Og øllebrød

31 maj

Nå…

Mon der er nogen som allerede har klikket videre?

Jeg ved godt at mange nogle mennesker har det meget stramt med øllebrød. Men måske kan det ændres hvis de prøver at smage denne hjemmelavede version?

Jeg har altid elsket øllebrød, og jeg fik det meget tit da jeg var lille. Jeg kan huske jeg ofte stod på en køkkenstol, med et viskestykke om maven og rørte i en gryde indtil det boblede, alt i mens min mormor piskede fløde til skum.

Jeg har meget sjældent fået det som voksen, da ingen på matriklen synes specielt meget om det. I Frankrig fik jeg det kun hvis en venlig sjæl tog en pose fra Struer med. Og man når altså sjældent til bunds i sådan en pose, helt alene, så oftest måtte jeg smide halvdelen ud, fordi det nåede at blive for gammelt.

Jeg forsøgte at lave det selv en enkelt gang – og det smagte aldeles rædselsfuldt. Når jeg nu skal være helt ærlig.

Så øllebrød var blevet til et minde. Intet andet.

Da jeg så en dag var til brunch “Under Uret” opdagede jeg at man kunne bestille hjemmelavet øllebrød med flødeskum.

DET skulle jeg have.
Bare for at prøve

Det så smagte det som alle mine drømme, blødt, stærkt og krydret, med kold flødeskum. Himmelsk. Intet mindre.

Da jeg så ydermere var så utrolig heldig at få opskriften af den nye søde caféejer, var min lykke gjort!

Den opskrift kommer her, for det er vildt nemt, og hvis nu der sidder en øllebrødflov person et eller andet sted, ville det da være synd ikke at dele!

Altså, man tager følgende tre ingredienser – eller fire hvis man tæller fløde med:

Hvidtøl, rugbrød, brun farin. Nemmere bliver det ikke!

Og så hælder man hvidtøl op så det dækker rugbrødsskiverne, jeg var glad for at have to flasker, for jeg brugte næsten begge, til denne portion. Brun farin er jo efter behov. Til denne portion brugte jeg to spsk.
Det skal stå i blød natten over, og næste morgen skal det koge, til det har fået øllebrødskonsistens. Hvis det er for tykt så hæld mere hvidtøl i.

Så er der bare tilbage at lave lidt flødeskum, og servere.

Mums! Og endelig rigeligt med flødeskum!

 

Verdens bedste kongemorgenmad!

 

8 kommentarer til “Og øllebrød”

  1. frnielsen 31. maj 2018 hos 09:07 #

    Jeg elsker øllebrød 🙂 men får det sjældent, min mand kunne nemlig ikke drømme om at spise det, og ungerne spiste det heller ikke, da de boede hjemme. Jeg laver det af rugbrød og vand og ikke andet – jeg synes, det andet lyder meget sødt, når jeg også skal have æggesnaps på 😉 det har jeg altid fået hjemme, så sådan skal det være.
    Velbekomme 🙂

    • Kong Mor 31. maj 2018 hos 09:39 #

      Det er ikke skrigende sødt – dette var en MEGET stor portion til 4-6 personer – og der kom bare 2 skefulde puddersukker i.
      Jeg fik mælk på da jeg var lille, flødeskum var kun hvis jeg var syg, eller det var søndag eller min mormor bare syntes jeg trængte til en opkvikker!
      Jeg har aldrig prøvet med æggesnaps, det må jeg se om jeg tør, en dag!
      Men øllebrød er SKØNT!
      🙂

  2. Ellen 31. maj 2018 hos 11:54 #

    Måske har jeg bare aldrig fået den rigtige øllebrød 🙂

    • Kong Mor 31. maj 2018 hos 22:35 #

      Det må forholde sig sådan! 🙂

  3. Fruen i Midten 31. maj 2018 hos 15:23 #

    Ih, øllebrød! Sidder og bliver helt lækkersulten. Det har jeg ikke fået i umindelige tider. Der er lissom ikke rigtigt afsætning på den slags hjemme hos os … Æggesnaps? – Hmm, det tror jeg faktisk, vi også fik, da jeg var barn. Det vil jeg næppe kunne klare i dag.

    • Kong Mor 31. maj 2018 hos 22:35 #

      Tænk – jeg ville kunne starte en bølge.. En øllebrødstsunami 🙂
      Og æggesnaps har jeg ikke fået i… 38 år eller sådan.

  4. Lene 1. juni 2018 hos 21:33 #

    Uhm, det skal jeg prøve en dag, når jeg får købt hvidtøl. Og æggesnaps som tilbehør hørte jeg først om at sygehuset lancerede deres nye madkoncept, hvor der er øllebrød hver dag og skiftevis æggesnaps og flødeskum 🙂

    • Kong Mor 2. juni 2018 hos 12:03 #

      Hvilken luksus at kunne få øllebrød hver dag! Mums 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: