Påsken i år

9 apr

Jeg fik lavet mad til en mindre armé. I flere kapitler. Alles livretter. Af en slags buffetmad forstås. Og kom igen alt for sent i seng, fordi vi så film.

IMG_0938

I går morges var det op og i kirke. Vi er jo naboer, så vi kunne gå derover. Det blev sikkert sidste gang de fik æren af vores tilstedeværelse. Orgelmusikken var skøn begge gange!

Men hvor er sådan en katolsk højmesse altså en gang rod. Vi savner en rolig dansk gudstjeneste med hvide vægge. Og ordentlige salmer. I stedet for al deres messen af Hosianna, halleluja og så trosbekendelsen på latin. Dertil en meget kedelig prædiken, af en art.

Ikke desto mindre, er det en oplevelse at sidde lillebitte i den enorme kirke, sammen med de 3994 andre mennesker. Jo, de kutteklædte mænd der myldrede rundt imellem hinanden deroppe foran alteret, spillede skam for fulde huse.

Der var faktisk mennesker fra hele verden, mest fordi det er en pilgrimskirke og ikke en menighedskirke. Og så fordi det er en kirke til ære for vores lille Thérèse, så folk der lige tror på hende, kommer og fejrer påske.

Det var imidlertid en noget langsommelig affære og 1½ time senere bestemte vi os for, at nu havde denne festivitas varet så længe at vores baller var blevet helt flade og derfor gik vi uden den sidste velsignelse, men mon ikke vi overlever?

Vi gik derfor hjem med god samvittighed.

IMG_0933

Og lavede maden færdig.

IMG_0936

Der var meget mad. Af den ene og den anden slags.

IMG_0937

Og to desserter. Vi kunne ikke helt bestemme os, så det blev til både pavlova og moderne jordbærgrød.

IMG_0946

Så var der æggejagt. Inde i stuen, idet vejret havde bestemt sig for at vise sig fra sin vådere side. Jeg var derfor ubarmhjertig og havde gemt dem godt. Alle fandt dog deres papirlapper så der var almindelig påskeægsuddeling.

Voldsomt forædte så vi en film igen, og på forunderlig vis gik dagen uden vi nåede andet.

Og jeg tror ikke nogen af os skulle have anden mad foreløbig. Eller det vil sige, prinsessen nåede dog at inhalerere en to bouchées de la reine og størstedelen af sit påskeæg.

Hvor er det godt, at vi nu har to ugers ferie til at komme os ovenpå den slags kulinariske strabadser.

14 kommentarer til “Påsken i år”

 1. Tove 9. april 2012 hos 07:04 #

  🙂 jeg kan levende forestille mig hvordan det er at sidde på en pind i 1 1/2 time og stadig ikke være færdig med messen – for det har jeg prøvet … bare i Danmark 😉 men det var med garanti også en oplevelse …

  Og sikke meget mad du har fået lavet og hvor ser det bare mums ud 🙂 jeg kan godt forstå at du har været træt.

  Nyd de næste to uger – jeg håber at det bliver et rigtigt dejligt vejr for jer 🙂

  • Kong Mor 9. april 2012 hos 14:33 #

   Det lyder smukt med orgelmusik og alt det der. Men jeg synes det er så forvirrende. Jeg savnede “Påskeblomst hvad vil du her”!

   Jeg har ikke engang fotograferet al maden 🙂

   Vi slapper af og hygger. Stilhed før storm er det vel.

 2. Madame 9. april 2012 hos 07:47 #

  Sikke en spændende dag I havde – og æggejagt i stuen lyder sjovt. Her blev vi også ganske forædte, og jeg har endnu ikke spist siden påskefrokosten i går 🙂

  • Kong Mor 9. april 2012 hos 14:34 #

   Æggejagt i stuen er sjovt – især når det er svært. Og med den yngste som er 10 kan man godt være lidt mere ond 😉 og gemme dem rigtigt godt.

   Selv i dag er vi ikke ret sultne. Men det kommer nok!

 3. overleveren 9. april 2012 hos 07:53 #

  De katolske påskemesser er altså noget helt for sig selv, og jeg kan sagtens forestille mig at det er ekstra særligt i en pilgrimskirke. Synes dog godt I kunne have udholdt resten af tiden.. 🙂 Naeeeh – forstår godt at I valgte at trisse hjem igen til påskens kulinariske velsignelser, der bestemt ikke ser ud til at være få.

  Man bliver jo helt sulten (igen) af dine billeder ….

  • Kong Mor 9. april 2012 hos 14:38 #

   Det rørende er at man er samlet fra hele verden. Det varede for evigt med nadveren.. Monseigneur Lagoutte (som snart er kardinal) er ikke Jesus – og derfor tog det en rum tid at bespise 4000 sjæle!

   Programmet sagde at vi manglede en ting – og den mente jeg nok vi kunne undvære. Vi kan altid få en velsignelse af noget mormor såfremt vi mangler!

   Det smagte også skønt. Alle havde valgt en ret til frokost bordet. Ret spøjs sammensætning men det smagte jo godt.

 4. Ellen 9. april 2012 hos 09:44 #

  De er flotte, disse katolske kirkeshows, selv om jeg altid har undret mig over det, jeg ser som dobbeltmoral: overflod i og til kirken, men bod, ydmyghed og askese til ‘tilskuerne’ …
  Nå, men jeg kan jo også bare være ligeglad 😉
  Man kan da kun trille stønnende rundt efter sådan et påskemåltid – det så godt nok lækkert ud.

  • Kong Mor 9. april 2012 hos 14:42 #

   Åh ja – don’t get me started.. Deres helgendyrkelse: hvis det ikke er afgudsdyrkelse så ved jeg ikke hvad det er. At slæbe stakkels Thérèses lårknogle igennem kirken og alle bukker og gør korsets tegn for sig. Det er ikke det jeg tror på. Desværre var det heller ikke det Thérèse troede på.. Så hvis hun kunne ville hun vende sig i graven. Men da de har sendt hende ud i verden som puslespil er det nok lidt svært.

   Og at bruge mange mange mange penge på at bygge altre, statuer og tingeltangel. Istedet for at koncentrere sig om det væsentlige.

   Vi almindelige dødelige må jo heller ikke få noget at drikke – det er kun de vigtigste præster som får det.
   Som du siger – dobbeltmoralsk! Og usympatisk.

   Vi har været godt mætte siden 🙂

 5. Inge 9. april 2012 hos 10:04 #

  Høhø… begge gange.. lyder ikke som om I har overrendt jeres nabo.. 😉

  • Kong Mor 9. april 2012 hos 14:45 #

   Njjååår.. Altså første gang blev vi jo lidt bange fordi Gårdmand Bjørn gik til nadver – og det må man ikke hos katolikkerne når man ikke er konfirmeret første gang – og han fik skæld ud af en gammel krage.. Før han blev reddet af mig.

   Så det er kun blevet til disse to gudstjenester i basiliquen. Skoleafslutninger og den slags har vi også holdt men ikke sådan almindelig søndagsmesse. Der har vi holdt os til andre kirker!

 6. Gitte - RAV OG KRAT 9. april 2012 hos 14:13 #

  Lyder som en dejlig lang seance I har haft i guds hus ;-D
  Mad igen….nu bliver jeg helt lækkersulten…mums. En skøn påskedag til jer, mon I besøger naboen igen…hehe..knus

  • Kong Mor 9. april 2012 hos 14:46 #

   Den var lidt for lang ja – men det var nu okay!

   Og nej vi regner ikke med et messebesøg mere – 2 er alt rigeligt!

 7. Mille 9. april 2012 hos 22:25 #

  Hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker i øvrigt at gå til messe i Frankrig. Det er simpelthen så smukt med alle deres ekstraordinære liaisons og præcise udtale. Hvad de egentlig siger, hører jeg så aldrig rigtigt.

  • Kong Mor 10. april 2012 hos 16:30 #

   Det var begrænset med yndigheden i la basilique – idet akustikken er elendig og det hele runger. Godt til orgelmusik – men knapt så hensigtsmæssigt til en prædiken.

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: