Gør som jeg siger, ikke som jeg gør..

19 sep

Nu er dette ikke møntet på Firkløveret.

For jeg gad godt vide hvornår man bliver så gammel (læs: fornuftig) at man begynder at leve sådan som man har opdraget sine børn?

Ville der ikke være en god portion fornuft i at spise grøntsager, også når man er alene hjemme?

Eller foretage sig noget fornuftigt, i stedet for at hænge på iPaden.

Måske gå tidligere i seng?…

Ovennævnte er naturligivis kun eksempler, og enhver lighed med nulevende eller afdøde – ikke endnu i hvert fald – person er ganske utilsigtet og helt tilfældig.

Men altså, nu det der med at gå tidligere i seng. Gad vide hvorfor det er så svært at få slukket og lukket ned for natten og bare gå i seng.

Den der vittighed, eller vittighed er nu nok et meget stort ord for en sandhed som faktisk ikke engang er morsom, men blot en realistisk gengivelse af hvad der sker når man prøver at gå i seng samtidig, manden og konen og deres højest forskellige måder at lande i sengen.

Sådan er det også her.

First Man går i bad efter aftensmad, børster tænder, ser en film, prutter og går i seng. Exit mand.

Jeg..

Ja jeg skal først lige have fundet det tøj som jeg skal have på dagen efter. Hvilket først betyder jeg skal have set vejrudsigten. Og så fundet tøj. Og undertøj. Og glimmer tilbehør. Og sko.

Nå, og så skal jeg lige spille lidt WF. Og så skal jeg lige nå at læse en blog eller fire. Jeg når sjældent at kommentere. Men nu er jeg trods alt kommet så langt at jeg får skrevet på min egen blog stort set hver dag igen.

Så skal jeg – hvis jeg husker det / orker det – lave madpakke til mig selv. Og så lige ud og børste tænder, fjerne mascara, rense ører, rede hår og den slags..

Og når så køkkenet er ryddet, badeværelset rent, og alting klar, så kan jeg endelig gå i seng. Efter jeg har tjekket dørene, slukket for internettet, nusset Blondinen, set på temperaturen, vandet en blomst.

Og rammer min seng alt for sent.

Og så ligger jeg og bliver pænt irriteret over hvor lidt jeg får sovet, og så kan jeg slet ikke falde i søvn. Heldigvis har jeg ikke små børn der vågner i tide og utide, hver evige eneste nat, men store børn kan også vågne og hoste eller have mareridt og tynd mave. Og uanset barnets alder så vågner man kl. 5.30 med fornemmelsen af at man slet ikke har sovet.

Men så var det jeg tænkte på, hvis nu jeg gjorde som jeg bad mine børn om at gøre, nemlig at komme lidt før i seng, så kunne det være jeg ikke var så træt om morgenen.

Der er intet andet for.

Min mor må på banen…

8 kommentarer til “Gør som jeg siger, ikke som jeg gør..”

 1. Inge 19. september 2013 hos 10:42 #

  Hehe.. ja lad mor indtage banen igen.. Så har man jo også altid en der gider smådiskutere om at det er alt for tidligt, og jeg kan sagtens komme op i morgen osv.. 🙂

 2. Lene 19. september 2013 hos 15:23 #

  Det var måske en idé at få din mor på banen igen mht. din sengetid, men gad vide, hvem der eksploderer først – dig eller din mor 😉

  • Kong Mor 19. september 2013 hos 21:53 #

   Det er sgu nok mig!

 3. Lene 19. september 2013 hos 17:38 #

  Her i huset går gemalen meget sent i seng, og efter at jeg er begyndt med motion, og det ofte først bliver om aftenen, ja så er jeg lysvågen og kan ikke falde i søvn kl, 22 som jeg skal, hvis jeg skal have syv timer. Og tro mig, nu har jeg i to nætter fået under seks timer, og jeg er så træt lige nu, at motion er droppet for i dag. Så få du bare mor på banen, du vil få det meget bedre, der er jo en grund til at vi siger det til vores børn 😉 hos mig var det ikke min mor, men min læge som et år før min 50 års fødselsdag sagde, du er alt for ung til kun at sove fem timer, du skal have mindst syv!

  • Kong Mor 19. september 2013 hos 21:54 #

   Jeg vil også gerne have lægeordineret søvn.. 🙂
   Og ja jeg skal nok gå i seng nu!

 4. Ellen 19. september 2013 hos 19:10 #

  Ih, hvor jeg kender det! Du har præcist beskrevet situationen i det Nielsenske hjem, som den så ud, da vi arbejdede. Aftensituationen har ikke ændret sig, men nu kan vi sove til vi vågner, og det er altså nærmest mirakuløst, hvad den mortentime (eller 1½) kan gøre af gode ting for os. Mest mig. John står stadig meget tidligt op, men han går som sagt også tidligt til ro.
  Vi er simpelthen ikke skabt til at skulle op før klokken 7 om morgenen – det er den enkle forklaring 🙂

  • Kong Mor 19. september 2013 hos 21:55 #

   Ej men er det ikke utroligt?
   Jeg ville ELSKE at sove til jeg vågnede – ikke at jeg sover ret længe af den grund – men 05.30 er bare for tidligt. 🙂

Skriv noget - så bliver jeg SÅ glad!!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: