Hvor tager man blodprøve på en ko?

20 feb

Det vidste jeg ikke.

Jeg mente ellers også at jeg levede ganske udmærket, uden denne information i mit liv. Jeg havde i hvert fald ikke savnet denne oplysning. Ej heller haft brug for den før.

Men nu ved jeg det, fordi jeg har en datter som vil være dyrlæge.

I Frankrig er skolen således indrettet at man får afviklet sin erhvervspraktik i en ferie.. For ikke at spilde kostbare skoletimer på den slags pjat. Jeg kan overhovedet ikke forestille mig samme procedure i Danmark, idet 85 % af forældrene garanteret ville falde om i forarget koma og forlange at deres poder fik erstatningsfri. Udover de uger der bliver brugt til ferier i skoletiden, fordi det er billigere eller bare passer forældrene bedre..

Det var lige et surt sidespring, men alt dette for at sige, at Divaen og Zorronaldo har været henholdsvis dyrlæge og politibetjent i den forgange uge – og er hver dag kommet hjem med spændende fortællinger om fingeraftryk og… ja..

..

Altså nu ved jeg ikke med jer, men cirka samtidigt med at jeg holdt op med at være sej, udviklede jeg et højst ubehageligt gen. Som forhindrer mig i at høre om / se på / i det hele taget at håndtere blod, slam og snask uden at få koldsved og falde om.

Så jeg skal tage mig helt gevaldigt sammen, når Divaen beretter hvordan der ser ud på indersiden af en kat. Subsidiært en hund.

Politibetjenten har det på samme måde. For slet ikke at tale om Prinsessen og Gårdmand Bjørn. Vi taler ikke om First Man, som kun kan blive bange for selvangivelser eller for at få mudder på ruskindssko.

Men det har affødt nogle ret akavede situationer omkring frokostbordet. Politibetjenten har fortalt om folk han skulle følge i retten, brugstyverier og vold, aflytningsmetoder og forskellen på heroin og kokain. Spændende og meget fængslende, om jeg så må sige.

Når Divaen så er begyndt, lige så entusiastisk at fortælle hvordan man slår knude på forplantningsudstyret hos en hankat, eller størrelsen på en betændt hundelivmoder, er publikum på kort tid forduftet. Eller har – under høje hyl – bedt om madro og Divaen har gnavent måtte henlægge, hvad der måtte være en artikel værdig i ugeskrift for dyrlæger – til efter vi havde sunket maden.

Det var nu lidt synd for hende og jeg har derfor ladet som om jeg var en god mor og lyttet alt det jeg kunne, til alle hendes snaskede oplevelser når andre mere sarte ører var optaget andre steder.

Hun er hver dag glædesstrålende hjemvendt, med blodige historier om alt det hun har set og oplevet. Ikke en eneste gang er hun faldet om, eller har rynket på næsen over kolort, og andre lækkerier.

Det er også tredje gang hun er i praktik som dyrlæge så mon ikke det er fordi hun virkelig holder af det?

Som afslutning på ugen var hun med til et kejsersnit på en ko.. Bare tanken gør mig bleg indvendig.

Desværre har det haft den bivirkning, at hendes medfølelse overfor mig og mit blodige sår.. de der to sting på mit lår.. efterhånden kan ligge på et meget lille sted.

Prinsessen viste hende nemlig det billede der var blevet taget af min forhenværende skønhedsplet..

Jeg ventede på Divaens medfølende udbrud, om hvor voldsomt det var, da hun langsomt så på mig og sagde tørt: ”Jeg troede det var meget større. Er du lige klar over hvor meget der skal syes sammen på en ko?”

Jeg mente ikke mit lår kunne sammenlignes med en komave. Uanset hvilken én af dem man vælger. Jeg var lige ved at ønske hun hellere ville være kosmetolog.

Men så havde hun naturligvis ikke kunnet fortælle mig, hvor man tager blodprøve på en ko.

26 kommentarer til “Hvor tager man blodprøve på en ko?”

 1. SourPuss 20. februar 2012 hos 06:34 #

  Du glemte helt at fortælle hvor man tager blodprøver på en ko 😉
  (Synes det er så meget i orden med Dyrlægen – hun er sgu for sej!)

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 12:43 #

   Nej det glemte jeg ikke 😉 Der er sådan en slags fortsættelse til i morgen! 🙂
   Men rart at se at nogen er vågen 😀

   Hun ER sej!! 😉

   • SourPuss 20. februar 2012 hos 21:10 #

    Jeg glæder mig til at læse den fortsættelse !

 2. overleveren 20. februar 2012 hos 06:41 #

  Virker som om de får lov til at være meget mere med i praktikken dér end her.. der er da grundlag for mange timers god og blodig underholdning henover middagsbordet..

  Synd at dit medlidenhedspotentiale på låret har tabt pusten 🙂

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 12:45 #

   Hun har nok været med til lidt mere end normalt – selv hernede – men hun er så interesseret i det, besvimer ikke og kan lide det!

   Vi glæder os også MEGET til hun starter på noget mere seriøst..

   Hun fik helt ondt af mig efter at have læst dette indlæg – så hun kom ned og pustede på mit lår.. Det kompenserer lidt 😉

 3. Lene 20. februar 2012 hos 07:25 #

  Nåh, hvor er det synd for moderen 😉 Men dejligt for din datter, at hun tilsyneladende har fundet sin hylde allerede nu. Og nej, erhvervspraktik i ferien, det var aldrig gået i Danmark 🙂 Vi må have fusioneret de gode sider fra fransk skolegang og dansk skolegang. Det er spændende at læse om forskellene, især, når jeg har en søster, som er lærer på en efterskole, hvor de har to børn, som er vokset op på franske skoler, og som synes, de lærer så meget om at være selvstændige og turde tænke selv 😉

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 12:48 #

   Hun fandt sin hylde for mange år siden! Har aldrig været i tvivl om at det skulle handle om dyr.

   Der er mange gode ting i danske skoler – men der er også gode ting i franske skoler som man med fordel kunne mikse med den danske selvstændighed.
   Mine børn er LANGT mere modne end mange franske børn. Og tænker selv. Men de har lært ting som de aldrig har lært i Danmark.

 4. Tove 20. februar 2012 hos 07:52 #

  I arbejdsbeskrivelsen “mor” står der desværre ikke, hvordan man undgår blodige og klamme udtalelser, der skulle komme fra poderne 😉 så der er ikke andet for end at tage den opmærksomme og lyttende maske på, samtidig med at spanden er inde for rækkevidde 😉 🙂

  Og skulle erhvervspraktik i DK ligge i ferien? Det kommer ikke til at ske, fordi forældre og børn er så vant til at kunne disponere over denne uge enten til ferie eller til at arbejde i. 😉

  Ps. Divaen har overtaget moderens sejhed 😉

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 12:53 #

   Nej det er godt nok træls at man ikke får sådan noget at vide før man sagde ja til at få børn 😀

   Nu skynder jeg mig at sige at vi har 2 ugers vinterferie og 2 ugers påskeferie! Så kan man nemmere bruge den ene til praktik.

   Hun er sej – hun har jo nok snuppet min sejhed 😉

 5. Madame 20. februar 2012 hos 08:29 #

  Hihi, vidunderligt blogindlæg 🙂 Minder mig om dengang min søn var i praktik hos en dyrlæge og både var med ude at slå en hest ihjel og med til at rense tænder på en kat. Katten kunne desværre ikke tåle bedøvelsen og døde …

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 12:56 #

   Det var en drabelig uge han var med til! 🙂
   Divaen har efterhånden prøvet det hele! Hun har endda gnedet liv i 3 killinger mens dyrlægen prøvede at redde moderen. Der var ingen andre (det var i frokostpausen) og killingerne ville være døde hvis hun ikke havde fået lov til at deltage i operationen.

 6. Fruen i Midten 20. februar 2012 hos 09:03 #

  Oh skønt, en Diva-dyrlæge. Anyways, hun er da for sej (og I andre er nogle pyller-hoveder 😉 ). Historien minder mig kraftigt om min barndoms aftenmåltider, hvor min far og fodermesteren ivrigt diskuterede syge køer. Det kunne godt være lidt slemt, men vi lærte at lukke ørerne. Værre var det, hvis vi havde gæster..

  PS: Zorronaldo er da vist heldig at bo i Frankrig. Mener slet ikke det kan lade sig gøre i DK at komme i praktik hos politiet.

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 12:59 #

   Ja – selvom hun er lidt nervøs over at hun er så lille – “hvordan skal jeg kunne lægge en ko ned?” 😉 men mon ikke det går?

   Snask ved middagsbordet – morsomt!! 😉

   Jeg ved ikke om man kan komme i politibetjent praktik i DK men hernede er det som regel meget svært – man skal have meget gode karakterer og skrive en ansøgning osv. Men han kom ind uden problemer.

   • Fruen i Midten 20. februar 2012 hos 16:09 #

    Hils Divaen og sig, at min far i sin tid var meget skeptisk overfor kvindelige dyrlæger, men lærte at respektere dem som fuldt ud lige så kompetente som de mandlige. (Stor ros). Men jo, de skal hjælpes lidt en gang i mellem, fordi de ikke er så stærke som mændene. Det skal de kvindelige dyrlæger bare straks erkende – og bonden, han står der jo alligevel..

 7. Ellen 20. februar 2012 hos 09:34 #

  Viden kan man aldrig få for meget af … men jeg kan godt se, at det ikke skader én af være vokset op på en gård 😉
  Jeg synes, det er flot, at de allerede ved, hvad de vil, og JA, hvor det danske skolesystem kunne trænge til lidt inspiration udefra! Jeg har nogle gode, engelske eksempler, og du har franske. Lad os tage det bedste fra dem og gøre DK til et sjovere land at gå i skole i.

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 13:01 #

   Bare vi kunne – for der er mange gode ting i alle systemer. Men måske kan man ikke bare “oversætte” dem. Mentaliteterne er jo også anderledes.

   Jeg ville sådan ønske at man kunne blande det – at danskere generelt var en anelse mere åbne overfor helt nye ting.

 8. Kirsten 20. februar 2012 hos 12:16 #

  🙂 🙂 :-)!!!!

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 13:01 #

   Ja? 😉 Det er jeg glad for at høre!

 9. BMDesign 20. februar 2012 hos 12:48 #

  takker og bukker fra Ottawa, hvor jeg nu har startet dagen med at klukke i kaffen 🙂

  Pragtfuld fortælling – “om jeg så må sige” … dejligt – har ikke hørt det udtryk siden ruder konge var knægt for nu at blive i det royale element 🙂

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 13:03 #

   Knus til Ottowa!

   Mange danske ord er på vej ud fordi sproget bliver mere og mere fattigt. Takket være den ensformighed der er i tv osv. SYND er det!!

 10. Rejen 20. februar 2012 hos 12:54 #

  hehe sej Diva, og det må være virkelig være et brændende ønske når hun har været i praktik som dyrelæge flere gange…;-D

  • Kong Mor 20. februar 2012 hos 13:04 #

   Ja – det tror jeg også. Det var ikke mig som havde været det!! Jeg var nok faldet om første dag!

 11. Pia 20. februar 2012 hos 16:58 #

  Dyrlæge er ikke for sarte sjæle 😉 min niece som nu er sygeplejerske, ville også gerne fortælle sin mor i detaljer om alle de operationer hun overværede. STOP blev der sagt, jeg VIL ikke høre det 😉
  Jeg har i mine teenagerår også klippet i et grimt modermærke på min storetå. Det eneste jeg fik ud af det var, at det blev endnu større 😉
  Selvfølgelig skal du være stolt af Prinsesse Lyserøds madlavning, det er godt klaret 🙂

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 18:26 #

   Nej det er bestemt ikke for sarte sjæle! Og jeg undrer mig over hvor hun har det fra – så pjevset som jeg er!

   Jeg er meget glad for at høre at jeg ikke er den eneste som har været så tosset at klippe i et modermærke.. Og ja de bliver nemlig større!

   Jeg er som sagt stolt af Prinsessen – og nu jeg har gået og tænkt over det – så er jeg vist mest stolt af at det blev gjort uden nogen egentlig opskrift (undtaget desserten)!!

 12. Marie 20. februar 2012 hos 18:42 #

  Din Diva er SÅ sej og sikker på, tror jeg, hvad hun vil beskæftige sig med, når skoletiden er et overstået kapitel i hendes liv…….
  Zorronaldos praktik har sikkert også haft herlige højdepunkter til underholdningen!
  Jeg håber du har det helt ok der under dit plaster, jeg tror der er mange, der sender dig en tanke. Jeg gør!

  • Kong Mor 24. februar 2012 hos 18:30 #

   Hun er sej ja – og jeg er også glad for at hun har en plan for hvad hun vil – det er svært i dag synes jeg. Der er ikke plads til at tage fejl så det er godt at være sikker – og have noget man brænder for!

   Jeg har det godt men stadig lidt ømt under mit plaster – Tak for tankerne!!! 🙂 men så tager jeg en fisk og så går det hele bedre!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: