun nok god igen!! (hun grinte mens hun sagde hun var fornærmet – bare så det er klart 😉

  6. Inge 19. februar 2012 hos 09:35 #

    Wauu hvor imponerende. Det er så godt gået.. din stolthed er yderst velbegrundet.

  7. Anita 19. februar 2012 hos 09:42 #

    Jeg er suuulteeeen… :-p

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:05 #

      Æv – ikke rart! 🙂 Men nu har du da idéer til menuen!

  8. Rejen 19. februar 2012 hos 09:49 #

    Jeg kan da godt forstå du er stolt og jeg er da vildt imponeret af Prinsessen….;-D

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:05 #

      Skulle hilse og sige at forretten var tilegnet dig!! 😉

  9. Lene (nyt herfra) 19. februar 2012 hos 10:24 #

    Nøj hvor er hun dygtig. Hun må gerne komme hjem til mig og lave mad også!
    Fortsat god søndag! 🙂

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:06 #

      Det tror jeg gerne hun ville!

  10. pernillethorup 19. februar 2012 hos 10:51 #

    Wow !! Fantastisk af en kun knap 13-aarig prinsesse !! Kender en hel del, en del aeldre, specielt af hankoen, der ikke ville kunne finde ud af bare indkoeb og planlaegning 😉
    Det er ikke pral, og du har alle gode grunde til at vaere stolt :)- Jeg haaber, hun ogsaa selv er det !!
    Det er sikkert lissaa meget Moderens kaerlighed for den aedle kunst, der til at begynde med, har givet hende lyst til at foelge med i mad-programmerne ?! Gode vaerdier at give videre 🙂

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:08 #

      Der sker noget med mine børn når de bliver 12 🙂
      Zorronaldo lavede engang frikadeller til aftensmad mens jeg sad til uventet møde i København.

      Mad er vigtigt her i huset! Det er helt sikkert!

  11. Kirsten 19. februar 2012 hos 11:32 #

    Hvor er det bare flot lavet og godt at du lader hende forsøge. Det giver pote senere når du virkelig gerne vil have at nogen skal overtage middagen en gang i mellem!
    Jeg lader også mine børn få lov og de er meget selvstændige i køkkenet.
    Du har god grund til at være stolt af hende og vi vil meget gerne have hendes opskrifter!!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:09 #

      Man lærer af sine fejl så det er bare med at komme igang – og vi havde jo hverken travlt eller noget.
      (Jeg var lidt nervøs for hvordan kødet ville smage – men jeg tænkte – med alt det andet ville vi nok blive mætte!)

      Nu er der opskrift på kage!

  12. Svenne 19. februar 2012 hos 12:03 #

    En kongelig junior master chef 🙂 Det ser godt nok lækkert ud, bare jeg var inviteret.

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:10 #

      Der er jo noget med distancen! 😉

  13. BMDesign 19. februar 2012 hos 12:35 #

    WOW!!!!!

    De allerhjerteligste lykønskninger sender vi til den Kongelige Moder …. De bør nok finde “Kokkelokke-korset” frem til den yngste kok nogensinde set kokkerere for de royale – til så store roser og flotte anretninger!

    Bukker og skraber … fra Ottawa med stor stor beundring!!!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:10 #

      Taaaak!
      Mad har altid været super vigtigt for hende!

  14. Lene 19. februar 2012 hos 12:44 #

    Hvorfor var vi ikke inviteret? Nå, men jeg ved godt, hvem der skal overtage madtjansen i møllen, når madklubben genoptages efter kongefamilien er hjemvendt til øen 😉

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:12 #

      Fordi I ikke kunne komme så hurtigt!! 🙂
      Skulle hilse at sige at der kan du tro om igen 🙂 det var super hårdt! Og at madklubben er i ugens løb..

      Men vi kan jo prøve at lokke lidt!

  15. Marie 19. februar 2012 hos 13:53 #

    En super duper dygtig datter, du har.
    For det første helt selv at tilbyde sig, og
    for det andet at klare køkkenskriveriet på egen hånd.

    Ja, du må være pave (konge) stolt!!!!!!!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:13 #

      Ja jeg var også ret forbløffet da hun kom og spurgte om hun måtte!
      Men for at slippe for madtjansen en dag sagde jeg naturligvis ja!

  16. Susanne 19. februar 2012 hos 13:54 #

    Selvfølgelig er du stolt. Du SKAL være stolt. Sådan er det bare. Her fik vi mad tilberedt af 17 årig – bare en enkelt ret, men det var nu heller ikke så ringe. Men du kan jo hilse Lyserød og sige, at hun er beundret på vestsjælland.

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:13 #

      Jamen det er jeg så!! Uden blusel!
      Herligt når de gider!!

      Skulle hilse igen og sige tak! 😉

  17. Benedikte 19. februar 2012 hos 14:30 #

    Nøjh hvor jeg glæder mig til I kommer tilbage til øen! 😀
    Pral er tilladt når det er på så fantastisk et grundlag!
    Sej er hun!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:14 #

      He he!!! 🙂
      Ja hun er så!

  18. Marianne Kruse 19. februar 2012 hos 14:39 #

    Man må gerne prale af sine børn, når de er så seje! 🙂 Fantastisk at hun har interessen for madprogrammer på TV – i den alder.

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:15 #

      Ja man må så!! 😉
      Jeg forstår det heller ikke – det handler om mad 80 % af tiden når hun sidder foran tv’et!

  19. SourPuss 19. februar 2012 hos 15:01 #

    Bifald, højlydte pift og mundsavl herfra !

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 15:15 #

      Tak!! Pas nu på tastaturet!!!

  20. Madame 19. februar 2012 hos 15:36 #

    Fantastisk – tænk at kunne det, når man er 12 år 🙂

  21. Barbara, Belgien 19. februar 2012 hos 16:22 #

    Den med kødet uden salt var jo netop et af défi’erne i sidste mandags Top Chef. Princessen må have hørt godt efter i timen. 🙂

  22. Hanne 19. februar 2012 hos 19:06 #

    Jeg sidder her og savler. Kan godt forstaa at du er stolt af hende – der ville da vaere noget galt med dig hvis du ikke er det!

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:21 #

      Haha – lige nemlig – man SKAL være stolt af sådan en præsentation!! 🙂 og det er jeg også!!

  23. Fruen i Midten 19. februar 2012 hos 22:33 #

    Wauw! Hvor er hun dygtig. Det må jeg fortælle Pigebarnet. Eller det må jeg hellere lade være med. Hun er ikke så interesseret i at få at vide, at nogen kan noget, som hun i den grad ikke kan.. :-/

    • Kong Mor 19. februar 2012 hos 22:52 #

      Nej lad da endelig være med det – man skal ikke sammenlignes!! Pigebarnet er helt sikkert fantastisk til andre ting! Vi har heldigvis hver vores talenter!
      Og tak i øvrigt 😉 Hun er nemlig dygtig!!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: