Opskriften.

23 aug

på kagen med den ikke smeltende farin:

220 gram mel

1 tsk natron

150 gram sukker

1 tsk salt

1 dåse frugtcocktail + saft

1 sammenpisket æg.

Det hele røres sammen og hældes i en smurt springform.

Bages ved 175 grader i ca. 1 time ialt.

Efter 30 min drysses kagen med følgende – og det er her det begynder at gå skævt:

3/4 dl. farin

50 gram mandelsplitter

1 tsk. kanel

Så skulle det jo smelte – men det gør det ikke – og blive lækkert.

Lækkert bliver det, det drysser bare sådan. Og jeg er overbevist om at jeg gør noget forkert.

10 kommentarer til “Opskriften.”

  1. Ellen 23. august 2014 hos 12:51 #

    Jeg tror stadig, det er noget med temperaturen – kunne man ikke forsøge sig med at skrue varmen op til 200°, når farinen er kommet på?

    • Kong Mor 23. august 2014 hos 21:25 #

      Det har jeg også prøvet.. Det hjalp ikke..

  2. Ellen 23. august 2014 hos 12:53 #

    … og så ser jeg jo lige nu, at det har du prøvet 😦 Så har jeg ikke flere bud …

  3. Mathilde 23. august 2014 hos 15:26 #

    Mon man kan eksperimentere lidt – starte med at smelte farinen i en gryde eller på en pande, når farinen er smeltet tilsættes kanel og mandelsplitter, røre det sammen og komme det på kagen. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, det var bare en hurtig tanke. 🙂

    • Kong Mor 23. august 2014 hos 21:26 #

      Jeg tror du har fat i noget her Mathilde.
      Det må jeg prøve – i stil med brunsvigersnask.. Selvom der jo er smør i.
      Jeg vil prøve!

  4. Jane 23. august 2014 hos 18:08 #

    Jeg havde samme tanke som Mathilde. Jeg har selv haft held med at røre farin sammen med lidt sirup. Jeg laver min egen granola, og bruger farin til at søde med. Det smeltede heller ikke, men når det bliver hjulpet på vej af sirup fungerer det.

    • Kong Mor 23. august 2014 hos 21:27 #

      Sirup!!
      Det lyder også som en idé. Jeg må til at eksperimentere!! 🙂

  5. Katrine 24. august 2014 hos 18:17 #

    Jeg tænker da også umiddelbart på Drømmekage, der smelter jeg også brun farin, smør etc inden det smøres på den næsten færdigbagte kage…. Lad høre hvordan det går. Og hvor har du opskriften fra, er den dansk eller er vi ude i noget “du pays du mari”????

    • Kong Mor 24. august 2014 hos 20:03 #

      Jeg tror at smør og smelt er svaret..
      Aner ikke hvor opskriften kom fra – måske en aupair?
      Så den skulle vel være dansk.

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: