Tissetanker m.m.

24 jan

Så er stilen lagt, og de sarte sjæle kan fortrække, før det bliver for personligt eller intimt eller hvad ved jeg.

Jeg har ikke i sinde at skrive om min arbejdsplads af åbenlyse årsager, men jeg vil nu alligevel gerne dele diverse oplevelser omkring min arbejdsmæssige toiletsituation.

Det er sådan at jeg befinder mig i et relativt nyt byggeri. Og ingen tvivl om at det nok skulle gå lidt stærkt med at blive færdigt, for der er visse ting der ikke er så gennemtænkte at det gør noget.

For eksempel toiletterne. Der forefindes blandt andet to toiletter, ved siden af hinanden, med døre lige ud til vores garderobe.

Disse toiletter er ikke voldsomt godt lydisolerede. Som i faktisk slet ikke.

Og det sætter altså sine begrænsninger på udførelsen af de kropslige affaldsfunktioner. Hvis I forstår hvad jeg mener.

Der er flere scenarier som jeg vil redegøre for her.

Jeg sagde jo at sarte skulle fortrække. Ellers er det sidste chance, nu!

Altså, det bedste for ens tissesituation er naturligvis at finde garderoben tom for mennesker og de to toiletter ledige. Fred og ingen fare, man kan forrette i ro og mag.

Somme tider kan man være heldig lige at smutte ind på det ene toilet, og lukke døren samtidig med at den anden dør åbnes – ingen aner hvem den anden er – dufte, lyde og andre detaljer kan forblive helt anonyme.

Så er der de gange man næsten støder sammen med en anden trængende, smiler lidt til hinanden, hvorpå man forsvinder ind på hver sit toilet. Så kan man sidde der og holde vejret, prøve at lade være med at larme alt for meget og i øvrigt skynde sig at blive færdig, og tillige håbe at man ikke får ting at vide om sin nabo, ting man ikke havde lyst til at vide.

Denne version har i øvrigt den fordel, at man kan skælne hvem af herrerne der ikke vasker hænder efter endt gerning. Det er en del. Jeg nævner ingen navne. Jeg drager med vilje ikke damerne ind i disse observationer, thi jeg har erfaret at mine kvindelige kolleger så vidt jeg kan høre, altid vasker hænder.

Så er der også den mulighed at man er færdig og frejdigt åbner døren, blot for at stå ansigt til ansigt med en trængende kollega. Man kan kun håbe på at man ikke havde ondt i maven, at man har trukket ordentligt ud, samt at ens kollega ikke har stået alt for længe foran døren. Med andre ord, ikke har kunnet høre det hele.

Og så det der med at trække ud.

For at undgå lyde, forer en del mennesker indersiden af kummen med mange meter papir. Det virker sjældent efter hensigten, fordi papiret hænger ned i vandet som bliver suget op og så er man jo lige vidt.
Det eneste der kommer ud af det er, at når man så også stopper det papir man bruger til at tørre sig med, ned oveni de mange meter der lå der i forvejen, så risikerer man at stoppe afløbet.

OG så må man ydermere lide den tort at hidkalde Kenneth der, under høj jamren og mange protester, skal svuppe en eller andens efterladenskaber videre ud i systemet. Jeg ved fra pålidelig kilde at det er sket at en unavngiven person har skullet stå ansigt til ansigt med sine efterladenskaber, i selskab med Kenneth.

Ikke umiddelbart noget jeg har det store behov for at opleve.

Så langt så godt.

Nu har toiletsagaen så fået en ny dimension.

Forleden nåede jeg lige akkurat ind ad toiletdøren, og i samme sekund kom Martin ud i garderoben for at gå hjem. Jeg skulle også hjem. Bagefter.

Jeg skulle tisse helt utroligt meget og tanken om en køretur på 40 minutter som tissetrængende var ikke ret tiltrækkende. Jeg sad lige og holdt mig lidt, i håb om at Martin ville gå ud af garderoben. Men det trak ud – manden cykler og skulle derfor meget naturligt i dette vejr, have overtræksbukser på, og fred være med det –  og jeg gad ikke sidde og holde mig, jeg ville gerne hjem.

Altså gav jeg pokker i al skam og ladede mit vand.

Og om det så var fordi jeg skulle rigtigt meget, eller om det var fordi jeg krampagtigt havde holdt mig, skal jeg lade være usagt.

Men pludselig så lød det nærmest som om jeg var en meget høj mand.

Nu er selve toiletlokalet i sig selv ret stort.

Og jeg ved ikke, men det må på en eller anden måde virke som en form for resonanskasse. Eller forstærker.

For det lød unægtelig som en mindre udgave af noget “Falls”. Niagara eller Victoria er nok lidt overdrevet, men vi nærmer os. Bare så I har en idé om larmen.

Der skete da også det forudsigelige at ganske kort tid efter mit personlige vandfald var begyndt at buldre løs, kunne jeg høre stakkels Martin formelig løbe ud af døren, sandsynligt for ikke at blive vidne til det der var værre. Det er også muligt at han bare var færdig med at tage overtræksbukser på og dermed var klar til naturlig afgang. Hvad ved jeg.

Det eneste gode der var at sige om det, var at jeg så ikke behøvede opleve det pinlige øjeblik at stå ansigt til ansigt med ham, når jeg åbnede døren efter endt gerning.

Og nej, jeg er ikke inkontinent.

Det er altså ikke derfor det lød så højt.

Det må være toilettets skyld.

Og jeg tisser normalt ikke højlydt. Altså.

Selvom jeg nu godt kan have mine tvivl om jeg rent faktisk tisser mere højlydt end andre mennesker.

Mindes jo stadig den lidet flatterende bemærkning for mange år siden der, efter jeg havde været i en lignende situation – skulle tisse rigtigt meget – mødte mig da jeg åbnede døren: “Du gode gud, du pisser jo som en hest.”

16 kommentarer til “Tissetanker m.m.”

 1. Lene 24. januar 2014 hos 08:51 #

  Tak for morgengrinet 🙂 Åh ja man kan prøve at hoste eller sidde og rasle med toiletpapiret for at dæmpe støjen. Man kan sprøjte med “friskduftspray”. Man kan gøre meget. Men det er nærmest stensikkert, man kan meget nemt blive forstoppet med sådanne toiletforhold 😉

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:32 #

   Selv tak!
   Du ved, det der med at lave noget andet for at dæmpe støjen, det virker kun for en selv 🙂
   Udefra hører man det samme..
   Er for gammel til at gide forstoppelse.

 2. Susanne 24. januar 2014 hos 09:23 #

  Og på den måde lærer vi hinanden lidt bedre at kende 😃

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:33 #

   Ja – er det ikke hyggeligt? 😉

 3. Ellen 24. januar 2014 hos 10:58 #

  Hahaha – SÅ kom det store smil frem – tak for beretningen 😀
  Det var da trods alt bedre, at du “pissede som en hest”, end at der slap en prut ud, der kunne have konkurreret med et jordskælv. Synes jeg …
  Så med andre ord: ih, hvor jeg forstår dig. 100 %!
  Før min virksomhed flyttede til nye forhold, havde vi det samme problem, men det var fordi det var et ÆLDgammelt byggeri. I det nye var der helt de isolerede toiletforhold, som selv den sarteste sjæl kunne ønske sig.
  Mænd og toiletbesøg er et kapitel for sig. En hel del af dem kunne godt trænge til lidt basal pottetræning. Vi forstod for det første ikke, at deres koner har ikke har lært dem det, deres mødre burde have lært dem og måtte hænge skilte op, som beordrede folk at rense kummen efter sig. Vi havde vores mistanker om, at det var mænd, og gemen spionagevirksomhed bekræftede sagen 🙂

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:34 #

   Jamen selv tak 🙂
   – siger lige HURRA igen!! Det kan ikke siges for meget!!

   Det der med offentlige prutter HAR jeg jo også prøvet. I Pyrenæerne.. Foran chokeret franskmand.. Gør det aldrig mere.
   Basal pottetræning – der var den – det er det d’herrer mangler.

 4. Anonym 24. januar 2014 hos 13:13 #

  Hvis man rykker sig et par centimeter frem i “sædet” rammer man kummens inderside og ikke det dér lumske vand i bunden. Så kan man tisse ganske tyst.

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:35 #

   DET kommer an på selve porcelænets udformning. For det gælder ikke her. Har prøvet. Får filtret dusken ind i sædet hvis jeg rykker længere frem.. 😉

 5. Katrine 24. januar 2014 hos 18:01 #

  Altså jeg ville da investere i en lille radio, det er da nærmest umenneskeligt. Tænk hvis man en dag skulle lave bom, gud forbyde det! Og det er iøvrigt et godt med en parfumeprøve (lille spray man får smidt i nakken sydpå) i lommen, hvis det en dag skulle lugte dårligt. Der er visse ting, som man ikke vil vide om især kolleger;-)

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:36 #

   Igen – det med lyddæmper virker ikke. Prøv selv engang.
   Og parfumeprøver.. Kan godt se hvor du vil hen – men det vil stadig lugte af møg bag ved Chanel’en 😉

 6. Den Gamle Krage aka Ellen 24. januar 2014 hos 21:13 #

  Hvor herligt at du beskriver lige netop det problem så grundigt.
  Jeg fniser stadigvæk, især over den med at få dørene åbnet samtidig, så ingen ved hvem der er hvor.
  Min mave kan være svært uopdragen. Så kan det være noget med at blive lidt meget længere bag den låste dør, indtil ‘klientellet’ udenfor er helt skiftet ud 😉

  Jeg lærte forresten en MEGET naturlig adfærd i mine unge dag på ølejr.
  De spande, der stod bag lukket dør var nemlig altid med ulækker top på, hvorimod de i rum helt uden dør var rene, halvtomme og så indbydende som de nu ellers kunne være (spandende var primært til bommelum, bimmelim skulle fortrinsvis foregå bag diverse buske).
  Så jeg lærte at s…. i fuld offentlighed! Dengang.

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:37 #

   ØLEJR HAR FANDEN SKABT.. På en dårlig dag.
   Gad dog vide om vi har været på ølejr sammen? 🙂

 7. marianne bentzen 24. januar 2014 hos 23:31 #

  Må jeg takke for et godt grin!!!!! Kh Marianne

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:38 #

   Det må du i hvert fald 🙂
   Selv tak – for kommentaren.

 8. Bente 25. januar 2014 hos 05:49 #

  Åh ja! Been there , done that. 🙂 Toilet funderinger kalder altid på både erfaringer, erindringer. God lørdag på matriklens hjemlige aftrædelsessted. Kh Bente

  • Kong Mor 27. januar 2014 hos 20:39 #

   Ja – utroligt faktisk hvor ens oplevelser folk har med det der toilet. Dybt traumatisk 🙂
   Håber du kunne grine! 😉
   Det var jo skrevet for at røre dine mavemuskler

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: