Hængende skygger

16 mar

Dengang der var mønter i min vaskemaskine, kom de næsten op og hænge til skræk og advarsel. Men så tog jeg dem ned alligevel, for det pyntede ikke lige, heller ikke selvom de ikke ødelagde et stilleben i økologisk råhvidt. Som jeg i øvrigt ikke har nogle af.

Derpå skyndte jeg mig at glemme absolut alt om skræmme og tømme lomme kampagner.

Det var nok lidt dumt.

For vaskemaskinen begyndte at sige meget mærkeligt. Igen. Den holdt dog ikke op med at vaske, hvilket jo var det vigtigste. Men lydene.. Dem kunne jeg godt blive lidt bange for.

First Man blev derimod glad, han øjnede straks en chance for at puste på indersiden af selvsamme vaskemaskine med sin nye maskine, men det hjalp ikke en døjt. Tørretumbleren kom ned så han kunne komme til at puste på vaskemaskinen – som står underst.

Lydene vedblev. Men den vaskede.

Der skete imidlertid det, at da First Man placerede tørretumbleren ovenpå vaskemaskinen igen, ville den ikke dreje rundt. Tørretumbleren altså. Indvendigt.

Den ville godt varme, men ikke trille tøjet rundt. Usmart, fordi det således lagt på en varmekilde, godt kunne gå hen og lave brændte eller brune pletter på tøjet.

Altså, tørretumbler ned. Så kunne han puste lidt på den. Og i den. Det hjalp heller ikke.

Og da det samtidig regnede en del, og vores tørrestativ generelt er beregnet til at huse to viskestykker, seks bh’er og en hue, så havde vi et mindre pladsproblem.

Jeg har nogle meget fine kroge, siddende forskellige steder i bjælker og sådan, til julepynt og de tre stykker påskepynt jeg har. Disse kroge blev nu beslaglagt … Er der ikke et ord som hedder rekvisition, på dansk? Det lyder meget bedre!

Altså, mine kroge blev rekvisitionerede, og er jævnligt optaget af hængende, tørrende tøj.

Det er så hvad det er, men i går morges kl. 06 da jeg, nærsynet og mere end halvblind, loppede ned af trappen, fik jeg hjertestop over disse uformelige hængende skygger, og det tog mig mange sekunder at huske at det ikke var en zombiehjemmerøver, men derimod et lagen og Zorronaldos nye cowboybukser.

Tørretumbleren blev godt nok diagnosticeret med en knækket drivrem, men da reservedelene først skulle bestilles hjem og dette så fluks sendte hjemkomsten af min tørretumbler hen til langt ud i fremtiden, satte jeg omgående mit vækkeur til 2 minutter efter First Mans, så han kan nå at gå nedenunder og tænde lys, før jeg dør af hjertestop over fodboldsokker og håndklæder der hænger til tørre, i nattens mulm og mørke.

Jeg glæder mig i øvrigt meget til den er hjemme igen, for selvom det sikkert er sundt for de døde hudceller at blive slebet lidt, så er lufttørrede håndklæder bare ikke det samme.

18 kommentarer til “Hængende skygger”

 1. Susanne 16. marts 2012 hos 07:10 #

  Jeg kan blive helt panisk ved tanken om 6 mennesker under samme tag, og et vaskeri, der ikke rigtig vil, som man forventer… Gys, siger jeg bare.

  • Kong Mor 16. marts 2012 hos 08:07 #

   Ja det er altså også den slags som giver mig mareridt og koldsved. Især når en del af familiens medlemmer laver sport og i det hele taget bare er beskidte når dagen er omme.
   Men den skulle komme snart igen.. 🙂 Jeg glæder mig

 2. Ellen 16. marts 2012 hos 07:33 #

  Vaskemaskiner må bare ikke gå i udu! Sådan er det.
  Men en tørretumbler … I har jo verdens bedste forår dernede, så tøjet skal da ud, ud, ud – også håndklæderne – og vifte i forårsvinden, så det hele kan dufte eventyrligt, når det kommer ind igen 🙂
  Og med mindre du går i søvne udendørs, undgår du hermed også flere hjertestop. Det er nemlig begrænset, hvor mange af den slags, man overlever 😉
  Men okay … det er lidt sent at investere i et stort tørrestativ, kan jeg godt se.

  • Kong Mor 16. marts 2012 hos 08:10 #

   … (der er ikke noget mellemrum foran fordi jeg starter med dem :D)
   Nå – hvis jeg tørrer tøj udenfor, så kan jeg godt vinke farvel til min nattesøvn. Jeg har nu ikke én, men to super allergikere som glad slubrer Alk-Abello dråber i sig hver morgen.
   Deres tøj må jo ikke komme udenfor – ej heller håndklæder eller sengetøj.

   Jeg kan sagtens overleve flere hjertestop!! 🙂

   • Ellen 16. marts 2012 hos 12:36 #

    Sorry. Dér tænkte jeg mig ikke lige om – det er det med at kunne lægge to og to sammen 😦
    Håber dråberne har en effekt på de stakkels to.

    • Kong Mor 17. marts 2012 hos 15:16 #

     Prinsessens sidste sommer var bedre end hun plejer. Gårdmand Bjørn er allerede begyndt at hoste – men han har også kun fået dråber i 1 måned.
     Jeg håber det kan lade sig gøre at få i Danmark.. For jeg har faktisk 3 som skal have dråber..

 3. Madame 16. marts 2012 hos 07:43 #

  Det må være en gyser at undvære en tørretumbler, når I er seks mennesker. Her hos os har vi slet ingen. Monsieur går på vasketeria en gang hver 14. dag og kommer hjem med 3 Ikea-poser fyldt med rent tøj – og jeg sparer en masse tid 🙂

  Nu har Donald gudskelov løst problemet med, at jeg ikke kunne kommentere på WP-blogs.

  • Kong Mor 16. marts 2012 hos 08:11 #

   Det ER en gyser og en noget alternativ udsmykning af min stue!

   Godt at problemet er løst!! 🙂 Tak til Donald

 4. rejen 16. marts 2012 hos 08:17 #

  Sikke noget møg og øv at tøjet ikke kan hænge udenfor men det dur jo ikke med allergikere i familien…Håber First Man får gjort kål på skyggerne så du ikke skal indtage hjertemedicin…;-D

  • Kong Mor 17. marts 2012 hos 15:17 #

   Nej jeg torr ikke jeg går så langt som til medicin 😀 jeg sparker bare ham den anden nedenunder først! 😀

 5. Inge 16. marts 2012 hos 08:36 #

  Med vasketøj for 6 personer, så SKAL tørretumleren bare virke.. Håber I hurtigt får den fikset.
  God weekend.

  • Kong Mor 17. marts 2012 hos 15:17 #

   Lige nemlig! Den er på vej!

 6. Kirsten 16. marts 2012 hos 09:50 #

  Jamen hvad med vaskemaskinen, den kære maskine som startede hele miseren, hvad med dens lyde? Eller var det i virkeligheden tumbleren der havde forklædt sig som larmende vaskemaskine????
  Og tanken om at hænge strømper op fra 6 mennesker….

  • Kong Mor 17. marts 2012 hos 15:18 #

   Et andet indlæg 😉 Du er smart Kirsten!! Og vågen!!

 7. HellePelleFrikadelle 16. marts 2012 hos 16:58 #

  Uhh, jeg ved lige hvor bange du blev, for jeg oplever præcis det samme, når jeg har lagt mine briller på natbordet og skal sove – lyset i entréen er tændt (pga nattissende børn) og pludselig kan jeg se en person stå i entréen og kigge hen mod døren til soveværelset, hvor jeg ligger … Nåå nej, det er vores knagerække, med hængende overtøj – men det ligner altså en mand!

  • Kong Mor 17. marts 2012 hos 15:18 #

   Ja man får helt koldsved 🙂
   Piveskid er jeg!!

 8. Tove 16. marts 2012 hos 18:01 #

  Der er ikke noget værre end når noget elektronik, som er vigtigt for husholdningen, går i stykker.
  I mit barndomshjem var et af de vigtigste elektronik redskaber – i hvert tilfælde for Daddy – opvaskemaskinen. Og der gik ikke 2 minutter fra, at vi havde sagt, at den dur ikke, før han stod på hovedet i den for at reparere denne.
  Tørretumbler kan jeg heller ikke leve uden – hader håndklæder som er stive 😉 og ligesom dine børn er jeg også allergiker 😉

  • Kong Mor 17. marts 2012 hos 15:19 #

   Bare han ikke smed den i åen 😀

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: