Endnu en af de der dage

6 okt

Som I nok selv kan regne ud – er en vaskemaskine fuldstændig livsnødvendig når man har 4 børn. Ja naturligvis også med færre børn, men jo flere der er på matriklen jo større er behovet for at vaske.

Vi har snakket om maskiner før og blevet vist også dengang rørende enige om at det er hus-hjælperne som hapser førstepladserne for de seneste årtiers mest fantastiske opfindelser.

Den på Æblebakken installerede opvaskemaskine, opgav ævred i juni måned – faktisk lugtede der så brændt at vi var voldsomt taknemmelige for at vi ikke havde sat den til om natten – det er ikke godt at vide hvordan vores træhus havde overlevet en lille rask brand i køkkenet.

Derfor vasker vi nu op i hånden. Nogle mere end andre – men det er også okay, andre har lektier for.

Værre var det, da min vaskemaskine gav sig til at kaste op med bobler ud over det hele, tirsdag aften. Jeg snakkede godt for den, jeg aede den, tømte filter og den slags ting, som nogle gange kan gøre opvaskemaskiner i godt humør igen.

Men nej – den var definitivt sur, havde ondt i maven og forstoppelse, og ville slet ikke af med vandet..

Gode råd var dyre – jeg kan overhovedet ikke overleve uden vaskemaskine i 48 timer – i hvert fald ikke hvis jeg gerne vil ind på mit lille bitte og grimme badeværelse, samt være i stand til at lukke døren igen, da det er der hvor vasketøjskurven står.

Ved nærmere eftertanke, er det måske ikke så tosset, idet der så er mindre at stryge og lægge sammen. Men det er jo en stakket frist og nogenlunde ligeså effektivt som at tisse i bukserne, hvis man fryser.

Jeg behøver heller ikke at gøre opmærksom på at vores finanser ikke lige er i humør til en ny vaskemaskine, så jeg var ærligt talt en anelse vrissen.

Først skulle jeg have slået på de lokale jungletrommer, for at lokalisere en ærlig reparatør. Dette er et meget sjældent folkefærd og finder man en sådan, er det bare med at gemme hans telefonnummer godt! Han sin vægt værd i guld.

Men Eric fortalte at denne her mand var god, ærlig og effektiv. Så ham fik jeg ringet til – han lovede at kigge forbi inden fredag. Så fik jeg hjertestop. Og måske gav jeg mig til at græde.. Husker det ikke – hvorom alting er – manden lovede at komme onsdag i stedet.

Det var heller ikke det allerbedste valg, for min onsdag var et sandt orgie af planlægning, henten og bringen, trøst og nyttesløs opmuntring til ulykkelig teenager med brækket kraveben (der er ikke sket en skid siden sidst – og stadig ingen fodboldkamp i syne og drengen er seriøst i dyb depression)

Jeg tror ikke jeg har set ham så ked af det, siden han var 8 og troede at han aldrig ville få en kone fordi han havde briller..

Nå – det var et sidespring.

Jeg kom tilbage fra diverse læge og apoteks besøg, på et tidspunkt hvor reparatøren var installeret halvvejs inde i tromlen på min blottede vaskemaskine, alt imens hans hjælper stod og rakte ham værktøj, på kirurg måden.

Inde fra tromlens dyb lød det – ”De er vist dansk?” ”Øhhm jooo” – jeg trak noget på det, og spekulerede som en gal på hvilke detaljer Gårdmand Bjørn havde været så venlig at underholde dem med.

I stedet for at uddybe, rakte hjælperen mig 2 meget rustne – danske – femkroner med et mørkt blik.

IMG_5467

Men i stedet for at have flænset det indre af min sårbare vaskemaskine, og have forårsaget uoprettelig skade, havde de bare ligget og hygget sig – de to femkroner der.

Så efter at have klædt maskinen ærbart på igen, skramlet lidt frem og tilbage – samt udskrevet en regning på 94 €, sagde de farvel og efterlod mig med en rask vaskemaskine, der er klar til endnu en tørn – og en bonus på 10 kroner.

16 kommentarer til “Endnu en af de der dage”

 1. Inge 6. oktober 2011 hos 07:46 #

  Hans nummer skal du passe godt på.. det er jo en sand mirakelmager.. 🙂
  God vaskedag.

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:08 #

   Ja – DET vil jeg gøre! 🙂
   Og taaak – eller hvad man nu siger..

 2. Rejen 6. oktober 2011 hos 07:55 #

  godt den blev klaret det er ikke til at undvære vaskemaskine, det er så besværligt at vaske tøj i hånden…;D

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:28 #

   Nej DET gider jeg dog ikke!! Så hellere belåne huset til skorstenen og købe en vaskemaskine!!

 3. Ellen 6. oktober 2011 hos 08:04 #

  Pyha – det var vist forholdsvis billigt sluppet. Og i de næste to måneder checker du ekstra omhyggeligt alle lommer. Lige indtil du glemmer det igen 😉 Det nummer der er vi nok mange, der har lavet.
  Forslag: hæng eventuelt de to femmere op i nærheden af maskinen som en lille reminder til dig selv 🙂

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:11 #

   Jamen er det ikke jammerligt?
   First Man lider af den vildfarelse at man kan genbruge papirslommetørklæder.. Han vasker dem i hvert fald HVER gang.. 🙂

   God idé med reminderen

 4. Kirsten 6. oktober 2011 hos 09:07 #

  Nu kommer jeg i tanker om noget…..Må vist hellere lave et indlæg omkring det i stedet for at voldskrive hos dig.
  Men ALLÓ ALLÓ – har du liiiiige set denne her: http://www.b.dk/nationalt/udlandsdanskere-kan-nu-faa-to-pas

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:13 #

   Det ER så fantastisk – og tænk hvor er blogverden forunderlig – alt det man kan lære!! Elsker det!!

   GLÆDER mig til at jeg får dobbelt statsborgerskab! 🙂

 5. Kirsten 6. oktober 2011 hos 12:37 #

  Og så lige den her også:
  https://www.facebook.com/groups/11034191452/

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:17 #

   Kender dem godt – jeg var medlem – men de sendte hele tiden beskeder til alle og det var for meget – føltes lidt som spam – så jeg slettede dem igen 😉

 6. helleq 6. oktober 2011 hos 13:31 #

  Har faktisk fået en vaskemaskine på den måde.
  Min mors satte ud for mange år siden, lige efter at min vaskemaskine var stået af i en alder af 16 år.. LIGE efter at første barn var ankommet.
  Og jeg er jo gift med en maskinmester, så han skilte maskinen ad og fjernede den mønt der spærrede for vandudledningen, og så havde vi ellers maskinen i 5 år, inden den kortsluttede og satte ild i nogle kludetæpper som jeg var ved at vaske ( værdi 75 kr).
  Jeg fik i øvrigt 500 kr af forsikringen for vaskemaskinen….. Som jeg så havde tjent 520 kroner på at bruge flittigt – det var da en god deal, ikke?

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:18 #

   FED forretning – det ville jeg gerne gøre dig efter. Sådan ser det bare ikke ud her 😉

 7. Anette 6. oktober 2011 hos 15:46 #

  Uha de maskiner er ikke til at undvære længere.
  Gad vide hvad der er med juni og opvaskemaskiner – vores gik også i stykker i juni. Samme sang, der lugtede pludselig meget brændt i hele underetagen og jeg sniffede rundt for at finde årsagen, den kom da jeg åbnede lågen til opvaskemaskinen – uf hvor kan det lugte slemt og det ene varmerør var helt – jeg mener helt helt – sort.

  Så her står den også på opvask i hånden – og alle deltager (vi er jo også kun 3). Bliver det ikke gjort (og det sker) nedlægger mor protest og undlader at lave aftensmad før opvasken er taget – det plejer at hjælpe.

  Godt det ikke gik værre med din vaskemaskine – og hvad vil du bruge hele din formue på 10 kr. til?

  KH Anette

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:24 #

   Ja se – nu kan jeg ikke bruge 10 danske kroner til ret meget her i Normandiet. Men den ene skal nok hænges op som talisman i vaskerummet – den anden kan komme ned i “Danmarks-pungen” som så omsættes i skildpadder og labre larver når vi kommer over grænsen!

   Det er okay at jeg vasker lidt mere op end de gør – jeg er jo arbejdsløs 🙂
   Men det er ikke så slemt som jeg regnede med.

   Det var da godt det ikke gik værre for jeres opvaskemaskine. Ildebrand gør mig bange!!

 8. Susanne 6. oktober 2011 hos 17:22 #

  Jeg husker tydeligt, hvordan det var at vaske i byen, da Jonas var næsten ny. 5 mennesker og en vaskemaskine i udu. Der gik 3 uger på den måde.

  To danske femkroner gør nok ikke den store forskel i Frankrig, men jeg tror, at jeg ville gemme dem langt væk, så de ikke finder vej til maskinen igen….

  • Kong Mor 6. oktober 2011 hos 20:27 #

   Jamen det er RÆDSOMT at vaske i byen! Og ingen ved hvad der var i maskinen sidst.. (men jeg er også lidt sart)

   😉 Femkronerne kommer langt væk fra maskinen!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: