En usling og en pusling.

18 sep

Uden at gå alt for meget i kedelige og triste detaljer, kan jeg da meddele at First Mans mester er gået konkurs.

Og derfor…

Ej, først fik min søde mand, for allerede en måned siden, en sms om at han ikke skulle komme på arbejde om mandagen. Men at mester ville komme forbi.  Han kom dog ikke. Tirsdag aften modtog min søde mand endnu en sms. Men stadig intet besøg. Fredag aften – direkte adspurgt – stadig på sms, fik First Man at vide at mester ikke havde flere penge og at han var gået konkurs.

Så langt så godt. Det kan jo ske. Men skuffelsen over at en ven ikke magtede at se ham i øjnene og være ærlig, sved.

Nu er der ikke det store at gøre ved sådan en situation en lørdag formiddag, men jeg fik da snakket med forskellige lokale tømrermestre. Blandt andet én som havde haft First Mans mester ansat siden mandag morgen.

Faktisk…

Ja.

Så også den anden tømrer blev lidt stille da han fik at vide at First Man ikke vidste noget før fredag aften.

Jeg tror nok det var lige der jeg mistede den allersidste respekt for min søde mands forhenværende mester.

Eller måske var det da mesteren stadig, efter fire uger hverken havde fyret First Man, eller selv indgivet konkursbegæring. Og da administrationstiden i forvejen er meget lang hos Lønmodtagernes garantifond, har First Mans tilgodehavende i form af elevløn – men dog en slags løn – meget lange udsigter. Men som mesteren skrev i en sms da First Man spurgte hvornår det ville ske:  “Jeg skal jo også arbejde”.

Hov, nu kom jeg alligevel til at fortælle lidt om de kedelige detaljer. Og jeg kom vist også til at hænge en mester ud. Til tørre. Beklager at jeg ikke har kunnet holde den sobre tone, men en skovl er nu engang en spade og en fej mester er en… usling.

Nå, hvorom alting er, så har min søde mand ledt og ledt efter en tømrer som gerne vil have en sød og dygtig og arbejdsom voksenlærling. Den slags mestre hænger dog ikke på træerne, især ikke når de får at vide at man ikke må fyre sin voksenlærling når der ikke er noget at lave i februar måned.

Så modløsheden blev altoverskyggende. Og First Man prøver at finde på alle mulige andre løsninger. Ligeledes er vi gået over til at tale dansk på matriklen, for at forbedre hans ellers udmærkede, men lidt skrøbelige, dansk. Hvis nu der skulle være nogen som ville have en fransk voksenlærling.

Og så var der en eller anden foreslog ham at blive vinduespudser.

Ikke at der er noget galt med vinduespudsere overhovedet. Men First Man har måske lidt andre planer for den sidste trediedel af sit arbejdsliv, end at tilbringe den med at vaske vinduer. Det kan naturligvis godt bruges hvis man er ved at dø af sult, men han bliver jo heller ikke yngre.

I går sad han og stirrede ud i haven. Og det regnede.

Da jeg gik hen for at give ham et knus, sukkede han og sagde: “Min skat, jeg er ked af det, men jeg kan bare ikke være vinduespusling”

Selvom jeg brød sammen af grin – undskyld – var meningen jo god nok. Men min søde First Man er nu så lækker at han, uanset hvad, ville blive verdens bedste vinduespusling så let som ingenting.

Lidt i stil med ham her:

PS: Hvis nogen lige skulle stå og mangle en voksenlærling indenfor tømrerfaget så må de meget gerne sige til, inden min mand begynder at sende CVet sydpå.

22 kommentarer til “En usling og en pusling.”

 1. Rejen 18. september 2013 hos 06:06 #

  For at sige det lige ud så er han da bare en STOR RØV, den tidligere mester. Kan godt forstå at du har været lidt trist, det er bare ikke en særlig rar situation at stå i. Men jeg er helt sikker på at First Man vil blive en god vinduespusling. Knus og håber at det lykkedes at finde en læreplads til ham.

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:22 #

   Ja og havde det så bare kun været det – men nej det hele væltede ned med øv-ting.
   Jeg håber også han finder et sted hvor de vil have ham.

 2. pernille 18. september 2013 hos 07:49 #

  Det er selvfølgeligt ikke rart for Mester at gå konkurs.
  Og slet ikke rart at beskæftige sig med konsenvenserne af den.
  Men nogle gange må man lige få hovedet lidt ud af egen bag.
  Og samle sit ansvar op, selv om det stinker.
  Er First Man medlem af en fagforening?
  Byggefagene plejer at være ret gode til at støtte op fagretligt og det lyder som om det kunne være godt med lidt juridiske øjne på det her.
  Selv om I sikkert gerne vil ordne det i mindelighed med en (tidligere) ven.

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:23 #

   Nej naturligvis er det ikke rart – men som venner kunne man måske have støttet hinanden.. First Man er medlem – nu – af en fagforening. og nu sker der noget. Men det forkorter ikke ventetiden.

 3. Koh-I-Noor (Bettina) 18. september 2013 hos 07:55 #

  Det er godt nok ikke ok opførsel fra tømrermesteren. Hold da op en vatp**!
  Jeg krydser fingre for, at din mand finder en ny læreplads.

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:23 #

   Nej det undrer også mig at han vil være sig selv bekendt. Tak for det!

 4. Rasmine 18. september 2013 hos 09:11 #

  Det er dog helt utroligt, at nogen kan opføre sig sådan! Man skulle tro, det var strafbart. Hvis jeg var den anden mester, ville jeg se at komme af med uslingen hurtigst muligt. Man kan ikke have den slags upålidelige og feje mennesker i sin virksomhed.

  Der MÅ være regler for den slags situationer, som sørger for, at din mand får nogle penge, mens det forsinkede maskineri kører. Det er sikkert ikke første gang, nogen uforskyldt er havnet i den situation. Skulle man tro.

  Vil det forringe din mands muligheder, hvis han bliver vinduespusling eller noget andet, der ikke har med tømrerfaget at gøre, i et stykke tid?

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:25 #

   Det er det naturligvis ikke. Strafbart altså. Der er desværre ingen regler, mindst af alt for en udlænding som skal kunne forsørge sig selv.
   Foreløbig kan han ikke pusle om andre vinduer end vores egne, fordi han jo stadig ikke er fyret. Han må vente til han får sin opsigelse.
   Derefter skal han jo helst have en mester igen, ellers bliver han jo aldrig tømrer.

 5. Inge 18. september 2013 hos 13:46 #

  Min gamle mormor ville ha’ kaldt First Mans ex-mester for en sjuft af den værste slags.. Det er bare slet ikke i orden at opføre sig på den måde.

  Jeg håber First Man er medlem af en fagforening, Jeg tror de rigtig gerne vil køre en sag på hans tidligere mester, og måske også hjælpe med at skabe kontakt til en ny mester.

  Jeg krydser fingre og tæer for at din private pusling ikke skal sende CV’er mod syd, men finder en ny læreplads på jeres egen ø.

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:27 #

   Jeg er SÅ enig med din mormor, men jeg siger det ikke højt.. Han er skam medlem, og de hjælper.. lidt. Og det er fint nok!
   Jeg krydser også alt muligt for at han kan blive. Alternativet er for trist..

 6. Fruen i Midten 18. september 2013 hos 13:47 #

  ØV! Den opførsel fra din mands x-mester er dælme ikke i orden 😦 Hvis han sad i et mørkt hjørne og sagde kuk til væggen, så måske, men at han ovenikøbet sikrer sig selv arbejde, før han varetager sine pligter som x-arbejdsgiver, for pokker da.

  Jeg vil krydse fingre for, at det lykkes at finde anden læreplads eller beskæftigelse. Som vinduespusling eller andet.

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:29 #

   Nej det synes jeg heller ikke er i orden. Han har ikke været en ret god kaptajn for sit skib. Og en eller anden dag rammer det ham i nakken.
   Jeg håber også der snart sker noget, for han er så trist min søde mand, at skulle stå på bar bund igen. Og så her. Hvor det er meget sværere for ham at finde noget.

 7. overleveren 18. september 2013 hos 17:07 #

  Det er så usselt, men man må jo ikke være helt blind for at det er ganske alvorligt for en mester at gå konkurs, så han har ganske givet meget at slås med. Men derfor behøver man jo ikke røve sine ansatte på den måde.

  Jeg håber han finder noget at lave ind til han får styr på sin lærlingetilværelse igen.. Er heller ikke helt sikker på at vinduespudsning lige er ham.

  … og helst må han finde det inden han kigger mod sydvest igen…

  • Kong Mor 18. september 2013 hos 18:30 #

   Det ER alvorligt og smaddersynd for mester. Men det er jo hans håndtering jeg får kvalme af.
   Og nej – jeg tror heller ikke puslinge rollen er noget for ham. Men man må tro på at noget vil vise sig. Og det gør jeg så. Tror altså.

 8. Ellen 18. september 2013 hos 18:58 #

  Jeg kan ikke bidrage med noget, der ikke allerede er sagt, men jeg er naturligvis enig med alle de kloge kvinder!
  Og så leverer manden råmateriale til et gedigent grin midt i al elendigheden – hvor var den bare sød, og han har skabt et nyt, dansk ord 😀

  • Kong Mor 19. september 2013 hos 21:51 #

   Ja – vinduespusling – det er ikke hørt før 🙂
   Man må jo prøve at grine midt i alt det dumme.

 9. Susanne 18. september 2013 hos 19:47 #

  Jeg kan nu godt lide tanken om vinduespusling. Men jeg kan altså også blive edderspændt rasende over sådan en usling af en mester. Jeg håber, at vinden blæser den rigtige vej for jer, så First Man snart kan fortsætte sin gerning.

  • Kong Mor 19. september 2013 hos 21:52 #

   Synes godt nok det er lidt modvind lige pt. Men det går vel over igen som så meget andet.

 10. Henriette 19. september 2013 hos 08:20 #

  Hoerte sidste aar om din blog gennem en gammel veninde-laeste mange gange og altid til stor fornoejelse -du har en forunderlig evne til at kalde en spade for en spade paa en positiv og meget skarp vis.
  Efter “Spraengt gaas” tror jeg ,kunne jeg ikke finde Kong Mor paa nettet-nu er der gode ord at laese igen-Tusind tak !

  • Kong Mor 19. september 2013 hos 21:53 #

   Tusind tak Henriette. Det var godt du fandt det igen så!
   Jeg roder lidt med min egen side som stadig er fuld af reklamer fordi jeg ikke kan finde ud af at fjerne dem..

 11. Ravogkrat 23. september 2013 hos 14:07 #

  Hvor er det øv og den mester må da have fået et blackout hvis han kan behandle din pusling på den måde. Et godt råd…spred budskabet på FB, hvor netværket er stort…du kan bare sende det til mig så deler jeg gerne 🙂 …så krydser vi fingre for at en heldig arbejdsgiver, får en flittig voksenlærling…pøj pøj knus

  • Kong Mor 23. september 2013 hos 21:01 #

   Jeg har skam spredt. Men det er lidt tungt med pladserne.
   Og ja – hvem der ville ansætte ham – får en fantastisk medarbejder!
   Tak for pøj’erne 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: