Julen kom og gik

10 jan

Og vi havde en dejlig juleaften.

Med Pakistanske gæster, og også vores julegæst fra sidste år – som ikke havde noget sted at holde jul – da hun både kendte adressen og også alle tosserne på matriklen, var det jo oplagt.

Derudover kom en god veninde, et sæt mormormorfar og så alle os. Masser af mennesker og vi kunne for en gangs skyld så rigeligt komme rundt om træet uden at flå diverse kugler og kræmmerhuse ned på vejen omkring træet, som vi ellers plejer.

Der var masser af mad – især efter First Man blev sendt i byen d. 24 for at købe en ekstra and – masser af dans om juletræet og en masse ro og en stor portion hygge.

Ikke så mange gaver, men det gjorde ikke noget. Vores gæster syntes også de havde haft en god aften. Det pakistanske – muslimske – par havde ligesom ikke så mange juleaftner at sammenligne med, men de fortalte at det havde betydet meget for dem, så det var jo skønt!

Det var det julen handlede om – for mig – i år, ja eller altså sidste år. At dele glæden og at være i nuet.

Det lykkedes.

Et lille glimt af noget bordpynt

Et lille glimt af noget bordpynt.

Det er nok muligt at jeg også vil blive hængt ud for at fortælle om at vi havde gæster.Der har nemlig været en hel del som åh’er og ih’er voldsomt over at vi i det hele taget havde overskud til at invitere fremmede – “og så til Juleaften” – som om netop den aften ikke skulle være den allermest oplagte, til at lukke sine døre op og velkomme de som nu havde lyst til at være sammen med nogen, og dele en glædelig og måske højtidelig stund.

På mange punkter bliver sådan en Juleaften faktisk meget nemmere at håndtere.

Der er ingen forventninger, som synes at være det punkt om hvilket man kan blive gevaldigt uvenner over denne aften, og dermed en betydelig mindre risiko for skuffelser og bristede illusioner.

Vel er det os der sætter rammerne, og dermed også præsenterer vores gæster for de traditioner der er vigtige for os, men det centrale i Juleaften i den Gule Mølle er glæde. At dele glæde.

Gerne uden stress, præstationsangst, en stram tidsplan som ikke er rar for nogen.

Jeg har gjort det før, men gør det lige igen: jeg kan varmt anbefale at åbne dørene for folk som gerne vil holde jul, men ikke har nogen at holde den med.

 

Reklamer

2 kommentarer to “Julen kom og gik”

 1. Stegemüller 12. januar 2016 hos 14:19 #

  Jeg har også sagt det før, men jeg siger det gerne igen: Dette er ægte næstekærlighed. Julen er svær for rigtig mange mennesker (mig selv inkl.), og det er så vigtigt, at der findes folk som jer, der vil åbne deres hjem på denne vigtige aften.

  • Kong Mor 12. januar 2016 hos 19:57 #

   Tak – det er meget pænt sagt – og man får jo som bekendt igen som man har givet, og det har givet os så meget at dele.
   Jeg kunne også godt lide din aften, selvom den jo nok har været mere upersonlig end vores i og med den var mere intim og privat.

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: