På jagt efter krøller

24 feb

Ikke på grisehaler eller andre finurligheder. Næ, jeg har været på jagt efter mine egne deserterede krøller.

En lang og intensiv jagt. Som har fået mig vidt omkring. Det kunne jo ikke passe at de bare forsvandt, helt uden grund.

Startede min eftersøgning hos en frisør. Hun foreslog at det kunne være mere eller mindre kalk i vandet. Idet hendes hår var mærkeligt når hun var på ferie i alperne, hvor vandet er så blødt.

Blødt og hårdt vand. Det kunne jeg jo ikke bruge til noget – jeg ville have tal og sammenlignelige størrelser på skærmen.

Jeg kom på nettet og tjekkede vandhårdhed. Har altid hørt at vandet hjemme på øen er frygteligt hårdt. Det skulle ved sidste måling have været 20,2. Fandt dernæst ud af, at på Æblebakken er vandet mellem 30 og 40. Franskmænd hænger sig nok ikke så meget i nøjagtige tal.

Jeg kunne i hvert fald konstatere at selvom vandet er hårdt hjemme på øen, er det altså en del hårdere på Æblebakken.. Eller, enten en del hårdere eller rigtig meget hårdere. Her var altså en forskel.

Altså måtte jeg på jagt efter en fysiker. Fandt én. Og fik snakket vandhårdhed. Og var lige vidt, da han ikke mente det havde nogen indflydelse på hår. Men hvad ved han også om sarte kongelige krøller.

Så ham troede ikke på.

Det var alligevel ikke et klart og rent svar, også selvom jeg ikke troede på det.. Det var.. sådan et slags ”måske,-men-det-ved-jeg-ikke,-det-kan-ligeså-godt-være-noget-andet” svar.

Så jeg var ikke tilfreds.

Jagten fortsatte. Hos ny frisør i omgangskredsen. Hun nævnte vejret. Frost og kulde. Men det er ikke så logisk, fordi jeg allerede havde mistet 47 % af krøllerne i sommers, deraf alle dem i pandehåret.

Så hende, troede jeg heller ikke på.

Nu var jeg ærligt talt lidt modløs. Af alle de muligheder jeg havde kunnet finde frem til, var der kun én som holdt vand. Men det var ikke nok.

Derfor begyndte jeg at tale om de forsvundne krøller i min omgangskreds.

Et fjols kvikt hoved, mente det var aldersbetinget og at jeg – fordi jeg nu er langt over de 40 – havde fået en anden hårstruktur. Det ævl gad jeg overhovedet ikke høre på. Jeg er godt klar over at ens hår ændrer karakter, når man bliver ældre og får gråt hår.

..

Jeg har 54 grå hår. Jeg hiver dem ikke ud, fordi jeg har hørt at så får man flere.. Men jeg nægter at tro på at det er de 54 hår der har gjort livet surt for mine krøller.

Og det med at være ældre – det gider jeg slet ikke at forholde mig til!

Naturligvis kunne jeg jo bare bide i det sure æble og købe nogle krøller. Men det er mig meget imod – jeg ved jo at mine er der, et eller andet sted – så foreløbigt er det ikke en løsning.

First Man lyttede medfølende til mine jeremiader, og sagde: ”Ja jeg ved snart ikke, for du er jo ikke gravid”.

Jeg rynkede brynene og spurgte hvad han lige mente med det. Jo, var svaret, for sådan så du også ud hver gang du var gravid. En stor våd pandekage udover hovedet i stedet for dine krøller.

Og han havde helt ret.

Jeg tog derfor til gynækolog.

Jeg er ikke gravid!

Men.. jeg får nogle hormoner.. på grund af noget vældigt irriterende damerelateret noget, og som jeg i øvrigt heller ikke gider tale mere om.

Gynækologen sagde ”Måske.. det er ikke utænkeligt”. Og så en hel masse andet.

Jeg var næsten overbevist.

Men skulle lige have den sidste olie. Og spurgte frisøren over alle frisører til råds. En mand med fingre af guld. Med idéer ud over det hele! Som ENDELIG er tilbage i Europa.

Og han sagde ”Ja, hormoner gør grimme ting ved hår. Hormoner er også lidt tyvagtige i kanten, så det kan meget vel være dem som har snuppet dine krøller.”

Tyven var officielt fundet.

Så er spørgsmålet bare hvad jeg lige gør ved det.

Fortsættelse følger..

26 kommentarer til “På jagt efter krøller”

 1. Lene 24. februar 2012 hos 07:34 #

  Sådan er det nemlig, man søger et svar og når man så finder det? Tja hvad gør man så.
  Uanset hvad du gør, ønskes du en god dag 🙂

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:30 #

   Nemlig – hvad skal man så gøre – men jeg skrev jo at der kom en fortsættelse. 🙂

 2. Ellen 24. februar 2012 hos 07:57 #

  Umiddelbart ville jeg have tilsluttet mig fjolset/det kvikke hoved og sagt, at det er noget med alderen, for jeg havde krøller før, men ikke nu. Grå hår er også tykke og stride i forhold til ikke-grå hår – og du må endelig ikke hive dem ud … det kan ende med skaldethed, hvilket rent faktisk er værre end glat, gråt hår!
  Det er meget irriterende med svar, man ikke kan bruge til en pind. Men nu har du ny viden 😉

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:33 #

   Det har vel noget med alderen at gøre i og med det er hormoner. Mine grå hår ligner altså alle de andre – bare i en anden farve.
   Og jeg har heller ikke tænkt mig at ende som skaldet så jeg skal nok lade være med at hive dem ud.

   Jeg er en del klogere nu – i hvert fald ved jeg hvorfor jeg ikke har krøller mere. (åndede hormoner)

 3. Rejen 24. februar 2012 hos 09:55 #

  hmmm hormoner er nogle meget mærkelige størrelser, og sikke en ravage de kan lave…;-(

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:33 #

   Ja de er ret så irriterende!

 4. Moster Tulle 24. februar 2012 hos 10:00 #

  Hormoner gør helt sikkert noget ved håret…..Jeg, der altid har haft det mest skandinaviske flade hår uden så meget som EN krølle, kan se, at de grå hår der kommer nu, er krøllede? Og det har vel med hormoner at gøre….

  Hmm…gravid? Hvis det startede allerede i sommer ville du da have været temmelig højgravid nu 😉

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:34 #

   DER kan du bare se! Jeg ville så blive meget glad for at blive gråhåret i dit tilfælde 😉
   Og ja – jeg er trods alt ikke en elefant – det startede endda sidste år!!

 5. kongemoderen 24. februar 2012 hos 11:23 #

  hormoner – helt sikkert! de laver altid ravage i ens liv der der hormoner… men selvom det er besværligt med, så er det vist umuligt uden!! uanset hvad, så ser du nu altså også meget godt ud med glat hår! – og du er nok nødt til at erkende, at du kommer til at ligne resten af familien på håret efterhånden!

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:35 #

   Det er muligt..
   Men jeg har ikke tænkt mig at ligne resten af familien!! Nu da de der hormoner jo er kunstige – så har jeg måske andre muligheder end at have en våd pandekage på hovedet resten af mit liv..

 6. Marie 24. februar 2012 hos 11:25 #

  Ak ja, du har da helt sikkert gjort et stort stykke detektivarbejde for at finde frem til dine forsvundne krøller. Ikke alle “sager” finder en løsning. Gid du må have heldet med dig!

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:36 #

   Nej det gør de ikke – men jeg er så stædig at jeg ikke har tænkt mig at give op endnu. Jeg skal lige have udtømt alle muligheder!

 7. dorte 24. februar 2012 hos 11:46 #

  Jamen soede Stine saa trist,at dine kroeller er blevet vaek. og ja det er sikkert de hormoner,som du tager. Men maaske hellerer hormoner end svaere kvinde problemer. jeg tog selv HRT i flere aar,og mit haar blev lidt mindre kroellet,men nu er de kommet tilbage. men har du taenkt paa et virkelig godt vitamin tilskud,det kan goere meget forskel at faa de rigtige vitaminer og mineraler. jeg kan huske,at mormor mistede sin smags sans og vi fandt saa ud af,at det var fordi ,hun manglede zink…… Saa gode vitaminer og mineraler kan goere en forskel.. knus knus

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 11:59 #

   Det kunne være jeg skulle tage nogle vitaminer ja!! Det var en god idé.
   knus

 8. helleq 24. februar 2012 hos 13:44 #

  Tror at du må smide håndklædet i ringen og betale for krøller, eller købe sådan noget shampoo med “krølleopstramning”. Man kan også få det som en spray man bruger efter hårvask.

  Det kan faktisk stramme krøllerne op, hvis man vil have det. Har selv prøvet- og mit “halvkrøllede hår” krøller meget mere efter brg af enten krølle-shampoo eller krøllespray. Mener endda at saltvandsspray kan trylle krøller op igen?!
  God fornøjelse i din krøllere videre færd 🙂

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 16:38 #

   Jeg giver mig i hvert fald ikke uden kamp.
   Så meget er sikkert!

   Jeg har al den slags lir; har bare ikke gidet bruge det lige for tiden. Kunne være jeg skulle igang igen.

 9. Tove 24. februar 2012 hos 17:03 #

  Nu har du en brugbar forklaring på manglende krøller, og det er altid noget.

  Men jeg glæder mig til forsættelsen, inden jeg kommenterer videre 😉

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 19:58 #

   Ja – og endda en jeg tror på!
   🙂 den kommer først om et par dage!

   • Tove 24. februar 2012 hos 22:52 #

    Jamen, jeg venter gerne på forsættelsen 🙂

 10. Maria 24. februar 2012 hos 21:12 #

  Ej hvor er det vildt – håber du finder dem igen:) Jeg er født med det mest glatte hår i verden men efter graviditeten med min søn begyndte jeg at få noget mærkeligt fald i det meste af håret. Men om det virker for andre, ved jeg jo ikke…;)?;)

  • Kong Mor 25. februar 2012 hos 09:57 #

   Nu har jeg jo også to drenge 🙂
   Men det hænger jo godt sammen med at det er hormoner!!

   Jeg prøver alt hvad jeg kan at få dem tilbage!! Savner dem nemlig

 11. sverigestossen 25. februar 2012 hos 17:58 #

  Hmm måske balsammetoden kunne hjælpe dem lidt på vej tilbage.
  http://lockig.se/balsammetoden.php

  • Kong Mor 25. februar 2012 hos 23:28 #

   Vil straks kigge!!
   Selvom jeg nok skal bruge en oversætter 😉

   Tak for link!!

 12. Anni Stuart 11. februar 2018 hos 14:44 #

  Hej – Kan se at den tråd er gammel, svarer og spørger alligevel: Jeg er gammel, og har altid haft krøller (på nær ved graviditeter). Har langt hår, der minder om havfruehår, meeen… i hvertfald indtil for nogen tid siden, de sidste måneder er håret blevet næsten helt glat???? Så derfor spørger jeg, sluttede ovennævnte hårhistorien med at det blev acc. at det var hormoner der ændrede håret? Eller kom krøllerne tilbage, helt af sig selv?

  • Kong Mor 8. april 2018 hos 14:16 #

   Hej Anni,
   Jeg tror simpelthen at jeg kom frem til at der var meget hårdt vand i Normandiet – og langt blødere vand på den hjemlige Ø.
   Jeg har fået krøllerne tilbage og hver eneste gang jeg er i Frankrig er det den samme historie – krøllerne forsvinder.
   Jeg ved ikke hvornår jeg kommer i overgangsalder – eller om jeg allerede er det – men mon ikke det også kunne spille ind?
   For slet ikke at tale om de grå hår?

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: