Hakket kød og dilemma

12 apr

Dilemmaet først. Det slog mig, da jeg var kommet hjem fra arbejde og sad og hørte på mine børns beretninger om dagen der var gået og andre før den, at jeg var midt i den moderne kvindes dilemma.

På den ene side er jeg himmelråbende lykkelig for mit job, det er udfordrende, der er masser at lave, det er spændende og jeg snakker med en masse mennesker på en del forskellige sprog i hele verden. Kina, Vietnam, Bali, Brasilien, Slovakiet, Frankrig, nå ja og så Danmark. Der går ikke en dag uden jeg på et eller andet tidspunkt tænker at jeg har de sødeste kolleger, og at jeg er heldig at have et spændende arbejde!

Nå..

Så var der den anden side…

Og jeg ved at nu sidder der indtil flere som vil gnide sig skadefro i hænderne fordi mine unger også – naturligvis – opfører sig som ganske almindelige uopdragne unger.

Men det er den side der gør at jeg næsten ikke orker at have et arbejde.

Den side dukker op, når jeg hører at der er nogen som glemmer at spise morgenmad, at madpakkerne generelt består af flade madder uden tyngde, hvis den overhovedet bliver lavet, og at frugt er ikke eksisterende i den forbindelse. Den anden side rører også på sig når jeg kan forstå at der bliver kigget morgen fjernsyn, og når jeg kan konstatere at kikseskuffen er tom, slikdåsen ligeså. Som om alt det jeg med møje og besvær har forsøgt at lære dem, går fløjten hvis jeg ikke er i umiddelbar nærhed for at håndhæve det.

Og så er det at jeg hellere vil være hjemme og passe på mine børn til de bliver så store og fornuftige at de ikke laver den slags stunts. For som jeg prøvede at forklare dem, jeg vil heller ikke have de har kasket på inden døre, at de spiser i stuen, eller med albuerne på bordet. Men det er ligesom ikke så slemt som at glemme morgenmad og madpakke, og så erstatte det med kiks.

Og det er i virkeligheden mit dilemma som hjemmegående mor og kvinde med et arbejde. Og bare man dog kunne begge dele.

Men jeg øver mig i at lade dem kunne selv. Især med madlavning. Lige pt. mest af nød da jeg stadig ikke står på mine to ben i ret lang tid ad gangen. Derfor, når jeg er hjemme, er jeg mest at finde på sofaen med benene oppe.

Ligeså i går. Hvor det var Gårdmand Bjørns tur til at lave mad. Menuen stod på lasagne, men jeg fik ham overtalt til pasta og kødsauce, da jeg ikke kunne overskue at guide ham igennem bechamelsauce, råbende fra sofaen.

Først blev han bedt om at få sin far til at give ham en pose hakket kød fra fryseren. Der var åbenbart noget som var mere interessant for det endte med at drengen selv skulle hente sit kød i fryseren.

Jeg fortalte hvordan han kunne tø det op i en gryde, og jeg kunne høre han gik igang.

Jeg kunne også sagtens høre da First Man gav sig til at råbe op ca. 10 minutter senere.

Med fortrydelse i stemmen.

Nysgerrigheden sejrede og jeg humpede ud i køkkenet, kun for at finde min søn i færd med at stirre brødebetynget på et stort stykke okseinderlår der lå og brændte på i en alt for lille gryde.

Men seriøst hvor skulle han vide fra hvordan hakket kød så ud i frossen tilstand?

Altså, jeg sukkede dybt og fik stegen hevet op og lagt i køleskabet og det hakkede kød blev fundet. Hvorpå min søn kunne lave maden færdig!

Og det smagte vidunderligt.

Og i aften skal vi så have okseinderlår.

8 kommentarer til “Hakket kød og dilemma”

 1. Ellen 12. april 2013 hos 07:41 #

  Hehe 🙂
  Jeg ser kun én løsning på dit dilemma: du er nødt til at finde dig et natarbejde. Så må du sove, når ungerne er i skole – for det kommer de vel engang igen.
  Bon appetit i aften – det er da godt det er fredag, så okseinderlår kan forsvares 😉

  • Kong Mor 14. april 2013 hos 21:17 #

   Åh ja – det var en idé.. Det passer nok og så bedre med Kina. Så kan jeg sove når jeg bliver gammel. 🙂

   Det smagte.. tørt.. desværre 😉

 2. Lene 12. april 2013 hos 07:50 #

  Måske skulle jeg kigge i fryseren og finde noget hjorteinderlår. Men jeg er mere til fars, så jeg tror, vi skal have vildtlasagne 🙂
  Dine børn skal nok klare sig, du er en god mor og senere hen i livet vil de betakke sig for kiks fremfor morgenmad, forhåbentlig 😉

  • Kong Mor 14. april 2013 hos 21:19 #

   DET lyder ellers lækkert!
   Lasagne er altid godt – uanset om det er vildt, hakket okse eller blomkål man putter i!

   Tak Lene – jeg håber det, men det holder lidt hårdt lige pt.

 3. Mit Helle 12. april 2013 hos 08:06 #

  Hahaha, den var god 🙂 Jeg sendte også engang et barn i fryseren efter et pose hakket oksekød og hun kom tilbage med en pose frosne hindbær. Det er altså ikke nemt at lave en gryderet af, skulle jeg hilse og sige! Mht. børnenes “unoder”, når de er alene hjemme, så kender vi alt til det her i huset – det frustrerer også mig. Fx. er der nogen, der er begyndt at spise og drikke på deres værelse, hvilket jeg jo aldrig ville have opdaget, hvis det ikke var fordi de undlod at fragte beskidt service tilbage til køkkenet – så der stod beskidte tallerkener og kopper på værelserne … Næ nej, kære børn, den går ikke!

  • Kong Mor 14. april 2013 hos 21:20 #

   Lige præcis – men som jeg prøvede at forklare dem – hatten på i stuen når jeg ikke er hjemme er okay. Det er den manglende morgenmad bare ikke.
   🙂
   Jeg ville også have betakket mig for hindbær i kødsaucen. 😉

 4. Rejen 12. april 2013 hos 15:21 #

  Nææ hvor skulle Gårdmand Bjørn også vide fra hvordan hakket oksekød ser ud i frossen stand, men håber at maden kommer til at smage godt i aften.. 😀

  • Kong Mor 14. april 2013 hos 21:21 #

   Præcis. Det måtte jeg også forklare de mere ærgerlige medlemmer af familien 😉

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: