Fødselsdage – generelt.

2 okt

På mit arbejde er der tradition for at man pynter fint op på fødselarens plads med flag i massevis, og en gave som en specielt udvalgt person har indkøbt til lejligheden.

Hvor langt man går i sin flagudsmykning og oppyntning er jo lidt op til den enkelte oppynter, men især også i forhold til: hvad kan fødselaren lide.

Og det slog mig, da jeg væltede et kvart ton bordflag ud over fødselarens plads, at hun måske var mere ligeglad med flag og pynt, end jeg.

Tina og jeg diskuterede det og kom frem til at  det nok kom an på hvordan ens fødselsdagsfejring løb af stabelen i ens barndom. Såfremt ens fødselsdag altid har bestået af en uudtømmelig perlerække af dejlige oplevelser, livretter, overraskelser og gaver man har ønsket sig, så er sandsynligheden for at man værdsætter sin fødselsdag, også når man kommer op i årene, stor.

Er man derimod blevet spist af med middelmådige fødselsdage, uden omsorg, opmærksomhed eller fest, er det forståeligt at man ikke synes der er grund til at gøre det store ud af den dag hvor man tilfældigvis kom til verden.

Hvorom alting er, jeg stod i hvert fald og betragtede mit værk med stolthed da oppyntningen var til ende: flag overalt, sjove tegninger, gave, kort og guirlander, og håbede på to ting.

Først håber jeg at fødselaren vil sætte pris på det, og være i rimeligt humør. Hun har længe øffet om at det ville gøre meget ondt at skrive 4 i stedet for 3 foran.

Dernæst håber jeg, når min fødselsdag oprinder lige om lidt, at der også vil være pyntet fint op da jeg bestemt ikke har noget i mod at holde fødselsdag!

Og spise kage.. OG få gaver!

8 kommentarer til “Fødselsdage – generelt.”

 1. Stegemüller 2. oktober 2013 hos 11:29 #

  Jeg tror bestemt, du har ret angående barndommens fødselsdage. Min barndoms fødselsdage var altid lidt mærkelige og kunstige, og derfor hader jeg i dag at holde fødselsdag. Det er en dag, jeg ønsker bare at gå let hen over og lade som om ikke eksisterer.

  • Kong Mor 2. oktober 2013 hos 21:26 #

   Hvor trist. Jeg elsker fødselsdage! Både andres og mine egne!

 2. Fruen i Midten 2. oktober 2013 hos 11:41 #

  Nix, det tror jeg så bestemt ikke, du har. Ret i altså. Jeg havde de bedste fødselsdage som barn. Stod op, før Fanden fik sko på og sad i mine forældres seng og blev begavet som det sig hør og bør. Og om aftenen kom min farmor og farfar til middag, og vi fik alle mine yndlingsretter. Og alt var såre vel. Alligevel synes jeg idag meget lidt godt om at blive fejret i stor stil. Selvfølgelig ville jeg prøve at finde en grimasse, der ku’ passe, men en kvart ton flag plus det løse, som du beskriver det, ville jeg godt nok have svært ved at kapere. Jeg håber, ‘din’ fødselar har det mere som dig.

  • Kong Mor 2. oktober 2013 hos 21:27 #

   Æv… Kunne I ikke bare lade som om min teori passede ;-)?
   Men det må være de undtagelser der bekræfter reglen..

 3. Ellen 2. oktober 2013 hos 13:27 #

  Det er fint, at du elsker at blive fejret, men jeg synes ikke helt, din teori holder, for jeg er nødt til at stille mig ved siden af Fruen i Midten og sige me too. Som barn elskede jeg mine fødselsdage og blev skam fejret efter alle kunstens regler, men de sidste mange, mange år har jeg haft et temmelig neutralt forhold til egne fødselsdage og vil allerhelst springe fejringerne helt over 🙂

  • Kong Mor 2. oktober 2013 hos 21:30 #

   Hm.. Men det er jo ikke bare mig jeg elsker at fejre. Det er også andre! Børn, veninder, mand familie osv.

 4. American girl 2. oktober 2013 hos 21:55 #

  I Happen to know that someone remembered me on my birthday. Yet others said Happy Birthday and what not. The thing that really counted was the person who surprised me with a oh so wonderful delis-hes cup of French vanilla coffee. I must say it had nothing to do with the actual gift of coffee (even though I love coffee), it was the thought. The thought that someone who has a very busy life would take their time to drop by and wish me well. I am not so sure about your theory, however I do contemplate regarding all the hoopla people hate about getting older. What makes us not want to remember such an important milestone in our lives regardless what the number brings. I think this, if you knew that this coming birthday was your last one, do you think you wouldn’t want to bring all the festivities to the table possible??? This is what I think of each year when I reach my milestone. I am lucky to be here and have the life I have and that needs to be celebrated.We never know when it will be our last celebration. So celebrate, enjoy each and every birthday. Even though only one person actually did something for me on my milestone day!!

  • Kong Mor 6. oktober 2013 hos 21:57 #

   I am soo happy you liked it! 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: