De kendte – og jeg.

12 mar

Overskriften var oprindeligt “MIG og de kendte”, men det var lige lovligt uhøfligt, sådan at fremhæve sig selv på den måde, så den blev som den blev.

Der er jo det ved Danmark, at de kendte holder sig for sig selv, i mindre lukkede kredse, hvortil ingen har adgang, med mindre man har været ude på en ø eller brugt for mange penge og føler trang til at dele den slags med resten af befolkningen.

Og skulle man endelig kende en, der er noget ved musikken, så føles det slet ikke som om det er en kendt person, man kender. Nu den minister vi kender, hun er jo bare en dame vi kender lidt.

Og når vi møder Fru Jelved nede på stranden, er det jo også bare damen med det grå hår fra sommerferien.

Nu er der naturligvis mere spændende og mere kendte mennesker til end lige politikere, men jeg kender vist ikke rigtigt nogen andre kendte end de to damer.

Jo forresten, min morfars fætter var med i Charles Tante, og skuespilleren Betty Glosted arbejdede engang i min børnehave, hvilket enhver kan regne ud var et par dage siden, så hun har tørret mig i begge ender, men hun var dog langt fra ligeså interessant som Monica, der – når vi blev fanget med en finger halvvejs oppe i hjernen – bad os samle vores bussemænd sammen i en fælles kop, for så ville vi få dem med flødeskum på, om søndagen. Og det forstod jeg aldrig helt for vi var jo ikke i børnehave om søndagen. Og hvilken kop?

Jeg tvivler dog meget på det pædagogiske i hendes udtalelse, men hun var altså meget sjovere end Betty!

Og det resumerer sikkert meget godt mit samkvem med kendte mennesker.

Eller jo, jeg har også hilst på Frederik engang. Og First Man har fået et (kind)kys af Mary, men så er det vist også slut.

Så derudover mænger jeg mig ikke ret meget med de kendte.

Jeg er i hvert fald ikke så vant til det, at jeg ligefrem lægger mærke til dem.

Det er meget anderledes i Frankrig, eller rettere i Paris. Der vrimler det med kendte på hvert og hvert andet gadehjørne. Ikke at jeg lægger mere mærke til dem der, men der er bare flere af dem. De kendte altså. Som om koncentrationen af kendte er lidt større i Paris.

Jeg mindes engang jeg var med First Man ude og spise på en dansk restaurant, og for min død ikke kunne begribe hvordan det kunne lade sig gøre at Ingrid Bergman var opstanden fra de døde for at spise der på Flora Danica ved bordet ved siden af. Indtil det gik op for mig at det var Isabella Rosselini.

Ligeledes har jeg stået og siddet ved siden af andre store franske berømtheder uden at ane det, fordi jeg ikke troede den slags var fritgående. Eller fordi det først gik op for mig for sent, at de var kendte.

Stor var derfor min forundring derfor, da jeg fandt en kommentar fra netop Paul Becker, den lydbogsoplæser som Ellen anbefalede, lige her, på min ydmyge blog. Og jeg var ikke fri for at føle mig en bitte smule beæret over opmærksomheden, eller omvendt. For jeg går ikke ud fra han ellers læser med her sådan mere permanent, men alligevel!  Var faktisk i stor affekt og måtte stakåndet spørge Ellen privat, om hun troede det var den “rigtige” Paul.

Vi blev enige om at det nok var ham. Og det har jeg så blæret mig med siden!

Jeg nyder i hvert fald hans oplæsning. Faktisk så meget, at jeg lavede et raid i Kvickly i lørdags sammen med Lene og rev, ikke mindre end 8 lydbøger ned i kurven, hvoraf de fire er oplæst af ham.

Det var nu nok også meget godt, at jeg havde skrevet så pænt om ham, for tænk engang hvis det havde været Smikkel som læste mit indlæg. Han havde nok heller ikke kommenteret. Allerhøjst bedt mig om at læse bogen selv, nu jeg var så utilfreds med hans ‘S’er. Ikke desto mindre fik jeg en kommentar fra Paul!

Og altså, så var det jeg tænkte… Hvis nu jeg skriver om – listen er lang – men lad os bare sige Bruce Willis eller Daniel Craig for nu at vælge nogen, gad vide om de så også ville skrive en lille besked til mig?

14 kommentarer til “De kendte – og jeg.”

 1. Rejen 12. marts 2013 hos 06:40 #

  hihi, du kan jo prøve og så skriv lige lidt om Johnny Depp, og henvis ham til min blog..:-D

  • Kong Mor 12. marts 2013 hos 21:03 #

   Ihh ja – god idé 😉

 2. Susanne 12. marts 2013 hos 07:40 #

  Vi har været i zoologisk have med Peter Ganzler og Bo Hamburger. Samme dag 🙂 Og så har vi en gang været lige ved at køre Dick Kaysø ned i indre by. Men ikke at vi sådan kender nogen af dem, der er kendte…

  • Kong Mor 12. marts 2013 hos 21:04 #

   Argh – hvem er Peter Ganzler??
   Den anden cykler, ikk? og Dick Kajsø er Krummes far.. 🙂

 3. overleveren 12. marts 2013 hos 10:27 #

  Nøøøej hvor er du altså heldig 🙂 Sikke mange kendte du har krydset veje med (og en enkelt cykelsti så fremt jeg husker rigtigt). Men er i øvrigt ikke overrasket over at en navngiven oplæser finder frem til din blog – google hjælper godt på vej. Rent faktisk kan du indstille google til at sende dig en mail hvis du bliver omtalt med navn på nettet.

  Kan ikke selv deltage med nogle særlige kendte-historier.

  • Kong Mor 12. marts 2013 hos 21:05 #

   Ja – cykelstien var jo med ministeren!! 😉
   Og google er jo alles vel – det har du sikkert ret i!
   Ret vildt med google-stalker-mail – det vidste jeg faktisk ikke!

 4. Ellen 12. marts 2013 hos 12:09 #

  Det er jo lidt sjovt, det med de kendte, for når man lærer en kendt at kende, er det jo noget helt andet – som du selv er inde på.
  Hvor er jeg glad for, at du også synes så godt om PB – det er lidt kikset varmt at anbefale noget eller nogen, som så falder fuldstændig til jorden i modtagerens øjne …
  Jeg har i øvrigt siddet på skødet af Freddy Fræk (og jeg var ikke barn …); spist med Ole Ernst og Steen Springborg og … det er alt sammen mange år siden, men det fylder stadig på blærekontoen 😉

  • Kong Mor 12. marts 2013 hos 21:08 #

   Ja er det ikke sjovt hvor de kendte bliver mindre kendte når man selv kender dem? 😉

   Han er rigtig god. Og glæder mig til de fire bøger af Jan Guillou som PB vil læse højt for mig!

   Freddy Fræk er sjov! Han havde sådan en dims i munden der sagde sjove lyde!! Ole Ernst er ham med øjenbrynene og Springborg… øøøh – melder pas!
   En blærekonto er ikke at kimse af! 😀

 5. Inge 12. marts 2013 hos 12:15 #

  Jamen altså hvor du kender mange kendte… hvis du kender en kendt, så er du jo næsten kendt også, og jeg kan sige at jeg kender en der kender en kendt.. 🙂

  • Kong Mor 12. marts 2013 hos 21:08 #

   Hahahaha! Nemlig!!
   🙂

 6. Tove 12. marts 2013 hos 22:04 #

  🙂 Jeg kender også en del kendte personer, som for mig er helt almindelige mennesker … hvad de jo egentlig også er 😉
  Jeg var en gang til for premiere på en teater forestilling med ex-manden, hvor der var en hel del kendte med – politikere, sportsudøvere og musikere. Ex-manden kommer ud fra et toilet besøg og er helt benovet, for han havde stået og tisset sammen med Rock-Nalle. min kommentar var … Nå … Ex-manden blev en smule sur på mig, fordi jeg ikke blev benovet over alle disse kendte mennesker 😉
  Eller den gang jeg fotograferede en hel familie, hvor jeg syntes jeg kendte den ene kvinde. Jeg kunne simpelthen ikke komme i tanke om det … indtil jeg et par dagen efter ser hende i fjernsynet, for hun var en kendt håndboldspiller 😉

  • Kong Mor 13. marts 2013 hos 20:30 #

   Morsomt 🙂
   Det havde da først været noget særligt hvis din ex var kommet til at tisse PÅ Rock-Nalle.. 😉

 7. SourPuss 13. marts 2013 hos 08:16 #

  Jeg glædes over at du ikke lader dig “dupere” over de kendte. De er jo (trods alt) blot mennesker 😉
  Jeg er HELT med på Bruce – Altid Bruce ❤ (bliver helt teenage-lillepige-fjollet!)

  • Kong Mor 13. marts 2013 hos 20:29 #

   😉 Naturligvis er jeg overgearet og begejstret over at se spændende interessante mennesker. Men at falde i svime over selvfede Michael Falch på Boogies Dance Café i Odense (det havde jeg glemt) eller Kim Larsen den gamle gris der krævede et kys for en autograf da jeg var 17 – og så kunne det være ligemeget – ligger mig meget fjernt.

   Bruce derimod 😉 til enhver tid!!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: