Hvorfor er det nu fastelavn igen

27 feb

Denne overskrift skal helst jamres. Og der må gerne sukkes dybt til sidst.

Fastelavn må være på højde med nissebamsen.

Et eller andet sted.

Eller naturligvis ikke selve fastelavnen og alle dens gerninger – og slet ikke fastelavnsbollerne.

Det skulle da lige være de tørre spandauere vi bliver spist af med på firkløverets danske skole.

De spandauere, som INTET har med fastelavnsboller at gøre, har givet mig traumer for livet og jeg tror nok at når jeg kommer hjem, så vil jeg med i noget udvalgsnoget som får indkøbt rigtige fastelavnsboller med en masse flødeskum i – i hvert fald til næste år – som vist er sidste år jeg skal til fastelavn med et skolebarn.

Nå, men det er udklædningerne det er galt med.

De hjemmelavede altså. De gør det fuldstændigt umuligt at være en okay mor.

Også selvom man for en gangs skyld husker det der med fastelavnsris. Adspurgt kunne firkløveret huske de havde vækket First Man og jeg med birkegrene over det hele, én eneste gang.

Det sølle minde berettiger ikke til den mængde ballade, maste lemmer, filtret hår og så alle de visne kviste der endte i min seng.

Men udklædningerne altså.

Jeg magter ikke engang at sige de er flotte.

Mennesker som burde være dekoratører i Disneyland eller på le Moulin Rouge, skulle faktisk holde sig fra at lave udklædninger til deres afkom. For at skåne mindre dygtige mødre. Som mig. Alternativt kunne de godt kreere udklædninger til alle os andre også.

Har nemlig lige været vidne til et udklædnings-spam-angreb via facebook.

Jeg gik ellers og var så glad. For i Frankrig er der slet ikke tradition for at lave et juletræ, en vandmand eller.. en haj der spiser en dykker. Jo – det findes.. sådan en udklædning har jeg nemlig lige set. Den var simpelthen så fantastisk flot at jeg kom til at græde..

Hallo derude.. Det er fandme ikke i orden. (hulker lige lidt mere seriøst her..)

Prøv dog at have lidt medlidenhed med almindelige dødelige, som kun lige akkurat kan skrue sig op til Lucky Luke når bølgerne går højt.

Ej, faktisk syede jeg en blomst og en leopard – HELT SELV – da Divaen var fem og Zorronaldo var 3. Disse to hjemmelavede udklædninger blev genbrugt år efter år efter år, og blev først smidt ud da leoparddragten til sidst sad så stramt at Gårdmand Bjørn ikke kunne sidde ned uden at tale med en meget lys stemme.. Mere lys end vanligt, forstås.

Så mente jeg, at jeg dermed havde aftjent min kreamorpligt. De havde endda vundet flere konkurrencer, det var godt nok i den danske kirke i Paris, men alligevel!

Men nu – med denne ”papmachéhaj sat udenpå barn forklædt som dykker”, for evigt tatoveret på indersiden af min hornhinde – er jeg jo nødt til at tænke kreativt. For at opretholde bare et minimum af en illusion om at jeg er en god mor. I hvert fald til fastelavn.

Måske er vi helt ovre i noget gulerod.. eller tandpastatube. Den ville jeg endda kunne tage med hjem til øen og bruge til næste år. Men det ville ikke hjælpe ret meget; alle dem i Danmark som jeg omgås, i fastelavnsregi, ved udmærket at jeg overhovedet ikke er så overskudsagtig.. De ville nok ikke engang tro på at jeg selv havde lavet den.

Det er hvad det er.

Men hvad værre er, han vil ikke.

Min Gårdmand Bjørn er fuldstændigt bedøvende ligeglad med at kunne blive gulerod. Og med at blære sig med sin mors kunnen.

Trist er det..

Han vil være James Bond.

Helt ærligt. Det er jo bare slet ikke ”krea-overskudsmor”-promoverende nok, så jeg prøver at overtale ham til noget som er svært at lave.

Med sikker woweffekt.

22 kommentarer til “Hvorfor er det nu fastelavn igen”

 1. Ellen 27. februar 2012 hos 07:40 #

  Hmmm. Jeg ville vist nøjes med at glæde mig meget over, at du har en så lidt krævende søn 🙂
  Og med, at med dine børns alder er hele showet snart overstået – så har du nogle års pause, inden du kan flashe dine bedstemor-kreaevner for fuld udblæsning.

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:06 #

   Ja jo.. 😉
   Og mand – ja jeg kan rigtig folde mig ud til den tid. Mon der også findes speltbedster?? 😉

 2. Madame 27. februar 2012 hos 07:55 #

  Haha, vidunderligt skrevet, Stine 🙂 Godt jeg ikke længere har en dreng boende hjemme, der kræver, at jeg laver fastelavnsudklædninger …

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:07 #

   Tak 🙂
   Nej det river tænder ud det der hitte-på-som-hed

 3. Lene 27. februar 2012 hos 10:38 #

  Kvindeblade plejer at sige at det er tilbehøret der sætter prikken over i’et. Kunne du ikke slippe din krativitet løs på Jamens Bonds udstyr, jeg kan lige se en rap bil eller flyvemaskine sammen med JB 🙂

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:07 #

   Accessories.. Tja hvorfor ikke 😉
   Jeg ER ved at overtale ham til noget andet.. 😉

 4. pernille 27. februar 2012 hos 11:06 #

  Det behøver slet ikke at være svært for at være sjovt.

  Jeg lever forevigt højt på det år, hvor min datter var et sort hul med en hullahopring i et par seler som event horizon.

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:08 #

   G.E.N.I.A.L.T. Intet mindre 🙂

 5. Fruen i Midten 27. februar 2012 hos 11:06 #

  Det er lidt svært, ikk. Jeg er aldeles ukreativ, og hader derfor andres fantastiske fastelavns-kreationer, som får mig til at føle mig ret underskudsagtig.. Men jeg hader også de ækle, elektrisk kunststof-dragter (til en million milliard) fra BR eller føtex, som Pigebarnet henrykt har ladet sig spise af med. Nu er hun for gammel til at gå ud og rasle – og det har jeg det helt fint med 😦

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:09 #

   Jamen lige præcis -det er det jeg mener!!!!!

   Hader også de grimme ridderdragter – og så er der altid 7 ens riddere i en klasse. KEDSOMMELIGT siger jeg bare.

   Mine rasler ikke – men de er da med til festen på skolen

 6. Lene (nyt herfra) 27. februar 2012 hos 12:15 #

  Haha, din stakkel. Jeg har det lige som dig, har hverken overskud eller fantasi til at lave fastelavnsdragter – eller karneval som det hedder her. Dog behøver du hverken at kunne sy eller noget der ligner, for man kan lave de fineste dragter af papir, plastik, toiletruller mm. (nu siger jeg ikke at jeg laver de her genbrugsdragter, men nogen kan altså! 😉

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:10 #

   Ja man kunne lave en robot med sølvpapir og wcruller!! Men neeej det vil han heller ikke! 😉

 7. Kirsten 27. februar 2012 hos 12:41 #

  Nyd dog at han vil være noget der nemt. Der skal nok komme tider hvor du kan få afløb for kreativiteten!

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 17:10 #

   Ja 🙂 det er jo bare lidt kedeligt 😉 og jeg har tid i år – det har jeg aldrig haft før!!

 8. Tove 27. februar 2012 hos 18:48 #

  Heldigvis er jeg over det der 😉 men jeg mindes dog da Troldeungen ville være Harry Potter. Hmmm – min dreng er lyshåret og bruger ikke briller, og jeg ville under ingen omstændigheder købe BR udklædning …… Laver en kappe ….. laver en troldmandshat i pap ….. farver hans hår sort og tegner briller samt år …. Voila en Harry Potter 🙂 i hvert tilfælde så meget at de ikke kunne genkende ham 😉

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 19:16 #

   Kan godt se udfordringen! 🙂

   Flot tænkt altså!!

 9. Marie 27. februar 2012 hos 19:45 #

  Stine, prøv at kigge ind hos Badut, hun har samlet en del billeder af hjemmelavede fastelavnsdragter. Måske der er en, Gårdmand Bjørn synes lige er i øjet. Hun har forklaring bl. a. til en vandmand, den synes jeg er sjov!
  Jeppe miksede i år noget fra det riddertøj, jeg har syet til ham—–noget fra et Barda- kostume, jeg syede af en genbrugs læderjakke sidste år—-så var han pludselig en minearbejder med guld i den lille tønde, han havde under armen. Kun en hue med klapper ned over ørene måtte “lade livet”, da den blev trukket godt ned over øjnene, og derfor blev der klippet to huller, så han kunne se.
  Han var så tilfreds, for han havde selv fundet frem til det!

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 22:12 #

   Jeg har lige aflagt Badut et besøg og det var flotte sager hun kunne fremvise.
   Det kunne være han bliver inspireret – ellers er han bare Bond og det er helt fint!! 🙂
   Lyder som en flot forklædning du fik lavet til Jeppe!

 10. Mille 27. februar 2012 hos 20:48 #

  Det bedste kostume jeg har set i tidens løb, var et par der var klædt ud som Obelix og bautasten. Hele arrangementet igennem sad Bautasten på ryggen af Obelix. Ret sejt! James Bond er dog også ret sej. Man får måske ikke lov til at vise sig som kreamor, men til gengæld vil man have et præsentabelt og lækkert barn, der ikke er smurt ind i ansigtsfarve som alle de andre.

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 22:15 #

   DU siger noget – selvom de har nu ikke så tit været smurt til – de kan ikke tåle det (allergi)

   Jeg har noget imod James Bond fordi det er så kedeligt! 😉 Og han har været det 1000 gange før – eller noget der ligner.

 11. Susan 27. februar 2012 hos 21:11 #

  Jeg er saa glad for at min datter helt selv finder ud af det og har gjort det de sidste 3-4 aar. I 2 aar var hun punker. Hun er blond, saa foerste aar var det noget med en sort paryk, meget sort make-up, forrevne jeans, sort “laeder”jakke, og sorte “converse”. Der var INGEN der genkendte hende paa skolen, hun elskede det.

  Sidste aar var de 3 veninder der var blomster, saa der blev indkoebt blomster til at saette i haaret, og fundet nederdel og bluser i de rigtige farver – de gjorde sig klar her, saa jeg sendte en rose, en solsikke og en blaa “et eller andet” i skolen den dag.

  Til naeste aar har de snakket om at ville vaere barbie’s – jeg har fortalt dem at deres proportioner er for normale til at de rigtigt kan vaere barbie’s men det bliver nu meget sjovt alligevel tror jeg … det finder jeg ud af til oktober (Halloween).

  Jeg synes James Bond er sej, og der er da bestemt mulighed for at vaere kreativ – skal han vaere James Bond paa casino eller James Bond paa vandski eller James Bond der hopper ud af en helikopter etc. 🙂

  • Kong Mor 27. februar 2012 hos 22:26 #

   Hvor skønt at C finder ud af det selv 😉
   Men jeg synes faktisk at det har været nemmere med pigerne. De har både haft flere idéer og en anelse mere fantasi!

   Spændende hvad de finder på til Halloween!

   James Bond ER sej, men han har bare været den slags så tit og jeg ville godt lave noget sjov nu i år hvor jeg har tiden til det 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: