Taknemmelighed

26 nov

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været lidt svært for os på det sidste. På mange måder.

Og med fare for at levere et af disse voldsomt personlige indlæg, som jeg er så meget imod, kan jeg uden at gå i for mange detaljer, godt betro jer at det er hårdt at skulle leve en familie på seks, med kun én løn, skulle slås med sygdom, triste tanker og dårligt humør rundhåndet fordelt på forskellige familiemedlemmer.

I mere end otte måneder.

Derfor er der mange ting som der bare ikke er råd til længere. Hverken mentalt eller materielt.

Nu nærmer julen sig endda, og så kan man altså godt gå og blive endnu mere bekymret og trist over at der ikke er så mange penge. Og nok endnu mindre til julegaver.

Eller andet morskab.

Bare der er til mad og alle regningerne.

Det er lidt hårdt og det er lidt trist.

Især fordi de, ikke-økonomiske og mere fysiske problemer, jo heller ikke bliver mindre af at der bare ikke er nogen penge, til at forsøde livet lidt med.

Men sådan er det, vi har hinanden og vi overlever og der er desuden mange mennesker der har det langt værre end os, også i Danmark, og i øvrigt har det aldrig hjulpet noget at sidde i et hjørne og tude over tilværelsens elendighed.

Så langt så godt.

Hverdagen skal jo passes alligevel, hvad enten der er minus på kontoen og man går rundt og tumler med sygdomme og triste tanker.

Så varmer det til gengæld helt ned i maven, og sender stjerneglimt i alle kroge af sjælen, når man en almindelig tirsdag kommer hjem, og der så ligger et brev. Fra gode venner. Som man desværre ikke ser så tit som man gerne ville.

Med en julehilsen. Til os alle seks.

Og et stort gavekort til en dagligvarebutik, så vi kan købe lækkert og rigeligt mad til jul.

Fantastisk.

Stort.

Smukt.

Tænk at man tænker på den slags, når man selv har overskuddet.

Som de sagde, da jeg snøftende ringede og sagde tak: “Vi har også selv haft det svært og dengang var der også folk som hjalp os. Vi vil hellere hjælpe jer i år end at give til nogle anonyme hjælpeorganisationer, og så kan I bare give stafetten videre når I engang er kommet ovenpå”

Den lader jeg lige stå.

Jeg er så dybt, dybt, dybt, taknemmelig, ydmyg og beæret over at der findes sådanne mennesker i mit liv. Hvilken gave at kende dem!

Jeg har ofte så travlt med at brokke mig over snart det ene, snart det andet. Der er også nok af uretfærdige og irriterende ting at tage fat i.

Men i dag vil jeg bare glædes inderligt over at der findes gode omsorgsfulde og kærlige mennesker, som gerne vil hjælpe dem som ikke har ret meget.

Nu skal det lige slås fast med syvtommersøm, at dette bliver delt, ikke for at give dårlig samvittighed til mennesker som ikke har tænkt sådan, ej heller for at opmuntre andre velgørere til at lave samme stunt, men for at fortælle vidt og bredt om at der findes gode og dejlige mennesker i verden.

På trods af alle ulykker og katastrofer, så er der lysglimt som disse!

Og det er så skønt!

Og jeg sværger at jeg også vil sende stafetten videre, den dag vi er ovenpå igen.

14 kommentarer til “Taknemmelighed”

 1. Nina Hjortlund 26. november 2014 hos 08:11 #

  Det er bare saa dejligt! Mere af det! (Altsaa det med stafetten – ikke de triste tanker) jeg vil gaa ud og sende min stafet videre i dag! 🙂

  • Kong Mor 26. november 2014 hos 22:31 #

   ENIG – og ja jeg ved godt hvad du mener 🙂
   Det er en vidunderlig stafet.

 2. Lene 26. november 2014 hos 10:22 #

  Hvor bliver jeg glad for at læse om dette og med det samme tænker jeg, hvor er det godt at der er nogen i jeres omgangskreds, der har spottet det behov. For ofte er det jo ikke det, man deler med andre, man er tilbøjelig til at kæmpe alene mod alle disse modstandere. Jeg er glad for at du deler, det sætter tanker i gang.

  • Kong Mor 26. november 2014 hos 22:33 #

   Ja nemlig. Jeg har nok ikke været så godt til at sætte ord på. Folk har da nævnt: I siger til hvis vi kan gøre noget. Men den “sigen til” virker mest som et tiggeri.. Selvom jeg er stor modstander af at andre skal gætte sig frem til hvad man har brug for så er dette et tilfælde hvor det har været nødvendigt at andre har taget styringen..

 3. Birgitte 26. november 2014 hos 11:57 #

  what goes around comes around … dine venner er jo dine venner fordi “lige boern leger bedst” og jeg er slet slet ikke i tvivl om, at du nok skal give stafetten videre! Nyd dagen og glaeden for det er en dejlig foelelse!

  • Kong Mor 26. november 2014 hos 22:35 #

   Åhh ja. Det er en skøn følelse og jeg nyder at nogen kunne se mit behov uden jeg skulle finde ud af hvad det egenlig var jeg havde brug for og så også finde modet til at bede om det.
   Hvor mange beder lige om at nogen kunne købe ind til jul for en?? Nej vel?

 4. Katrine Reher 26. november 2014 hos 13:35 #

  Jeg sidder faktisk og græder lidt lige nu, fordi jeg bliver så rørt.
  Det er ubetinget den fineste gestus jeg længe har læst om, og jeg håber at andre, ligesom jeg er, bliver inspireret til at give videre, hvis man selv har overskud.
  Glædelig jul, kæreste Konge!

  • Kong Mor 26. november 2014 hos 22:36 #

   Tusind mange tak!
   Det var nemlig sådan en fin ting at gøre. Et stjerneglimt!
   Og ja – man får så meget lyst til at gøre noget godt for andre når man mærker hvor godt det føles..
   Glædelig jul til dig også!

 5. Fr. Møller 26. november 2014 hos 17:23 #

  Den gamle kyniker her blev sgu også helt rørt. Det er bare “pay it forward”, når det er allerbedst.

  • Kong Mor 26. november 2014 hos 22:38 #

   Ja! intet mindre. Og det er en følelse jeg har pakket ind i noget fint og tager med mig resten af mit liv. Den viden om at det er godt at gøre noget når man kan – også uden at blive bedt om det.
   Man må stole på at man gør det bedste man kan – for andre!

 6. Ellen 26. november 2014 hos 19:33 #

  Hvor er det godt, at der findes sådanne fantastiske mennesker!
  Jeg er normalt overhovedet ikke rørstrømsk, men det var meget tæt på, da jeg læste dette indlæg.
  Nu håber jeg så bare for jer, at I får en rigtig god jul – men det gør I jo – jeg tror I er gode til at stå sammen om at klare de mindre gode tider, selv om sådan en dejlig gave selvfølgelig gør en masse til det.

  • Kong Mor 26. november 2014 hos 22:40 #

   Ja – jeg er også dybt taknemmelig.
   Vi får en god jul – heldigvis er det jo hverken madens eller gavernes pris som afgør om det bliver en god jul – dette her er jo hvad det hele handler om. Maden er sikret nu – og om vi så skal købe gaver i genbrugsbutikker eller i Søstrene Grene, det er ikke vigtigt. Selvom det bestemt ikke er nemt for firkløveret.

 7. charlotte hansen 4. december 2014 hos 21:14 #

  Kaere Kong Mor Dejligt inlaeg, jeg nikker genkendene til nogle af jeres problemer, uforskyldt oedelagt oekonomi, har fyldt meget i vores liv de sidste 3 aar, ………….usikkerhed og tanker om at balancerer paa line uden sikkerhedsnet……tanker om alt det man ikke laengere kan tilbyde sine boern, selv det der har vaeret en selvfoelge….helt basale behov der ikke laengere kan opfyldes……frygten for ikke at kunne betale regningerne og angsten for overraskelser,,,,,,for ikke at naevne uendelige soevnloese naetter…..ja det er bare sagt med faa ord……enormt opslidende og trist……jeg tog dog den beslutning at jeg ville forsoege at bevarer troen paa at det nok skulle blive lidt bedre hen af vejen….jeg tillod mig at smile og lave gas med ungerne istedet for at have alvorsminen paa hele tiden, det lettede lidt….da vi afleverede nummerpladerne til vores dejlige jeep pga. enorm beskatning….ja der sagde min store datter paa 18, taenk hvor har vi vaeret heldige alle de aar vi har kunne koere i den,,,,,…da vi flyttede ned i stuen, hvor vi har nu husets eneste varmekilde, pejsen, sagde begge boerne neeeeeej saa skal vi sove i et rum ligesom da vi var smaa…….og saadanne har mine boern en evne til at se det positive i alt……der har vaeret seje maaneder uden penge til mad dvs. det man har vaeret vant til…….for som du siger der er folk der har det lang vaerrer end os…..naa men for at naa frem til pointen….i aar fik vi hjaelp af nogle i vores familie, en hjaelp der goer at vi ikke halter efter hver maaned og dermed ikke foroeger vores gaeld, de solgte en stor ting for at hjaelpe os….de sagde at de ikke laangerer kunne glaede sig over denne materielle ting naar de vidste at vi sad og hakkede i det…..vi foeler en enorm taknemmelighed og lettelse, jeg er begyndt at sove hele natten uden at vaagne med et spjaet……jeg kan i aar glaade mig over julen, jeg er taknemmelig for at vi endnu har tag over hovedet, taknemmelig for at der findes mennesker der taenker som vores familie, og hjalp os uden vi bad om hjaelp, og selvom jeg endnu skal vende hver en oere saa er der sikkert at jeg vil give stafeten vidre naar tid er……rigtig glaedelig jul……en trofast laeser

  • Kong Mor 7. december 2014 hos 20:20 #

   Kære Charlotte,
   Hvor er det dejligt at det gode findes overalt – at andre også får denne dybe taknemmelighedsfølelse. Det er garanteret det som det hele drejer sig om – dybest set.
   Jeg er glad for at du sover bedre – at du nu kan se fremtiden i øjnene med mere ro og sikkerhed.
   Jeg ønsker dig og dine en rigtig glædelig og dejlig jul!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: