Tortur forlænget.

8 sep

De torturlignende tilstande der herskede på matriklen for lidt mere end en uges tid siden, er blevet aflyst. Eller forlænget om man vil. Det er som man lige ser på det.

Jeg har nemlig fået datoen for mit møde med kirurgen.

Den 18 marts.

Godt nok i 2015, men alligevel. Det vil så være to år – på dato – siden jeg fik min fibersprængning.

Det startede med at jeg slet ikke hørte noget. Så jeg ringede til bookingenheden for at høre om de mon havde mistet mig. Det havde de ingenlunde, og bookingdamen kunne da sagtens lige meddele mig den tid, jeg netop var blevet tildelt.

Da mine høje – og taknemmelige – glædesråb ganske udeblev, og jeg i stedet langsomt gentog datoen, blev damen en anelse strammere i betrækket: “Ja, han har jo ligesom ikke tid før.”

Fik ubændig lyst til at citere mine børn, med den formidable sætning: “No shit, Sherlock” men jeg lod være af to årsager. Dels var det jo strengt taget ikke den stramme bookingdames skyld, at manden er vildt dygtig til at skære i andre menneskers lemmer, dels kunne man jo ikke vide om der var fare for, at hun ville ændre årstallet fra 2015 til 16. Eller 2023.

Ikke desto mindre gik gassen en anelse af ballonen og den lånte bog blev forfremmet til mit natbord, idet jeg tvivler på at Marlene vil sætte pris på at undvære sin bog til engang i April 2015 – eller 2023 – altså alt efter hvor sur damen nåede at blive, før jeg fik sagt at det jo naturligvis ikke var hendes skyld.

Det tog mig heller ikke mere end et par klik på Google, for at konstatere at denne travle mand, tilsyneladende har travlt med alt muligt andet end at passe sit arbejde på Det Store Sygehus. For eksempel er han også optaget af at arbejde på sin egen klinik. Og med at reparere diverse sportsstjerner, både her og der.

Da jeg lakonisk meddelte dette til mine kolleger, blev jeg straks opfordret til at kontakte den private sundhedsforsikring vi er begavet med på vores fælles arbejdsplads. For de var sikkert ligeglade med hvor denne superslagter ville svinge skalpellen over mig, og kunne jeg få en tid i den private om 3 uger, skulle jeg da gøre det.

At få det overstået – og forkortet torturperioden – lød absolut forjættende.

Men…

Det er mig så uendeligt meget imod at gå bagom køen – bare fordi jeg kan – og måske tvinge andre ud i endnu længere ventetider. Vi har et sundhedssystem som er for alle. Hvor alle får – burde få – samme gode behandling. Men så kan man, fordi man er så heldig at have et godt job, få endnu flere goder, og dermed springe pøblens normale ventetider over.

Når jeg overvejer det alligevel, er det jo udelukkende af egoistiske årsager:
1. Jeg orker ikke at skulle humpe rundt i 6 lange måneder. Jeg ville gerne igang med at kunne gå normalt – for slet ikke at sige løbe – igen.
2. Risiko for MRSA bilder jeg mig ind er langt mindre på et privathospital end på Det Store UniversitetsSygehus.

Min skade er ikke livstruende, den generer mig da, men jeg kan sagtens overleve i seks måneder mere.

Og jeg har endnu ikke besluttet om jeg vil gøre brug af min fine overhalings-jeg-er-mere-værd-end-andre-mennesker-forsikring.

Er det ikke at underminere vores sundhedssystem?

Er det ikke en næsten helt kommunistisk tendens, at nogen bliver mere lige end andre, på en venteliste?

Eller skal jeg bare være glad for at jeg er så heldig at jeg har en fin privat sundhedsforsikring, få min lille operation overstået og så i øvrigt give min tid d. 18 marts, til en anden?

 

6 kommentarer to “Tortur forlænget.”

 1. Lene 8. september 2014 hos 07:21 #

  Kære Kong Mor, for det første MRSA er ikke det problem medierne gør det til, der er bakterier, der er langt værre. Jeg kender ikke til dit sygehus, men mit formår at holde det væk.
  For det andet du skal oplyses om hvor der er kortest ventetid, men hvis det er en bestemt læge, du vil behandles af, ja så må du jo vente eller gøre brug af din forsikring. Regionen er forpligtet til at gøre det inden for en bestemt periode ellers kan man forlange at komme et andet sted hen. F.eks kommer min mand nu på et privathospital for det offentliges penge, og lur mig om ikke de læger der også arbejder på sygehuset. Det kan jeg blive sur i skralden over. Men for min mand er det godt, han skal ikke vente mere end de to måneder, som det offentlige har fastlagt.

  Pøj pøj med det hele.

 2. Katrine Reher 8. september 2014 hos 07:24 #

  Kæreste Konge!
  Afsted på den sundhedsordning!
  Om det er solidarisk med resten af ventelisten eller ej, skal jeg ikke gøre mig klog på, men du tager ingens plads i køen, ved at hoppe ud af den offentlige kø (hvor det alligevel er den der råber højest, der kommer til først). Ortopæden er på den private klinik alligevel, og dit besøg der, afholder ham ikke fra at tage en anden patient i offentligt regi!
  Vi bruger vores private forsikring hvor vi kan, hvad end det er røntgen af slidte, smadret knæ, hyletoner og svimmelhed eller udredning af tanker i hovedet – og det uden skyldfølelse og med den stille naive tanke at vi så i det mindste ikke optager pladsen fra en anden, ovre i det, der virker som en presset offentlig sektor.

 3. Ellen 8. september 2014 hos 09:55 #

  Nej, det er ikke at underminere vores sundhedssystem – det har det selv klaret helt uden din hjælp. Brug de muligheder du har, og giv plads til, at der er en, der rykker frem i køen og som måske ikke har den mulighed du har.
  I øvrigt bør sure bookingdamer finde sig et andet job, hvis de 1) ikke kan udføre det tilfredsstillende og 2) ikke oplyser dig om det, de skal oplyse dig om; jvf. Lenes svar.

 4. Nette 9. september 2014 hos 10:05 #

  Jeg ville helt klart også tage min sundhedsforsikring i brug (hvilket jeg har gjort op til flere gange).

  Arbejdsgivere tilbyder den jo ofte, fordi den kan være med til at forkorte et sygdomsforløb. Jeg tænker også, at der kan være risiko for at ventetiden kan gøre skaden/sygdommen værre?
  Sålænge det offentlige ikke kan følge med, tager jeg al den hjælp jeg kan “fra andre sider”, uden at føle dårlig samvittighed.

 5. Fru K 10. september 2014 hos 19:04 #

  Afsted på sundhedsforsikringen med dig! Jeg synes, at det ville være megasolidarisk af dig, for måske er der nogle andre, der får rykket deres dato frem til 2015 eller 16.
  Afstiafsted 😊

  • Kong Mor 10. september 2014 hos 20:21 #

   Hæ 😀 sådan kan man jo også se på det!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: