Kong Giftekniv

5 jul

Jeg har en meget god ven. En Godeste Ven. Som er en mand.

Dette skulle efter sigende være ret enestående, det at have en ven af modsat køn, uden at der nogensinde har været andre følelser end de venskabelige.

Vi er endda blevet interviewet om dette spøjse fænomen, og så må det jo være helt unikt! Vi har aldrig været forelskede, og bliver det heller aldrig.

Jeg er ydermere sikker på han vil sætte stor pris på, hvis jeg samtidigt pointerer her, at han IKKE er bøsse – ikke fordi der er noget galt med at være bøsse overhovedet – men bøsser kan jo ligesom godt være venner med kvinder, uden der kommer følelser i klemme.

Men altså: Godeste Ven har jeg kendt fra jeg var 17. Har kunnet snakke med ham som få – drikke te og høre musik til midt om natten utallige gange. Okay – der var så også en nat vi drak andet end te – den første og sidste gang jeg fik snaps.

Til den der live Mike Tyson boksekamp i et lejet sommerhus.. Me and the boyz – hold OP vi havde det sjovt. Okay – knap så sjovt da snapsen skulle op igen. Men i hvert fald.

Mistede desværre kontakten da jeg forlod øen, men takket være Facebook – man kan nu takke facebook for meget – fandt han mig og vi fandt hinanden igen! Tilbragte igen mange nætter med te og snak som før og det var skønt!

Før jeg forlod øen sidste sommer, fik jeg en koncertoplevelse i afskedsgave og selvom musikken var..vissen og slidt i kanten og mine gummistøvler sad fast i mudderet – havde vi en vidunderlig aften!

I starten, var First Man en anelse gnaven – ikke over selve vennen – men over det, at det var en mand, det kunne man jo ikke for pokker. JO man kunne, insisterede jeg!

Godeste Ven havde også en kæreste, som rejste børster over mig. Men vi fik formidlet de kære mennesker, at sådan var det og det altså ikke blev anderledes.

Og med tiden – og ikke på grund af mig – havde Godeste Ven ikke nogen kæreste mere. Og var lidt ensom. Som i meget ensom.

Samtidigt har jeg en god veninde. Som jeg har kendt i 10 år, på en tæt og speciel måde. Som jeg har delt tusindvis af ord med, og vi har en sjælden og gensidig forståelse for hinandens liv. Hun blev pludselig skilt og flyttede med sine Tullebasser til Danmark og var lidt ensom. Som i meget ensom.

Og en dag sad jeg og skrev på skype med den ene, og på sms med den anden, og da slog det mig, som et LYN fra en klar himmel – de to var skabt til hinanden. Intet mindre!

Jeg gør ellers ikke så meget i det der giftekniv-kunst, da man altså skal passe lidt på – man kan jo komme grueligt galt afsted. Jeg har faktisk prøvet det en gang før – og de to er stadig sammen – efter 17 år og et par børn, så noget rigtigt må jeg jo have set.

Men med disse to var det lidt anderledes. De havde indimellem hørt om hinanden, ikke meget og det er ikke engang sikkert at det er gået op for dem at det var den anden jeg talte om. Jeg meddelte så Godeste Ven at han skulle lige tage og kigge på min venindes facebook profil.

Det tog en rum tid at få dem fra ”lure-på-facebook”-stadiet, da de er lidt (læs: meget) generte begge to og jeg syntes jo ikke jeg skulle æltes alt for meget ind i den dej.

Men langt om længe fik jeg inviteret begge til at komme hjem til mig – på samme tid – og det gik vist meget godt. Jeg blev ikke underholdt med detaljer.. da ikke dem alle sammen i hvert fald (SÅ, nu kan I sidde og tygge på den!)

Jo, de kigger skam med her, og sagde begge – mere eller mindre frivilligt – ja til at være blogmateriale!!

Fordi.. Ja der ER jo sådan lidt Mit Livs Novelle over dette her:

Det er nemlig fordi Godeste Ven har forladt øen og er flyttet ind i 5minutters radius-nærhed af Gode Veninde.

DET er da fantastisk! – Set.. af mig, mener jeg!

Og ja, jeg forventer afgjort at sidde i midten til brylluppet – hvis det engang kommer til at gå så galt!

Faktisk er det jo yderst praktisk – for First Man og Gode Veninde bliver aldrig jaloux over at Godeste ven kender mig!

Og hvis det nu ikke var fordi min blog er semi-anonym, så havde jeg også vist jer et billede af mit yndlings-par, som jeg lige har fået tilsendt.

Men nu må I nøjes med mine gummistøvler.. Og Godeste Vens ene sko. I noget mudder som vi måtte stå og trippe i – på kviksands måden.

DSC00060

25 kommentarer til “Kong Giftekniv”

 1. Rejen 5. juli 2011 hos 07:08 #

  Selvfølgelig skal du have en plads i midten til deres bryllup, det manglede da bare!!!…;-D

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 08:56 #

   Ja ikke? – det synes jeg jo ligesom er naturligt..

 2. Inge 5. juli 2011 hos 07:13 #

  Fedt når det lykkes.. Tillykke til dem med hinanden.. 🙂

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 08:59 #

   Ja det er nemlig! og Tak!!

 3. Nadia D. 5. juli 2011 hos 07:19 #

  Du skal da ikke nøjes med at sidde i midten til deres bryllup – du skal også med i talen og det hele! Du ved, første barn skal opkaldes efter dig!
  Det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at gifteknivs-typerne bliver belønnet på behørig vis. Jeg har nemlig også lige splejset nogle venner sammen, og jeg GLÆDER mig sådan til takketalen og at pige nr. 1 får navnet Nadia.

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 08:58 #

   Jeg tør godt vædde med at der ikke kommer flere børn.. Ikke noget med dine mine OG vores.. når man har 6 børn tilsammen – så rækker det vist!!
   Men jeg skal forgyldes og hædres og i glas og ramme. De kunne godt sætte et billede op og hilse ærbødigt på mig morgen og aften!!

   Glæder mig at du også har det talent!! 😉 Vi kunne lave en klub?

 4. Sequence 5. juli 2011 hos 08:01 #

  Skønt at din kvindelist er gået godt.

  Har du husket, at fortælle dem, at de nu er nødt til at blive sammen for altid, så du ikke risikerer at skulle lægge ører til kritik af vennen eller veninden?

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 09:00 #

   Ork ja!!! Det er jo den risiko der følger med. Den turde jeg godt tage.
   Resten står de selv for!

 5. Susanne 5. juli 2011 hos 08:15 #

  Skønt med skønt på…
  Og endnu bedre, at der stadig er plads til jeres venskab. Jeg havde selv en bedsteven i folkeskolen, som jeg kunne tale med om alt. Det viste sig dog senere, at hans dagsorden var en anden. Man skulle måske føle sig smigret, men jeg var faktisk ked af det, for herefter blev det aldrig det samme igen.

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 09:01 #

   Det er det jeg siger – det ER ret specielt at der ikke er noget i klemme fra den ene eller den anden eller begge.

   Det er så trist at miste en ven på den måde!

 6. Mille 5. juli 2011 hos 08:58 #

  Der er ikke noget som at lege Kirsten Giftekniv. Jeg har også ført et par venner sammen, men var så diskret, at de ikke vidste det, hvis ikke jeg havde fortalt det. Min godeste ven (for sådan en har jeg også) er single og ham ville jeg også gerne sætte op med en – der har bare endnu ikke været nogen, der har været god nok.

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 09:03 #

   Herligt at du også har én!!! De er guld værd – på en anden måde end veninder.
   Og ja – du har helt ret, de skal være gode nok til hinanden – ellers er det ikke sjovt!!
   Man har jo flere single venner som måske godt kunne ha det sjovt et par uger – men hvis man kender folks svagheder – så er det sin sag at kyle dem i armene på hinanden!!

 7. Anette 5. juli 2011 hos 10:35 #

  Det er godt med Godeste venner – sådan en har jeg også.
  Der er sådan lidt negativt i det der “Kirsten Giftekniv”, men det er da dejligt at mennesker har gode venner, der ønsker dem det bedste, og så længe man bare puffer lidt, som du har gjort og ellers lader parterne selv klare resten, så er det da herligt. Og så fik du løst et problem oveni, kan det være bedre.
  KH Anette

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 17:36 #

   Man skal stole på at de godt kan selv 😉
   Og ja – det negative af hende giftekniven – det vil jeg trods alt ikke have siddende på mig

 8. Kim 5. juli 2011 hos 10:48 #

  På søndag til søndagskagen kan du tænke på din godeste ven og veninde 😉 For da er det præcis et år siden at de mødtes face to face for første gang 🙂 En VARM juli dag hos dig og firkløveret 🙂 Smiler stadig ved tanken om at du og Gårdmand Bjørn kom mig i møde ude ved bilen (hvad I ellers aldrig plejede at gøre) 😉 Indenfor stod resten at firkløveret og ventede spændt med store smil (se fnis) Især ældste datter 😀 Sammen med din veninde som nok var mindst lige så nervøs/genert som jeg 🙂 Jeg glemmer aldrig den dag 🙂 For selvom vi efterhånden havde lært hinanden at kende igennem MANGE mails over den sidste halvanden måned var vi begge to meget stille og nervøse 😉 Men jeg var ikke i tvivl 🙂 Man skal ikke skal stille spørgsmål til eller tvivle på din intuition 😉 Og jeg var tæt på solgt og vidste et eller andet sted et det her var det helt rigtige 😉 Og i morgen tager din godeste ven og veninde til Paris 😉
  Med fare for at “medlytterne” får kvalme vil jeg til sidst tilføje at lykken endelig har tilsmilet din godeste ven 😉 🙂 Som i øvrigt savner sin godeste veninde 🙂

  Mange knus fra mig 🙂

  Ps. Indlægget i hælen på min støvle sidder stadig i mudderet under broen 😉

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 17:38 #

   Knuuuuus og så ses vi jo måske?
   Det var en yderst spændende dag – og firkløveret var HELT oppe og køre!
   Kør forsigtigt!!

 9. Benedikte 5. juli 2011 hos 12:31 #

  Det ER virkelig godt set.
  Og det billede passer bare perfekt til indlægget! – Eller?? 😛

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 17:38 #

   Jamen altså jo det gør.. 😀

 10. Birgitte Agger Mote 5. juli 2011 hos 14:02 #

  altså Kong Giftekniv … hvor er du bare heldig … for det må da give sådan lidt sympati-nyforelskede-sommerfugle i maven, og det er jo ikke ofte man føler sådan nogle når man selv har været – omend lykkeligt – så stadig gift, i maaaange år 🙂
  Dejlig glad historie på en dejlig tirsdag morgen!

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 17:39 #

   Ork jo – og jeg kan følge med i graderne af rødmen når veninderne drillede Gode Veninde 😉

 11. Sanne 5. juli 2011 hos 17:56 #

  Sikke en dejlig solskinshistorie.

  Masse af glaede og hyggelige stunder til jer alle 3 plus familien/erne.

  • Kong Mor 5. juli 2011 hos 22:09 #

   Hejsa!! 🙂
   Og ja du har helt ret!!

 12. Sus i huset 5. juli 2011 hos 18:14 #

  Dejlig historie!

 13. Lone Tranekjer Nielsen 6. juli 2011 hos 00:29 #

  har lige faaet titlen “havfrue” (halv dansk halv fransk 18aar her 18 aar der) og jaaaaaaaaaaaaaaaaaa endu ingen franske moend har villet voere min ven………….de er sku for drageur aktige……forstaar din mand………….men har danske mandevenner (1 skal siges)……..men fandme om jeg ik havde haft flere i dk.

  KNUS LONE

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: