Havearbejde og andre weekendsysler

25 jun

Jeg går ud fra, som en selvfølge, at I er ved at omkomme af nysgerrighed for at høre hvad jeg har foretaget mig i min weekend, nu da jeg så ganske åbenlyst – heller – ikke har blogget.

Lørdag syntes First Man at han skulle klippe hæk, og trods det at mine oprindelige weekendplaner bestemt ikke indeholdt ophold på vores udendørsarealer, fik jeg alligevel en anelse dårlig samvittighed. Det er nemlig sådan at vi har små 240 meter hæk, så der er nok at tage fat i.

Derfor, og i stedet for at rydde op i mit hobbyværelse, lå jeg lørdag eftermiddag på alle fire, på nogle toppede brosten, og kradsede ukrudt op. Med knæene hvilende på en knæpude-slash-skammel. Jeg arbejdede mig fremefter, og var egentlig ganske godt tilfreds med mig selv.

Halvvejs igennem, satte jeg mig op på hug og skubbede min knæpude-slash-skammel fremad, og pludselig skete der en hel masse på meget kort tid.

Jeg vil skyde på at det første der skete, var at knæpude-slash-skammel savnede en følelse af frihed, for den skred i lynfart henover de toppede sten. Jeg, som stadig holdt godt fast i begge håndtag, skred med. Eller det vil sige, mine arme skred… Resten af mig sad stadig på hug.

Dog ikke ret længe, idet fremdriften trak resten af mig med fremad, og ca. på det tidspunkt flyttede mit tyngdepunkt sig mærkbart og min bagdel fik overbalance. Eftersom jeg stadig holdt virkelig godt fast i knæpude-slash-skammel, og min bagdel nu var højere end mit hovede, havde jeg ikke andet valg end at tage fra på stenene, med næse/læber/hage. Og knæ. Og efter al sandsynlighed, venstre hånd.

Hvordan jeg endte i græsset, med kvalme og en ubehagelig nærdødsoplevelse, er en af den slags store mysterier i livet, man bare ikke kan svare på.

Men der lå jeg. Og forsøgte at råbe på hjælp, men det gik ikke så godt, så jeg blev liggende. Umiddelbart efter kunne jeg høre Divaen råbe: “Moaar” og selvom jeg virkelig forsøgte at artikulere nogle ord, skete der ikke noget. Da den hidkaldte First Man prøvede at få mig til at sige hvor jeg havde ondt, kom der også kun nogle gutturale lyde over mine tænders gærde. Det var i øvrigt det første jeg forsøgte at tjekke – mine tænder – om de var hele. Det var de.

Jeg kunne sagtens mærke andre dele af min krop, i særdeleshed min hage, min underlæbe og mine knæ.

First Man fik mig puttet ind i et tæppe, Divaen pressede en druesukkertablet ind i munden på mig, og først lidt efter kom jeg på benene. Mørbanket og pjevset. Og meget fortørnet. Her vil man luge og lave havearbejde en dejlig lørdag, og se hvordan det hævner sig.

Jeg holdt en mindre pause, og fortsatte så mit lugeprojekt. Denne gang siddende.

Da de tre bede jeg havde sat mig for at luge, var luget, gik jeg ind og tog et varmt bad. Og så vendte følelsen tilbage i hele mit mørbankede kadaver. Nu også i venstre håndled. Og efter indtagelse af en god portion ipren/pamol samt et glas rødvin, gik jeg til køjs.

Søndag over middag, med en blå hage, ømme knæ og en underlæbe der var en anelse større en vanligt, ringede jeg til lægevagten, for at høre om det bare var slaget der gjorde min venstre hånd fuldkommen usamarbejdsvillig, eller om der måske skulle klemmes og trækkes i den, på anden vis.

Han sendte mig, uden mere palaveren, direkte videre til Skadestuen, hvor vi jo alle elsker at tilbringe en søndag.

Hvorom alting, og et par timers ventetid, er – de stakkels sygeplejesker spurtede rundt, idet det halve af Sydfyn havde besluttet sig for at få det dårligt netop denne søndag – blev jeg undersøgt, fik taget en del røntgenbilleder og fik konstateret at mit håndled måske var brækket. Hvorfor det kun var måske, fandt jeg aldrig helt ud af.

Men derfor blev jeg pakket ind i en slynge og fik en vældig fin skinne på håndledet, med besked om at den skulle betragtes som gips, indtil jeg bliver indkaldt til en MRscanninng i løbet af den kommende uge.

Og til alle dem der synes jeg er helt enormt heldig at det kun var venstre, kan jeg da fortælle at det så er den eneste hånd jeg bruger til noget fornuftigt.

Jeg kan ikke engang klø mig i øret med højre hånd.

Min mor sagde entusiastisk, efter dog at have ynket mig behørigt, at det faktisk var vældigt sundt og udviklende for hjernen at bruge “den anden hånd”.

Jeg glæder mig derfor vildt til at min hjerne bliver mega sund og udviklet, her hen over de næste par dage.

Jeg kan dog konstatere at det ikke slået igennem endnu. Jeg har brugt over en time på at skrive dette indlæg. Med højre hånd.

 

16 kommentarer til “Havearbejde og andre weekendsysler”

 1. Dorte 25. juni 2018 hos 09:44 #

  Jamen stakkels dig..og det er Saa svært kun at kunne bruge en hånd. .jeg håber, at du bliver bedre snart..Men Saa godt at du har din familie til at hjælpe dig.stort knus.og hey maaske kan du nyde pride and prejudice? Mange Knus til jer alle…

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:20 #

   Jeg blev forkælet og hygget om! – men det har såmænd været så skønt vejr at jeg ikke ville sidde inde med TV 🙂
   Knus ❤

 2. Madames huskeblog 25. juni 2018 hos 10:49 #

  Åh nej, det må være en hård prøve i tålmodighed. Du må prøve at uddelegere så meget som muligt til familien.
  Rigtig god bedring!

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:21 #

   Ja – og nu er jeg ikke ret dydig.. 😉
   Det var frygteligt irriterende 🙂

 3. Lene 25. juni 2018 hos 11:23 #

  Stakkels dig, men din mor har ret, så bare bliv ved med den højre hånd 🙂

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:22 #

   Det var næsten umuligt at få højre til at makke ret. Jeg tvivler på at min hjerne har opnået de der fordele. Desværre! 🙂

 4. Ellen 25. juni 2018 hos 20:24 #

  Stakkels dig! Hvor længe vil din ‘gode’ hånd være ukampdygtig? Forhåbentlig ikke alt for længe … rigtig god bedring til dig!

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:23 #

   Det var den i en uge, men som du selv opdagede, er jeg stadig lidt stivbenet i håndleddet 😉

 5. Katrine 26. juni 2018 hos 07:57 #

  Ajjj….jeg ved godt, at det er en ret ydmygende stilling at ligge i OG blive fundet i af resten af familien, men ikke desto mindre har jeg desværre grinet mig igennem dit skriv. Og jeg ved, at det hele er møgbesværligt indtil videre, og du skal have så meget god bedring und alles. Men jeg takker så meget for grinen og klukken her på den fineste tirsdag morgen, så jeg kunne få sparket dagen i gang. 😀 😀

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:23 #

   Det glæder mig at du grinede – det var skam også meningen! 😀

 6. frnielsen 26. juni 2018 hos 08:29 #

  Havearbejde er bare skide farligt, jeg vidste det 🙂 Det er nok meget klogt, at jeg bare lader håndværkeren fortsætte som havemand her.
  Undskyld, men jeg kom til at fnise lidt (bare lidt) af din beskrivelse af uheldet, jeg ved, at det ikke er pænt gjort, men når man sidder her bag skærmen osv 😉
  Hvor uheldigt at det lige skulle ramme din “bedste” hånd, jeg tror, at det varer meget længe at lære at bruge den anden, så du skal nok bare tage en slapper, til det er gået over igen.
  God bedring med hånd, hage og læbe.

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:24 #

   JA!!!
   Og du må gerne fnise – tænk hvis vi slet ikke havde evnen til at kunne grine af os selv… bagefter 😉

 7. Fruen i Midten 26. juni 2018 hos 12:16 #

  Ej altså øv!! Jeg har også en vis (dårlig) erfaring med ting, der bare skrider væk under en. Meget ubehageligt 😦 God bedring med det måske brækkede håndled og alle de andre skrammer.

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:25 #

   Det var ikke brækket – jeg havde nu heller ikke overlevet OTTE UGER i gips – kun forstuvet og stadig lidt øm! 🙂

 8. Jens Christian Møller 28. juni 2018 hos 07:59 #

  Det kunne være værre… er mit nye motto. Når det så er sagt skal også lyde en medlidenhed herfra og ønsket om god bedring og det bedste for den mest arbejdsomme af dine to hænder. I øvrigt ret godt skrevet. Sikken du kan med ord.

  • Kong Mor 5. juli 2018 hos 22:26 #

   Jeg er SÅ enig – også før jeg læste din klumme!!
   Og tak for de pæne ord 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: