Stille og roligt i hængekøjen

20 jun

Da jeg, i hvert fald sommetider, er forholdsvis autoritetstro, gør jeg alt hvad den lokale psykiatri anbefaler mig, for at få det bedre. Jeg ligger altså ofte i den skønne hængekøje, vi fik til vores sølvbryllup sidste år, for at slappe af og få den foreskrevne hvile.

Men selv der, er det ikke givet at roen indfinder sig.

For tre uger siden lå jeg nemlig, ganske artigt i hængekøjen og lod andre om at tage sig af opvask og oprydning. Divaen sad også på terrassen og vi var hver især optaget af vores uundværlige smartphones, og delte morsomme videoer om hundehvalpe med hinanden, da der pludselig lød et højt knald og noget puds dryssede ned fra husmuren.

Divaen og jeg så forbavsede på hinanden, dernæst så vi os omkring, for at se hvilken klaptorsk der havde gang i en, sært nok lydløs, buskrydder-græstrimmer-dims i nærheden som så havde hvirvlet småsten og andet godt, rundt omkring.

Det er nemlig sådan at man skal søge dækning når First Man tager en tur i haven med sådan en motoriseret dims, da lige netop småsten og græstotter fyger om ørerne på ham – og andre sagesløse – hvis de skulle være så uheldige at befinde sig i hans umiddelbare nærhed.

Og det lød grangiveligt som noget sådant var sket, men denne lørdag aften var der blot ingen buskrydder tændt. Nogen steder.

Pludselig slog det ned i mig: kunne det være en softgun, eller noget tilsvarende?

Da Divaen også syntes det lød som en softgun, og det dårligt kunne være andet, beordrede jeg hende til at lægge sig ned og vende hovedet væk for at undgå at få en vildfaren kugle i øjet, for det tilfælde der skulle komme flere. Og så ringede jeg til First Man. Jeg følte mig nemlig ikke ret tryg ved at skulle forlade mit skjul i hængekøjen.

“Jeg tror vi bliver beskudt” jamrede jeg, da han tog telefonen fra den anden ende af huset, og da jeg ind i mellem har en anelse sans for dramatik, ventede jeg et opgivende suk, så min overraskelse var stor da han tværtimod iltert sagde: “Så var det det jeg hørte. Tænkte det sgu nok” og lagde på. Sekunder efter kunne jeg høre ham vredt trampende ned igennem haven.

Jeg derimod, blev hvor jeg var og ringede til politiet.

Intet mindre. Jeg vil ganske afgjort ikke skydes hverken på eller efter, og da jeg betaler min skat, mente jeg at jeg havde ret til at blive reddet af politiet. Det mente åbenbart politiet også, for de stod i min have 20 minutter efter mit – indrømmet – lidt ynkelige opkald: “Jeg tror vi bliver skudt på med en soft gun, er I lige søde at komme og redde mig”.

To politibetjente betragtede vores husmur, pegede på et “skudhul”, afpatruljerede derpå matriklen og meddelte at de ville køre en tur i kvarteret. Ikke fordi de forventede at finde nogen der ligefrem gik tur med et skydevåben, men som de sagde: “Det kan sommetider virke afskrækkende at vi kører en tur og viser at vi er her”.

De kom tilbage under en halv time efter de havde forladt os, for at meddele at de havde fundet synderen. Naboens børn havde leget ??!!! med – ikke en softgun – derimod med en luftpistol ?????!!!!!!! og var kommet til ?? at skyde ind i vores have.
De var nu meget kede af det og det ville ikke ske igen…

Vi takkede de to flinke betjente og da de bakkede ud af indkørslen blev jeg endnu engang taknemmelig over at bo i Danmark, hvor man kan ringe til nogen fordi man er utryg, få hjælp og opklaring på en time. Imponerende og beroligende! Tak til Politiet, hurra for jer!!

Nå…

Da de var væk, og der faldt ro over den lune sommeraften, hang denne dog stadig i luften: “Meget kede af det, og det ville ikke ske igen.”

Jamen, tak for det da…

Mit hjerte hamrede og jeg var rundt på gulvet, og faktisk også gal i skralden. “Møgunger” tænkte jeg. “Hvordan kan man give børn på 12-14 år lov til at skyde med en luftpistol uden opsyn? Og tænk nu hvis de havde ramt Divaen. I øjet eller noget. Skudhullet var mindre end en meter fra hendes ansigt. – for slet ikke at tale om Bimbi…”

Nu er det jo ikke naboens ungers skyld at jeg ikke er helt rask, men jeg tror – dog uden at vide det – at andre ville have været lige så chokerede over sådan en oplevelse. Ikke desto mindre faldt jeg til ro i løbet af aftenen og sov uden problemer.

Næste formiddag, da jeg lå på hovedet i haven og lugede lystigt, tænkte jeg over gårsdagens oplevelser. Jeg havde det godt med ikke at have anmeldt dem og havde faktisk stort set tilgivet dem. Stakkels børn, og hvad har vi.

Jeg tænkte: “De kommer sikkert forbi i løbet af dagen, og så kan vi grine af det, og jeg har is i fryseren, det bliver hyggeligt” og følte mig helt enormt storsindet.

Efterhånden som dagen skred frem, fordampede det storsindede. For der kom ikke nogen på besøg for at undskylde. Hverken børn eller voksen. Og så blev jeg ærligt talt lidt stram i betrækket.

Hvis ens børn laver noget som gør at politiet rykker ud og giver dem en reprimande, ville det så ikke være naturligt at tage ansvaret på sig og bevæge sig hen til den nabo som det var gået ud over, og eventuelt stikke dem en lille undskyldning? Jeg havde taget barnet i øreflippen og egenhændigt sparket ungen hen til naboen for at undskylde. Som i omgående. Medbringende en lille blomst/chokolade/noget som var blevet trukket fra ungens egne penge.

Eller er det bare mig?

Uanset om det var mig eller ej, så skrev jeg til sidst et brev.

Til naboen.

Hvor jeg på en forholdsvis pæn måde, gav udtryk for to ugers indestængt hidsighed, samt et godt råd om at lære sine børn at tage ansvar for egne handlinger (håbede måske lidt det kunne smitte af på deres ophav) men i øvrigt frabad mig en undskyldning, for det tog var ligesom kørt, så jeg finder nok aldrig ud af om det er blevet læst eller arkiveret lodret.

Det er også lige meget, jeg kom af med min sure bøvs!

6 kommentarer til “Stille og roligt i hængekøjen”

 1. Ellen 20. juni 2017 hos 09:38 #

  Det er IKKE ligemeget, og det er IKKE bare dig! Er man en ansvarlig forælder, hiver man ungen ind ved ørerne og får ham til at sige undskyld. Og siger det også selv. Men det er åbenbart ikke naboer, I plejer megen omgang med, siden de bare ignorerer sådan en hændelse. Hrmpf. Jeg tror dog ikke, at de vil lade dit brev være ulæst – det er mennesket generelt for nysgerrigt til – men det er sikkert arkiveret lodret efter læsning 🙂
  Og ja, det er godt, at politiet er der og at de rykkede hurtigt og effektivt ud.

  • Kong Mor 20. juni 2017 hos 17:01 #

   Godt. Jeg var nemlig kommet helt i tvivl.
   Nej, naboen er en vi ikke kender. Det er kun 2 hække som støder op mod hinanden og vi har hver vores adresse.
   Jeg kan mærke at jeg stadig er vrissen over at de ikke kom. Men som en kollega sagde til mig: hvis man lader sine børn lege uden opsyn med en luftpistol, så kommer man heller ikke og siger undskyld. Hun havde desværre ret.

 2. Fruen i Midten 20. juni 2017 hos 10:24 #

  Hov, du er tilbage!! Hvor dejligt 🙂

  Knapt så dejligt at blive beskudt. Og så i din tilstand. Det lød forkert, men du ved, hvad jeg mener.

  • Kong Mor 20. juni 2017 hos 17:03 #

   Kære Frue, tusind tak!! 🙂
   Jeg har indimellem – især under dit jule-u-fred – villet lægge en besked, men jeg må ikke fra min iMac, og når jeg sidder ved en PC, så har jeg glemt det igen. Beklager!!
   Nej det er ikke sjovt at blive beskudt, og jeg tror måske også at jeg reagerede så stærkt netop i “min tilstand” og ja jeg ved hvad du mener.

 3. Deborah 20. juni 2017 hos 11:15 #

  Jeg vil også gerne sige – juhuu, en af de “gode gamle” der vender retur. Det er snart et helt affolket blogland.

  NEJ, det er ikke bare dig. Jeg ville have anmeldt dem for fuld skrue, for om ikke andet, kunne det måske have lært de uansvarlige forældre, at de lige skulle stramme lidt op. Men nogen er bare udenfor pædagoisk rækkevidde. Tænk bare, hvis det havde været et rigtigt våben! Det kunne de i realiteten have været i disse tider. Til gengæld er jeg overrasket over, at ordensmagten bekvemmede sig til at komme, men det glæder mig. De få gange, jeg har henvendt mig om noget som helst, har jeg fået en meget overbærende attitude, som gør, at jeg VIRKELIG skal være i stor nød før jeg ringer dem. Også selvom det kunne være en god ide. Håber du får tid til at kigge forbi mig, for jeg har været der hele tiden.

  • Kong Mor 20. juni 2017 hos 17:07 #

   Tak kære Deborah!
   Jeg orker bare ikke semi-amerikanske law suit tilstande, jeg har ikke så meget energi til den slags lige nu, jeg regnede jo også med at de selv kunne finde ud af at undskylde. Noget helt andet havde været hvis de havde ramt Divaen eller Bimbi – jeg var gået fuldstændig amok.
   Jeg har KUN gode ord tilovers for Politiet. Jeg har aldrig ringet forgæves.
   Jeg kigger forbi – og håber min iMac kan lægge besked!!

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: