Søndagskage

17 maj

Hvis jeg ikke tager meget fejl, er det ved at være lidt længe siden vi har haft en søndagskage?

Dette er både ægte søndagskager, da det drejer sig om cupcakes, og endda en hjemmelavet slags, for en gangs skyld!

Gårdmand Bjørn og jeg skulle for nogle måneder siden planlægge konfirmationsdessert til 32 gæster, og han lagde  ud med at ville have islagkage.

I grøn.

Til 32.

Jeg eksperimenterede først med pistacie is – som hverken den kommende konfirmand eller hans mor brød sig om – og så det der med lag på lag, og forskudt indfrysning af forskellig slags is, som ikke gik specielt godt, så jeg endte  med at lave 40 portionsanrettede lime og vanilje is, der var aldeles uovertruffne!

Men så sagde Bjørnen at han faktisk også godt kunne tænke sig noget brownie. Og da jeg have lavet 4 store brownies, med fudge og appelsin og nødder, mente vi at det ville række som dessert, når der også var frugt – som jeg glemte at sætte på bordet – og slik.

Det var uden at tage forbehold for at min indre Husmor ville røre på sig.

For det gjorde hun.

Lige akkurat 48 timer før vi skulle sidde i kirken gav hun sig til at rømme sig på en måde som ikke kunne overhøres.

Og på trods af alt det andet jeg også lige skulle inden gæsterne kom, overbeviste Husmor mig lynhurtigt om at der bestemt ikke var nok dessert, og at det da ville være aldeles frygteligt hvis der var nogen som ikke kunne lide lime is eller nogen som ikke kunne lide chokolade – ikke at jeg vidste af at der fandtes sådanne personer på gæstelisten – men for at være på den sikre side -så lavede jeg lige 36 blåbær muffins med grøn flødeost topping og drysset med noget i Tyskland indkøbt grøn kagepynt!

Konfirmations cupcakes

Der var naturligvis for meget dessert.

Som i alt for meget. Hvilket jeg også påpegede for Husmor. Hun var ligeglad. Men Firkløveret og Firstman var derimod svært tilfredse, idet de dermed kunne spise både brownie og grønne cupcakes i en hel uge efter den sidste gæst havde forladt møllen.

Konfirmanden var glad.

Gårdmand Bjørn, konfirmand 2015

Han smilede hele dagen. Trods regnen. Jeg fik indtil flere bamsekram hvor han hviskede til mig at det var verdens bedste dag!

– Og altså de grønne konfirmations cupcakes smagte virkelig godt!

God søndag!

 

 

4 kommentarer til “Søndagskage”

 1. Ellen 17. maj 2015 hos 15:34 #

  Holddaop, hvor er han blevet stor! Nok så stor, at lige præcis det gider han overhovedet ikke høre på 🙂 Tillykke med, at den mindste nu er voksen. Sådan da …
  Jeg kender godt den husmor – hun kan godt være lidt irriterende, men når det kommer kageglade folk til gode som her, går det jo nok.

  • Kong Mor 17. maj 2015 hos 20:38 #

   Ja han er blevet stor – meget stor. Og jo han vil hjertens gerne høre på det, for lige om lidt er han simpelthen den største! Af dem alle 4.
   Indre Husmor er træls, men jeg er enig, denne gang gik det absolut an!

 2. Pernille 20. maj 2015 hos 18:53 #

  Køn ung mand! Nåh, nej, det vil han sikkert ikke være i den alder, så FLOT ung mand. Tillykke med ham. Dejligt at sætte ansigt på Gårdmand Bjørn, jeg synes du plejer at gøre en del for at “gemme” familiens ansigter?! 😉
  -Kagerne er også rigtig fine 😉

  • Kong Mor 22. maj 2015 hos 17:49 #

   Jeg ved det godt Pernille, men jeg blev bare lidt ligeglad. De fleste ved alligevel hvem jeg er 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: