Spis grønt – mere grønt

25 mar

Mine – til tider meget grøntsagsforskrækkede – børn accepterede at spise disse fyldte courgetter.

Og så tænkte jeg, at det var der sikkert også andre børn der kunne lokkes til. Især hvis de ikke ved, at der også befinder sig champignon i den hjemmegjorte fars!

Altså, man tager nogle courgetter. Skræller dem, og flækker dem på langs.

De udhules med en “pomme parisienne” ske – sådan en slags kuglerund ske som laver fine små bolde ud af meloner, når man skal blære sig med en brunch, men som også er god til at udhule ting, altså grøntsager eller frugt, med.

De udhulede courgetter lægges i et ildfastfad med en smule vand på bunden og så ind i en mellemvarm ovn.

IMG_0813

Imens puttes alt det udhulede i en mixer, sammen med løg, champignon og bacontern. Bacontern kan naturligvis udelades hvis man er vegetar.

IMG_0816

Jeg tilføjede lidt hvidløg, lidt piment d’espelette samt salt og peber. Denne uappetitlige grød skal steges på panden i lidt olivenolie i omkring 10 minutter.

IMG_0817

Dernæst tilsættes blandingen et æg eller to som er pisket med en lille smule mælk, og det hele steger videre.

Når blandingen er klar, har courgetterne fået nok i ovnen og tages ud. De skal så fyldes med blandingen, drysses med lidt rasp og eventuelt lidt reven ost.

IMG_0818

Og tilbage i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er smeltet.

IMG_0819

Det smager rigtigt godt, og som sagt også noget jeg kan få Firkløveret til at spise, og endda bede om mere af.

Man kan faktisk blande en masse spændende ting i den fars, som gør det lidt nemmere at spise grøntsager hvis man efterhånden er en anelse træt af dampede bønner og gulerodssalat og i øvrigt fuldstændigt ideforladt når man tænker grøntsager.

Advertisements

10 kommentarer to “Spis grønt – mere grønt”

  1. svenne 25. marts 2012 hos 12:43 #

    Haaj hvor ser det lækkert ud, må straks afprøves

    • Kong Mor 25. marts 2012 hos 17:36 #

      Det var SÅ nemt og lækkert – håber det lykkes udfra min ikke særligt udførlige opskrift!

  2. Maria 25. marts 2012 hos 13:08 #

    Den ret vil jeg glæde mig til at servere for ungerne. Tak for inspiration:)

    • Kong Mor 25. marts 2012 hos 17:37 #

      Jeg håber det glider ned! De gængse grøntsager plejer ikke at være et problem, men når vi kommer ud i noget med eksotiske navne så står de tit af.
      Men det smagte altså mildt og godt – og med lidt god vilje kunne det minde lidt om hakket kød!

  3. imangelafbedre 25. marts 2012 hos 15:50 #

    Mmmm… lækkert.

  4. Tove 25. marts 2012 hos 22:14 #

    Den opskrift skal jeg huske, for her er der også en kræsen pind, som absolut ikke kan lide champignon (siger han) 😉

    • Kong Mor 25. marts 2012 hos 22:20 #

      Hvis de bliver skjult lidt – så glider det ned – jeg kan godt forstå de ikke kan lide konsistensen, men smagen er jo god nok! 🙂

  5. FruE 26. marts 2012 hos 02:03 #

    Tak for tippet. Det må afgjort prøves 🙂

    • Kong Mor 26. marts 2012 hos 22:11 #

      Tror ikke du vil fortryde det! 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: