på kagen med den ikke smeltende farin:
220 gram mel
1 tsk natron
150 gram sukker
1 tsk salt
1 dåse frugtcocktail + saft
1 sammenpisket æg.
Det hele røres sammen og hældes i en smurt springform.
Bages ved 175 grader i ca. 1 time ialt.
Efter 30 min drysses kagen med følgende – og det er her det begynder at gå skævt:
3/4 dl. farin
50 gram mandelsplitter
1 tsk. kanel
…
Så skulle det jo smelte – men det gør det ikke – og blive lækkert.
Lækkert bliver det, det drysser bare sådan. Og jeg er overbevist om at jeg gør noget forkert.
Jeg tror stadig, det er noget med temperaturen – kunne man ikke forsøge sig med at skrue varmen op til 200°, når farinen er kommet på?
Det har jeg også prøvet.. Det hjalp ikke..
… og så ser jeg jo lige nu, at det har du prøvet 😦 Så har jeg ikke flere bud …
Piv..
Mon man kan eksperimentere lidt – starte med at smelte farinen i en gryde eller på en pande, når farinen er smeltet tilsættes kanel og mandelsplitter, røre det sammen og komme det på kagen. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, det var bare en hurtig tanke. 🙂
Jeg tror du har fat i noget her Mathilde.
Det må jeg prøve – i stil med brunsvigersnask.. Selvom der jo er smør i.
Jeg vil prøve!
Jeg havde samme tanke som Mathilde. Jeg har selv haft held med at røre farin sammen med lidt sirup. Jeg laver min egen granola, og bruger farin til at søde med. Det smeltede heller ikke, men når det bliver hjulpet på vej af sirup fungerer det.
Sirup!!
Det lyder også som en idé. Jeg må til at eksperimentere!! 🙂
Jeg tænker da også umiddelbart på Drømmekage, der smelter jeg også brun farin, smør etc inden det smøres på den næsten færdigbagte kage…. Lad høre hvordan det går. Og hvor har du opskriften fra, er den dansk eller er vi ude i noget “du pays du mari”????
Jeg tror at smør og smelt er svaret..
Aner ikke hvor opskriften kom fra – måske en aupair?
Så den skulle vel være dansk.